Scudo Sports

almanya turist vizesi

@Emre DEGERLI

Karacıydı fakat biz Ulukışla diye bir tabur/köy alanında kalıyorduk. Civarında Aslanköy , Paşaköy vardı. Aslında bir nevi adanın ortasındaydık :) Sol tarafımızda magosa , sağ tarafımızda Girne kalıyordu. Beni en çok etkileyen mavi köşk olmuştur. İnternete Kaçakçının Köşkü yazarsanız bir makeleye rastlayacaksınız. Okumanızı tavsiye ediyorum. (link) 10-11 sene önce ada benim gözümde oldukça lüks ve canlıydı. Kim bilir şuan nasıldır :)

• Beğen
Tepkiler: degerli
Scudo
@Necmi Bastacı

Fena olmayacagi konusunda suphem yok;) Ama sartlar kosullar herkes icin ayni olmuyor maalesef...Ama forum icerisinden arkadaslarimizin boyle bir tur gerceklestirmelerini isterim ve takipciside olurum seve seve:in:

@Engin ATAL

Gittigimde orayida gormek istiyorum. Bilgim yoktu oranin varligi ile ilgili. Kibris her yonu ile dolu ve keyifli bir yer/ada. Hatta en cok konusmalarina bayiliyorum. Napan gardas,eylendiriyn gendini :))

@Emre DEGERLI

:)) konuşmaları gerçekten ilgi çekici :) az mı yedim yöresel cipsilerini , tenten adı altında :) Hatta içinden hediye kuponlar çıkardı , silgi -kalem - bedava tenten kazandınız :) Kuzey Kıbrıs'ın halkı ağırlıklı Türkiye'nin akdeniz bölgesindeki halktır fakat Barış Harekât'ından sonra oraya yerleştirilmişlerdir ve adayı tamamiyle benimseyip sonradan oraya giden Türk halkına pek sıcak bakmazlar. Açıkcası sevmezler de diyebiliriz :) Bu arada Kaçakçının Köşkü adanın tam ortasına yapılmış olup çevresi ağaçlar ile kaplandığından hiç bir şekilde görme imkanınız yok fakat köşkün bahçesine çıktığınız zaman dört tarafıda net şekilde görebilme imkanına sahipsiniz :) Artık nasıl bir mimari yapıyla inşaa edildiyse :)

@Emre DEGERLI

Auschwitz insana tokat gibi vuruyor. Geçen sene oradayken tur rehberi "sadece şu an içinde bulunduğumuz odada şu kadar kişi öldürüldü" vs. dediği zaman insanın içinden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Öyle boş boş duruyorsunuz. Düşünemiyorsunu bile.

• Beğen
Tepkiler: degerli
Eminim guzel ve ilgi cekici bir yapidir. Hatta Kibrisdaki halkin yasadigi evlerin dahi yapilari hosuma gider. Tek katli ,panjur pencereli... Kapilarinin onundeki araclarini kilitlemezler dahi,cam acik kalir:) Cok sasirmistim ilk gittigimde. Ama ada nihayetinde alip nereye goturecekler ki mantigindalardi

İngilizlere karsi,Turklere olduklarindan daha sicaklar biliyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
@Gökhan Toros

Bu mesajindaki soylediklerinin uzerine orayi dahada cok merak ettim. Evet orda bir yasanmislik var biliyorum ama onu hissedebilmek bambaskadir eminim. Kapisindaki Arbeit macht frei yazisi renevasyon mu yoksa orjinal mi?Bu konuda bilgi verdiler mi?

@Emre DEGERLI

O konuyu hatırlamıyorum, fakat o yazının çalındığını ve daha sonra bulunup yerine konulduğunu söylemişlerdi :D

Gaz odalarında öldürülenler her ne kadar yeryüzünde ki en iğrenç insanlar olsada , insan durup düşünmeden edemiyor. 1 milyonu geçik insan öldürülmüş , gerçekten tüyleri ürperiyor insanın.

