Scudo Sports

Almanya'da yaptığımız tur

@Murat Cömez

Bana sorun dememiştim zaten (tartışma adabınız da yok) ama yıllarca dağ, şehir ve yol bisikleti kullanmış biri olarak hangi bisikletin nerede kullanılacağını gayet iyi bilirim. Bisikletin rahat olması görecelidir. Çok rahat yol bisikletleri de vardır.

Scudo
@Ali Uzel

Özürdileriz ali bey, bilmiyordum yillardir dag, sehir ve yol bisikleti kullandiginizi. Bizimki cahillik iste, sizin gibi ustalarla tartismaya kalkiyoruz ve elimize yüzümüze bullastiriyoruz. Biz o yollarda MTB gider sanmistik nerden bilelim gitmiyecegini, iyiki varsiniz da bizler de bilmediklerimizi sizin gibi ustalardan ögreniyoruz.
Bizlere aceba o yollar icin hangi sehir yada yol bisikletini önerirsiniz. Birdaha böyle MTB'lerle o yollarda ugrasmiyalim.:)

@Turan Babacan

hahaha akşam akşam hiç güleceğim yoktu :D

@Hakan ÇELİK

Benim duyduğum birşey var Almanya için söylendi. Almanya'da birine çarparsan ve o kişi sakat kalırsa ömür boyu bakmak zorundasın. Hatta bir abimiz Almanyada arabayla birine çarparsan baktın ölmemiş geri gel bir daha çarp yoksa cezası çok fazla diye latife yapıyordu :D

@Turan Babacan
Öyle yapacam artik turan, neyapalim. Ise yaramayan bisikletlerle asfalt yolla cikarsan cekerler kullagini iste. Iyiki ali arkadasimiz varda bizim gibi bilincsiz kisilere örnek oluyorlar. Neyapalim biz onun gibi yillardir bisiklet kullanmiyoruz ve tercübemiz de yok. :D:D:D:D

@Hakan ÇELİK

Bu defa haberim olmadi, zaten zamanim da yoktu, bu yüzden affettim. :) Tübingen dediginiz yer bana 130 km. filan!

Cagirirsaniz bir daha ki sefere gelebilirim. En azindan tanismis oluruz. Tabii ki bir kac gün önceden haber vermeniz gerekebilir. Böylece beraberce bu güzel rurunuzu tekrarlariz.... :) Paylasim icin tesekkürler!

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
@Murat Cömez

Bu konuda bu kadar celallenmeye gerek yok! Acikca söylemek gerekirse, sadece resimlere bakinca ben de ayni hislere kapildim. O kadar güzel yollarda bu kadar güzel dag bisikletleri..... Bunlarin araziye girmesi lazim, tas kaya, agac kökleri, camur...... :)
Bu kadar düz asfalti olan bisiklet yollarini daha önce kullanmamis insanlar icin, tam tarsine asfalt demeye bin sahit gereken kara yollarinda yol bisikleti kullanmaya calisan(!) bisikletciler icin bu sekilde bir algi normal.
Resimlerden sadece asfaltta binilmis gibi görünüyor, o da bir ayri etken.
Bu konuyu büyütmeden, karsilikli ignelemeleri birakip, sadece fikir beyan edersek daha iyi olacaktir. Ben de buraya gelseydim, baska bisiklet kullanmak zorunda kalacaktim, cünkü dag bisikletimi ogluma verdim, arziye sadece cyclocross ile giriyorum. Yani daglik, taslik araziye girseniz ben de cyclocross ile girmek zorunda kalcagim.
Bütün bunlarin disinda bazen bir vadiyi diger vadiye baglayan toprak yollu dag gecitlerine de Carbon, Campagnolo donanimli yol bisikletimle giriyorum. Karsimdan gelen dag bisikletliler, öyle garip bakmiyorlar, cünkü sik sik gördükleri bir durum. Her bisiklet her yola girebilir, ama en uygunu o yollara uyanini kullanmaktir. Bu bir tartisma konusu olmamalidir.

