@Murat Cömez
Bu konuda bu kadar celallenmeye gerek yok! Acikca söylemek gerekirse, sadece resimlere bakinca ben de ayni hislere kapildim. O kadar güzel yollarda bu kadar güzel dag bisikletleri..... Bunlarin araziye girmesi lazim, tas kaya, agac kökleri, camur......
Bu kadar düz asfalti olan bisiklet yollarini daha önce kullanmamis insanlar icin, tam tarsine asfalt demeye bin sahit gereken kara yollarinda yol bisikleti kullanmaya calisan(!) bisikletciler icin bu sekilde bir algi normal.
Resimlerden sadece asfaltta binilmis gibi görünüyor, o da bir ayri etken.
Bu konuyu büyütmeden, karsilikli ignelemeleri birakip, sadece fikir beyan edersek daha iyi olacaktir. Ben de buraya gelseydim, baska bisiklet kullanmak zorunda kalacaktim, cünkü dag bisikletimi ogluma verdim, arziye sadece cyclocross ile giriyorum. Yani daglik, taslik araziye girseniz ben de cyclocross ile girmek zorunda kalcagim.
Bütün bunlarin disinda bazen bir vadiyi diger vadiye baglayan toprak yollu dag gecitlerine de Carbon, Campagnolo donanimli yol bisikletimle giriyorum. Karsimdan gelen dag bisikletliler, öyle garip bakmiyorlar, cünkü sik sik gördükleri bir durum. Her bisiklet her yola girebilir, ama en uygunu o yollara uyanini kullanmaktir. Bu bir tartisma konusu olmamalidir.
Simdi gelelim Annecy konusuna: Ali Uzel dostumuz Haziranda orada olacagini yazmis. Eger Temmuzun 3. haftasi olsaydi Fransa turuna bagli olarak o civarda olacaktim. Eger yol bisikleti ile olacaksa bir hafta sou düsünebilirim, Cünkü gecmek istedigim bir kac gecit var oralarda, henüz bisikletle görmedigim. Gecen sene turda gitme olanagim olmadi maalesef. Tam tarih olarak belirlenirse düsünebilirim, hatta saglam baska bisikletci dostlarimizdan da gelenler olabilir. Belki Murat Cömez arkadasimiz da gelir ve yeni Fuji' sini dener!