Genelde Almanlarin serverinda BF3 oynuyorum. Bf3 icin psn ismim Waffen-SStaffel. Bu yuzden dolayi ya cok sevenler oluyor,arkadas edinmisimdir veya aksi e surekli kufur icerikli veya asagilamaya yonelik mesajlar almisimdir:) Kufur edenlere genelde Arbeit macht frei diye cvp verirdim:)

@Engin ATAL

Kesinlikle katliam. Oldurulenleri her ne kadar bilinc altimda sevmesemde temizlik urunlerini tercih ederken ilk olarak israile ait markalari secerim. Almanlarin teknik ve iscilik ustunlugu gibi tuketim konusunda tek kullanimlik urunler basta olmak uzere urettikleri bir cok urunde basarilidirlar İsrailliler.

Hemen hemen cok az sayida izldigim film kalmistir konu ile ilgili. Anlatilanlar tarafli olsada,yasanmisliklara ait belge ve fotograflarin yaninda birde canlandirma yaptiginda donup kalabiliyorsun ki ,birde o yerlerdeki havayi soludugunda neler dusunur insan bilemem

@Emre DEGERLI
katliam ile ilgili ufak bir araştırma yaptım ve bu konuyu buldum << (link)

Cizgili pijamali cocuk" ismindeki filmi izlemeni tavsiye ederim. Kismen bazi sahneleri etkileyici. Ozellikle sonu.

@cenkduran

O kadar mi? Davetiyesiz de alabilir mi?

@Emre DEGERLI

İlgili belgeleri ve şartları gerçekleştirdikten sonra vize için davetiyeye gerek yok.
Arkadaşlar yukarıda bahsetmiş idata'nın websitesindeki belgeler ile birlikte başvurman gerekiyor.
Schengen vizesi ortaktır herhangi bir tanesinden aldığınız takdirde o ülkeler içinde serbest dolaşım hakkını elde edersiniz. Ancak sorun yaşanırsa girişlerde yaşanabilir. Fransa'dan alıp Almanya'ya giriş yapmak risk teşkil edebilir ancak o da görevlinin insiyatifinde olan bir şey. Hemen geçiş izni de verebilir, sorularla bunala da bilirsiniz. Keza vize aldığınız ülkeye giriş yaparken de sorun yaşayabilirsiniz.

Haziran başında Fransa vizesi aldık 2 günde verdiler, ülkeye giriş yaparken görevli soru bile sormadı. Önemli olan belgeleri tam anlamıyle teslim etmek ( ulaşım ve konaklama rezervasyonları, banka da yeterli miktarda para, ve diğer ıvır zıvır belgeler) onun dışında vize çıkmama ihtimali çok düşük. Sonuçta ülkelerine döviz bırakacaksınız.

doğru söylüyorsun işte ulaşım ve konaklama olarak nereyi gösterecem nasıl gösterecem onlar benim için problem

@Ertunç ÖNER

Konu ilk mesajlarda sonuca baglanmisti ama...Okumadiniz sanirim konuyu.Zira basvuruyu benim yapmayacagimi bilirdiniz.

Davetiyede; ilgili belge ve sartlar icerisinde yer alir.Vize basvurusunda bulunan kisinin genel durumuna bagli olarak davetiye istenebilmektedir.

Zaten davetiye gereksinimi olmayan diger tur ise turistik vize basvurusudur.Kisa sureli olarak verilmeye baslanir ve otel,ucak rezervasyonu istenir.Zaten sizde bu sekilde almissiniz.

Sonucta ulkelerine doviz birakacaksiniz diyerek vize aliminin kolay olma ihtimali ise gercek degildir! Ozellikle Fransa konsoloslugu ile olan isbiligimizden bilmekteyim ki; boyle bir durumun dusuncesini dahi gecirmezler.

Ayrica ulkelerinde euro olarak harcama yaparken nasil doviz girdisi sagladiklarini anlamadim:alkis: Sizin dediginiz doviz girdisi ulkemizde olmaktadir.Her ne kadar ulkelerinde de paramiz ile euro aliyor olsakta bu her ulke icin vize vermesi icin kriter olamaz.Bu cok dar bir dusunce.

@Necmi Bastacı
Basvurunu yapacagin acente,sistemleri uzerinden senin adina gostermelik rezervasyon yapacaklar.Bu rezervasyon cok olmamak sarti ile ileri tarihde yer alacak ve basvuru sonucundan sonra iptal edilebilir olacak.

Geri