Scudo Sports

Alivio setmi böyle

meseduzu

Forum Bağımlısı
Tepki
315
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar bisikletim alivio sete sahip aynakol aktarıcı va hepsi ama sorunum şu, kaldırımdan inince veya herhangi bir engeli bunyhop yaparak ufak zıplama ama 10 15 cm gibi yapınca ayna koldaki zincir, alt dişliye atlıyo, takılıyor, atıyor yada göbeğe kadar düşüp atıyor haliyle bende kontrol etmeden pedal çevirirsem çatır çutur kıyamet kopuyor. bu sorun bu setlerdemi oluyor (pro olmadığı için) yoksa slx ve ötesindede oluyormu yada x7 de ve ötesindede oluyormu bilgi için şimdiden teşekkür ederim bu arada arka aktarıcımın gergi vidası sonda

Scudo
Arkadaşım butür durumlar hangi vites sistemi olursa olsun hep atlar, tabi bu bir sorun değildir sadece atlama sonucu oluşan bir surum 2013 ZEE-SLX-Deore XT-SAINT-XTR serilerinde SHADOW RD+ özelliği eklendi, bu özellik sayesinde zincir düşmesi sorunu ortadan kalktı ve ON konumuna aldığınızda zincir gerilerek söylemiş olduğun hoplama zıplama gibi durumlarda zincirin dişli atlama gibi durumları ortadan kalktı.

@BF Okuru

Yani sadece arka aktarıcımı slx shadow yapsam kurtarırmıyım bu durumdan

SLX shadow rd+ arka değiştirici 10 vites destekler, 9vites desteklemez.

X7 de bu sorun oluyormu bilgisi olan varmı onun yayları aert diye okumuşsum sallanma minimuna indirilmiş diye duydum

@BF Okuru
Ali bey bu SHADOW RD+ özelliğinden 9lu sisteme uyan var mı ?

X7 içinde bu konuda yorum yapacak arkadaş yokmu şimdiden teşekkürler

@BF Okuru

Ali bey ozaman bu aktarıcının özellikleri yanlışmı yazılmış 9 lu olduğu yazıyor ? (link)

@Gazel Girgin
Gazel hanım dikkat ederseniz SHADOW RD+(artı) var 2014 yılındaki DEORE vites sistemleride RD+ özelliğine kavuşacak ama onlarda 10'lu sistem olacak, 2013 yılında en düşük ZEE ve SLX destekliyor.

@BF Okuru

Yani linkteki ürün aslında yokmu tam anlayamadım.

Geri