Simdi gelelim Annecy konusuna: Ali Uzel dostumuz Haziranda orada olacagini yazmis. Eger Temmuzun 3. haftasi olsaydi Fransa turuna bagli olarak o civarda olacaktim. Eger yol bisikleti ile olacaksa bir hafta sou düsünebilirim, Cünkü gecmek istedigim bir kac gecit var oralarda, henüz bisikletle görmedigim. Gecen sene turda gitme olanagim olmadi maalesef. Tam tarih olarak belirlenirse düsünebilirim, hatta saglam baska bisikletci dostlarimizdan da gelenler olabilir. Belki Murat Cömez arkadasimiz da gelir ve yeni Fuji' sini dener! :)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
hocam almanya ya bi gun gelmek isterim sirf ww2 knight kross bulmak icin seneye imkanim olursa ist londra turu yapmak isterim tabi almanyada ww2 kmight kross madalyasi bulmadan gitmicem

@ihtiyar

Bülent abi iyi olurda, sadece bir sorun var. Ali beyefendi aceba bizi yanina layik görürmü. Nede olsa kendisi bisiklet uzmani tercübeli kisi. Biz ise ise yaramayan bisikletlerimizi kapip koyveren ve nereler de hangi bisikletin kullanilacagini bile bilmeyen kisileriz. Ali beyden bir kac yorum öncesi bir öneri istemistim ama yardimci bile olmak istemedi gibi geliyor bana. Nasil üzüldügümü anlatamam. :(

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
bence gereksiz bir polemik :) sanal ortamda kişiler aslında anlatmak istediklerini ve hissettikleri duyguları tam olarak yazıya dökemeyebilirler, gerçekte oldukça iyi niyetli ve dost canlısı insanlar olsalar bile. bu sebeplerden dolayı bence uzatılmamalı diye düşünüyorum. sevgi, hoşgörü ve empati olmazsa olmazlarımız olmalı :) buarada tur fotolarınızı görünce melankoli yaşamadım değil. bundan 20 sene evvel yaklaşık 2 sene kadar Almanya'da bulundum. Bonn'da yaşamıştım ama 1-2 ay Mannheim'da da kalmıştım. bisiklet yollarında ki sürüşlerimi, köy yollarındaki gezmelerimi hatırlattınız bana. sağ olunuz... bir daha da gitmek nasip olmadı oralara. tur yaptığınız yerlere yakın mı bilmiyorum ama, anılarımı tazelettiniz. kazasız ve keyifli nice turlar dilerim hepinize :)

Her doğru her yerde söylenmez. İnsanın bilgisini aksettirme şeklide önemli tabi. Ayrıca şöylede bir kavram karışıklığı var. Eleştiri bir başkasının yaptığı tercihlerin yansımaları sizin içinde sonuçlar doğuruyorsa yapılır. Sonuçlarında sizi ilgilendirmeyen konularda eleştiri yapılamaz. Yapılırsa eleştiri kılıfı altında laf atmaya sataşmaya dönüşür. Tabi sanal ortamda bu tarz konulara da dikkat etmek gerekir. Konumuza dönersek çok güzel bir tur olmuş, öyle asfalt olsun da neyle binersen bin.

Bencede eleştiri biraz yanlış olmuş o zaman her tur için farklı bisiklet alalım.Asfaltta road kullanırız, şehre girince şehir,köy yolunda mtb,dağa cıkarsakta downhıll, ama biz ne yapıyoruz elde avuçta ne varsa onu kullanıyoruz.Bütçe ve zevk meselesi dir bence bu herkez elindekiyle yetinmeye çalışıyor.:)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ihtiyar

14 Haziran gidiş 28 Haziran dönüş olarak planımı yaptım. Yol bisikletim var. Beklerim beraber pedallarız. :)

Hangi geçitleri geçmek istiyorsunuz? Kendime strava ve başka kaynaklardan bir takım rotalar hazırladım.

@Ali Uzel

19-22 Haziran 4 günlük bir hafta sonu vaktim var. Gecen sene Tour' da gecilen Semnoz dagi parkuru, karsi tarafindaki Col des Aravis, Salève dagindaki Col de la Croisette ki 3 ayri cikis imkani var, Bourget Gölü civarindaki Mont Revard, ve eger zaman ve güc yeterse, yine ayni bölgedeki Mont du Chat, ki Fransa' nin en zor yokuslarindan sayilir. Yine ayni zorluktaki Col du Grand Colombier bir altrenatif olabilir. Ama Alplere ait degil, Jura daglarina ait, ayni bölgede!

Eger özelden yazarsaniz daha rahat bir sey organize edebiliriz.

Çok güzel turdu ya :) Bu arada düzeltme arkadaşlar; Almanya'da bisiklet yolu diye nitelendirdiğimiz yerler aslında bisiklet yolu değil. Herkes için dizayn edilmiş. Yayası da kaykaycısı da patencisi de o yolda sürüyor ama genel olarak herkes bisiklet yolu olarak nitelendirmiş. Bilginiz olsun :)

Bisikletle yurt dışını gezmek isterim hayalim bu umarım bir gün gerçekleşir :D

Geri