Scudo Sports

Almanlar Türkiye'yi haritadan sildi

Imlampre

Daimi Üye
Tepki
276
İsim
hakan
Bisiklet
Cannondale
Dünyaca ünlü Alman lastik firması Continental skandala imza atarak, son yayınladığı reklam filminde yer alan haritadan Türkiye'yi sildi. Türkiye’nin sınırlarının büyük bir bölümünü kaldırıp, tüm bölgeyi deniz olarak gösteren Continental'ın hangi sebeple böyle bir şey yaptığı bilinmiyor.
Powertraing isimli teknolojinin tanıtım videosunda yer alan haritada, diğer tüm ülkeler görünürken Türkiye yerinde Akdeniz görünüyor. Harita üzerinde Powertrain’in aktif olarak bulunduğu ülkeler gösteriliyor. Bu ülkelerin gösterildiği sırada ise skandal harita görünüyor.

Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi
Almayın aldırtmayın gösterin milliyetçiliginizi arkadaslar.

Dosyalar

• Screenshot_20180209-184911.png
    Screenshot_20180209-184911.png
    58,5 KB · Okunma: 289
  • Screenshot_20180209-184901.png
    Screenshot_20180209-184901.png
    43,5 KB · Okunma: 237
Scudo
Haberler üzerine özür dileyip videoyu kaldırdılar ancak tam sınırlardan, çok düzgün bir biçimde silinmiş olması açık ve net kasıt olduğunu gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Seçimlerin ardından 4 buçuk aydır hükümet kuramadılar. En sonunda ana icraatı Türkiye düşmanlığı olacak bir koalisyon tasarısında anlaştılar. Teröristlerin rahatça cirit attığı, polisin hiçbir PKK lıya dokunmadığı bir memleket. Elbet çıkarları bir gün birbirine ters düşecek. O zamana kadar lastik boykotu yapabiliriz.

Ama sakın ha BMW, VW, Audi boykotu yapmayın. Sayın binlerce euro'yu e mi benim necip milletim?

Yapıyorlar,sonra ''pardon'' diyorlar..Eğleniyorlar resmen..Türkiye insanların eğleneceği,dalga geçeceği bir ülke oldu..Neden acaba?!

@ahlaksız sanirim hic bir seye.tepki göstermeyisimiz olabilir.onlar icin ciddi bir piyasayiz.birazcik bilinclenme olsa ekonomileri ciddi anlamda tepetaklak oluverir ama nerdeee.gelisim bilinclenmeyle baslar.ha gayret.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@Imlampre
Almanya'nın ortalama ihracat hacmi 1 trilyon €'nun üzerinde. İthalatı da buna yakın bir seviyede, 950 milyar € civarlarında.
Türkiye'nin ihracat hacmi ise 150 milyar € dolaylarında ve ithalat hacmi de 200 milyar € seviyelerinde.
Aramızdaki ticaretin hacmi ise 35-40 milyon € civarında. Sayıları şöyle bir gözden geçirip kimin nasıl bir zarar göreceğini tekrar düşünün derim. En basit örneği tüm devlet erkanı alman aracı kullanıyor, lastiklerini Continental değil de Michelin kullanırlar artık.

Ya arkadaşlar açıkça görüyorsunuz, satış ve ürün grubuna göre ülkeleri renklendirmişler. Genelde grinin tonlarını kullanmışlar, Türkiye akdenizle aynı renk olunca görünmemiş. Basit bir ppt hatası. Kasıt aramayın, dünya bizim etrafımızda dönmüyor. Conti öyle yapınca eline ne geçecek? Her şeyin ardında sembolik anlamlar arıyoruz. İki dakika sakin olalım :)

Şimdi bizim milletten bi kaç dangalak yarın çıkar lastik yakar :D :D

Ya da Conta sıkar :D :D

@ahlaksız ciddi anlamda demiyelim biz ona zarar görebilir diyebiliriz.büyük degisimler küçük adimlarla başlar.
@furkantrojka sadece lastik olayida degil aslinda buna benzer bir cok konu var.Karayolu tasimaciliginin yuzde 99.9 otobuslerle saglaniyor.bunlarda almanlardan geliyor.enerji vss.her firsatta termik santrallerine karsı cikan bir ülkeyiz.

Bizim tükettiğimiz ürünlerin,markalarıın bindiğimiz arabaların hepsi böyle hangi birini kullanmayalım.Ancak kendimiz üretmeye başlarsak onlara muhtaç olmayız.

ya böyle açıkça saçma sapan birşey yapacaklarını sanmıyorum, sanki paint ile farklı renkteki ülkelerin içini boyarken birinin eli kaymış gibi gözüküyor. Biz Türkiyede iç ve dış politikayı çok takip ediyoruz, onlarda bu konular o kadar da baskın değil aslında...

Arkadaşlar merak ettim Türk malı olan bir bisiklet lastiği üreticisi varmı acaba Lassa Petlas gibi firmalar üretiyor mu bilgisi olan var mı

Anlas diye bir marka var da tam olarak Türk malı mı emin değilim ve tutuşu iğrenç.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Kıbrıs'ın kuyruğu bile var, tüm yunan adaları orada ve koskoca Türkiye orada yok. Bayağı ilginç.

lastiğim bitti tam da Continental alacaktım ama maxxis alacağım indirime girmiş çünkü :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri