Scudo Sports

Almanya'da 47 km hız yapan çıplak bisikletli radara yakalandı

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Almanya'nın kuzey ucunda bulunan Kiel kentinde, bisiklete çıplak binen bir Alman, 30 kilometre hız sınırı bulunan yolda 47 kilometre hızla geçti.

Alman DPA ve Bild gazetelerinin duyurduğu habere göre üzerinde yalnızca ayakkabısı bulunan bisikletli saatte 47 kilometre hızla yoldan geçerken gece 11 sularında radara yakalanarak fotoğraflandı. Kentteki hız sınırının ise saatte 30 kilometre olduğu ifade edildi. Alman basını bu hareketin sebebinin aşırı sıcaklar olabileceği yorumunda bulundu.

Polis, bisikletçilerin de hız limitine uyması gerektiğini ifade ederek bisiklet sürücüsüne aşırı hız nedeniyle 25 euro ceza kesileceğini açıkladı. Ancak, bisikletlinin ismi ve adresi henüz tespit edilemediği için cezanın nereye gönderileceği bilinmiyor.

Kaynak: (link)

Scudo
@coskun.gercek
Sinyal ne oluyor?Elle işaret etmek mi?
Dönüşlerde eliyle işaret etmeyen bisikletçilere ceza mı kesiliyor?
Yok artık.

@coskun.gercek
Çok acayip.
Türkiye'de böyle bir şey yok,olamaz da.Yasalarda bisikletliler için de birşeyler yazabilir ama burada arabalara bile bir şey denmiyorken,polis tutupta bisikletli peşine düşmez.
Daha dün iki kişi tepeme çıkacaktı araçla.İki tane de bisikletli bana çarpacaktı.
Türkiye'de bisiklet sürmek,bilgisayar oyunu oynamak gibi.Çok zevkli ama bir o kadar da tehlikeli.

@Nolan iki arkadaşım kırmızı ışıkta geçti diye ceza yemişti... Kırmızı ışıkta geçen hayvan yüzünden köprücük kemiğim kırıldı ceza almadı ne güzel dimi ...

Arkadaşlar ben kimseye karşı çıkmıyorum, sadece bildiğimi söyledim. Tabii ki bisiklette, arabada kurallara uyması gerektiğini savunurum. Sonuçta onlar bizi sıkıntıya soktuğu gibi bizde aynı duruma sokabiliriz.
Karşılıklı uyulması gerektiğinin kanaatindeyim sadece.
Evet bisiklet için ehliyet olsa güzel olabilir. En azından kask takmadan trafiğe çıkmak yasak olsa gibi binicinin sağlığına yönelik çalışmalar güzel olabilir.

Bence bisiklet ile ilgili daha fazla kurallar olmalı.Ama arkadaşın belirttiği gibi Trafikte ki araçların cezaları kuralları var da ne değişiyor.Uyan da yok ceza yı takan da yok.Onun için çok zevkli ve tehlikeli diyen arkadaşa katılıyorum her zaman dikkatli olmallıyız.:harika:

@CeCeKa
Ceza almaz.
Burası Türkiye.Burada her an hayatınız tepetaklak olabilir.

Son birkaç yıldır,insanlar çok farklılaştı.Trafikte,düz yolda,yolun sağından gitmeyi beceremeyen insanlar türedi.Gidemiyor yani.Bu çok bariz.Bu bakımdan çok tehlike altındayız.Bu makas atanlar,kurallara uymayanlar,kırmızı da geçenler filan.Bunları geçtim artık.Adam yolun sağından,kendi şeridinde gidemiyor.Çıldırmamak elde değil.

Allah(c.c)kafayı üşütmemize mani olsun diyorum,ne diyeyim.Bir gün ya gebertecekler bizi,ya da kafayı üşüteceğiz,Almanya'daki vatandaş gibi soyunup,basacağız pedala.!

@Nolan
Trafik kanunu ve bağlı trafik yönetmeliğinin bisikletle ilgili kısımlarını inceleyiniz

Burda sürmeye kalksa, karımız kızımız var diye zopayı yer.

@Şerif Feridun
İncelemem.
Trafikte kanun filan işlemiyor.Herkes kafasına göre takılıyor.
Tecrübelerimizi paylaşalım ki,ne dediğimiz anlaşılsın;
Bugün de,ters yola girip üstüme üstüme gelen arabalar oldu.
Polis nerede,devlet nerede,ben anlamıyorum ki.Polisi görmek için illa kaza geçirmek mi lazım?
Polis sürekli yerleşim yerlerinde,arabayla/motorla/bisikletle/yaya gezmeli.Yanlış yapanın yakasına yapışmalı,acımamalı.
Başka bir şey;Adam arabayı sağa çekmiş,kafayı çekiyor.Sonra bu kafayla araba kullanacak.
Şu an çıkıyım,en az 20 kişi bulurum böyle.

Adam resmen püfür püfür kimse ona takilmamis :D

Geri