Scudo Sports

almanya turist vizesi

@murat cömez

Estfr. Ozurluk bir durum soz konusu degil.Ben "Vay be" ile baslayan cumle kurmanizdan dolayi yanlis anladim sizi ohalde.Genelde olabiliyor bu tur anlamalar.Cunku hem yakinen tanisik olmamak hemde yazi dilinde mimiklerin olmayisi direk kelimeleri degerlendirmek durumunda birakiyor.

Onemli olani,netice kisminda anlasmis olabilmek:in:

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Scudo
Almanya'ya para verseler yine gitmem,gerçi almanya para vermez ama :) , bu benim şahsi düşüncemdir , yanlış anlaşılmasın..

@Çağlayan

Gezmek icin her ülkeye gidilir, almanyaninda güzel görülecek yerleri var tavsiye ederim.

Hazır konu bu denli açılmışken , bende nasip olursa interrail turu düşünüyorum. Bilen birisi yada daha önce interrail yapmış birisi var mı acaba ? :)

@murat cömez

Kesinlikle.

Sahsen ben sirf hitlere olan merakimdan dolayi,onun yasamis oldu donemlerdeki Polonya,Almanya ve Avusturya daki tarihi yerleri gormeyi cok istiyorum ve ilk firsatta planlama yapmak istiyorum uzun zamandir ama o ilk firsat halen gelmedi.

Ozellikle Viyanada sanatsal olarak ozel vakit gecirmek isteklerim arasinda:) Yaslaniyorum sanirim:)

Daha onceleri (gencken)Hollanda ilk dusundugum yerlerden biriydi.Turizm bu cok cesitli:)

@Engin ATAL

Ben interrail e biraz yasam tarzi olarak bakiyorum.Her statuden kisinin yapabilecegi bir tur turu degil.Kisinin sosyal durumu bunu cok etkilemekte.Statuden kastim maddiyat icerikli degil tamamen egitim türü ve sosyal cevresi ile alakali.Yani fok baliginin seslendirdigi bir bayanin boylenbir tura cikma ihtimali nerede ise papanin musluman olmasi ile esdeger:)

EDIT : Interrail yapmis arkadaslarim var ve cok keyif aldiklarini bahsederken,kimisi bunu geleneksel hale getirdi ve evlendikleri halde surduren 2 cift arkadasim vardi.

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
Insallah isteklerin gerceklesir, ben dahau daki insanlari gazlayarak öldürdügü yere gitdim (Simdi müze) Gercekten görmeye deger. Viyanada da osmanlilar konusunda bir saray var orasi da cok güzel, yalniz osmanlilar hakinda yanlis bilgi verilmis o yönü hic de güzel degil.

@Emre DEGERLI
Hayatımda hiç kamp yapmış birisi değilim. Büyük bir macerayada atılmadım. 20 yaşında öğrenciyim , ilerde ekonomik özgürlüğüm olduğu zaman kuzenim ile beraber böyle bir tur düşünüyoruz. 1 aylık bir interrail turu hiçte fena olmaz hani :) Tur gerçekleşene kadar kendimi gerek psikolojik yönden gerek ise deneyim yönünden hazırlamaya çalışacağım.

Insallah. Auschwitz i merak ediyorum.

Aslinda genel tarih bilgim sifirdir.Oyleki 1071 malazgirt savasinin tarihini hatirlamamdaki tek sebep; malazgirt ovasinda gecmis olmasi ve benim kucukken top oynadigim tarlayi ova olarak kendimce adlandirmam veya benzetmemden dolayidir:))

Turistler ile bazen kisa sohbetlerim oluyor.Benden cok daha iyi Turkiye tarihi bilenler ile karsilasiyorum.Utandigim olmuyor degil:)

@Emre DEGERLI
İnsanlar genelde kendi tarihlerinden ötürü , diğer milletlerin tarihlerini daha çok merak ediyor ve araştırmaya yöneliyor. Belki de sebebi budur :) Benim en çok görmek istediğim ülke ise Çin olmuştur her zaman.

Sahsi fikrim; ne uzerine egitim aldigini bilmiyorum ama boyle bir tura katilman veya macera diye senin tanimlayabildigin aktivitelerde yer alman,sana is hayatinda buyuk avantajlar saglar.Alacagin keyifin yaninda bu avantajida goz ardi etmemeni tavsiye ederim.Cunku bu tur aktivitelrde yer almanin temelinde cesaret yer almaktadir.Bu perdeyi araladigin anda zaten olay degisecektir.

Bu yuzden bu istegini unutma ve erteleme;)

• Beğen
@Emre DEGERLI
Kesinlikle katılıyorum :) Hayat tecrübemiz , deneyimlerimizin üstüne kurulu. Aslında benim aklımda interrail hiç yoktu fakat bu planı kuzenim kafama soktu ve iş yavaş yavaş ciddiye binmeye başladı diyebilirim :) Bende , oda fırsat kolluyor :)

@Engin ATAL

Bunun bir sebebi vardir illaki.

Mesela yurtdisi tecrubem yok denecek kadardir.Malta,sicilya ve kibris dan ibaret.Ozellikle Kibris da Maras bolgesi (girilmiyor ama havasi dahi beni cok etkiledi uzaktan) ve Barbarlik muzesi beni cok etkiledi.Konusunun disinda yapilarin,tarihi yanisttigina inanmak ,en etkileyici yani.

Ama Kapadokya,ic anadolu gibi ulkemizdeki tarihi yerlerde o orjinal havayi hissedemedim hic bir zaman.Ama bu durum mevcut tarihin yasanmisligini yalanlamaz tabiki

abilerim kardeşlerim varmısınız bir interrail yapalım birkaç kişi birleşerek hem eğlenceli de olur ne dersiniz

Aslinda forum genelinde inter olmasada domesticbikerides yapiliyor:))

Ama senin bahsettigin interrail icin bekar ,genc ve girisimci kisilerden geri donus bekliyoruz tabiki davetine:)

• Beğen
@Emre DEGERLI
Kıbrıs bana göre oldukça elite bir ada ülkesi. Babamın mesleğinden dolayı 3 sene Kıbrıs'ta bulundum. Gezip dolaşılacak çok fazla yapısı var. 1974 Barış Harekât'ı öncesi rumlar bir çok değerli yapı bırakmış arkalarında. Oturduğumuz lojmanın sınırına gelip , eskiden kaldıkları evlerine girmek için , nöbetçi askerlere yalvarıyorlardı. ( Barış Harekât'ından dolayı yanlarına alamadıkları ziynet eşyalarını almak için ) Girne Kalesi , Kaçakcının Köşkü ( namı diğer mavi köşk ) ve daha sayamadım bir çok tarihi nitelikte sayılabilcek kiliseler , mezarlıklar , ve daha fazlası.

• Beğen
Tepkiler: degerli
emre abi davet herkese açıktır yanımızda istediğimiz kadar kişi getirebiliriz :) hiç fena olmaz hani

@Necmi Bastacı
düşünmüyor değilim :)
@Emre DEGERLI
Böyle yazdıkça iştahım ve isteğim daha da artıyor :)

@Engin ATAL

Okurken gozumde canlandi ve tuylerim diken diken oldu,rumlarin o tarihten kalan esyalarinin halen pesinde olmalarina ve mevcut olduklarina inandiklari icin.

Babaniz denizcimiydi? Magusa da oldugunuzu tahmin ederek boyle sordum...

Geri