Scudo Sports

Alışverişlerimiz nasıl gidiyor?

engin kızılcan

Daimi Üye
Tepki
254
İsim
Engin Kızılcan
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir aydır mtb'mi satıp yol bisikletine geçmeye çalışıyorum ancak bir türlü bisikletimi sayamıyorum, işin kötü yanı ilgilenen de yok ben de bir şeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa piyasa mı kötü durumda merak ettim, bu konuyu da bir dertleşme ve karşılıklı tavsiye ortamı olabilir diye düşündüğüm için açmak istedim. Anladığım kadarıyla forumda böyle bir konu da açılmamış şimdiye kadar.

(link)

İlanı açalı (forumdaki market kısmında da açtım) 1 ay oldu ama sadece bir kişi yazdı, başka bir yazan ilgilenen olmadığı için kendisinin takas teklifini halen değerlendiriyorum ama bundan 2 ay önce koyduğum kadro ilanına yaklaşık 10 kişi teklifte bulunmuştu. Bu bisikletim için alan kişi biner gider o yüzden daha çok yazan olur diye düşünüyordum ama sadece 1 kişi yazdı.

Sorun nedir fiyat mı yüksek, 26 jant olması çok büyük bir dezavantaj mı, yoksa başka bir faktör mü var gözden kaçırdığım? Yoksa birçok kişi satışlarında benim gibi sorunlar yaşıyor ve bu piyasayla ilgili bir sorun mu merak ediyorum. Her türlü tavsiyeniz makbul geçer, teşekkür ederim şimdiden :)

Scudo
Big 927 yi kolayca ve güzel paraya sattım ama 225 i ne hikmetse satamıyorum ... :naslyany:

@historiyst

Acaba çoğu insan sıfır bisiklet almayı mı tercih ediyor diye düşünmeye başladım ben deo_O

@engin kızılcan O da var ama daha çok ölücü/mezarcı çok sıfırı 1800 lira olan 5 aylık çiziksiz bisiklete utanmadan 800 lira teklif ediyorlar ... :acpsnr:

@historiyst geçen muhabbetini ediyorduk pazarlığa yazan fiyatın yarısından başlıyorlar diye, ben şu anda ona bile razıyım pazarlığa niyetlenen bile yok

26 jant olması fiyatı çok aşağı çekiyor. Seti yüksek seviye olsa bile eski. Bu yüzden fiyatı çok çok fazla. Ayrıca mtb piyasasında satışlar, alış değerinin çok altında yapılıyor. Yolda böyle değil.

Ayrıca bilgiler çok eksik. Mesela rockshox havalı maşa yazmışsınız. Olması gereken:
Rockshox dual air maşa
Tepme, sertlik ayarı ve gidondan kilidi var
Çalışma mesafesi 100 mm
Şadt borusu konik, uzunluğu 18 cm
Postmount 160 disk uyumlu, desteklediği disk boyutu 203mm
Keçeleri, yağı değişti
Şu şu şu kozmetik sorunu var gibi gibi...

Ondan sonra mesela sizin set 600 den yukarı etmez piyasada. Birinci sebebi eski olması, ikincisi 700 liraya çıkınca 10 lu vites sistemi alabiliyorsunuz. Hal böyle olunca kimse eski sete para vermeyeceği için fiyatı düşüyor.

@historiyst vay be adamlar (temsili)2000 istiyor ben 1900 diyorum yok hocam aman aman olmaz bende bundan sonra böyle yapacağım:komik:
@engin kızılcan insanlar artık birbirine doğal olarak güvenemiyor. Ortalık her alanda her yerde kötü niyetli insanlarla dolu. Bir de 2.el görmeye giderken baştan söylüyorum ben şu an araştırma aşamasındayım,görmeye gelicem izninizle hemen o an almayacağım diye çünkü satıcı beklentiye girmekte zaman zaman.
10-20 güne kadar inşallah 2.el bir yol bisikleti alacağım,normalde bisikletin ederi vereceğim para değil e o zaman niye alıyorsun çok mu paran var?Üzerindeki ekipmanlar ve yükseltilen parçaları ile hakettiğini düşünüyorum+satıcı ve ben birbirimize iyi ısındık. Buna rağmen yarın başka bir modele bakmaya gideceğim tabiki ve hoşuma gitmezse bu satıcı ile satış gerçekleşecek büyük bir aksilik olmazsa.

Ayrıca insanlar tam bir şeye karar veriyor alacak,-ki zaten karar vermek zor elindeki para ile maksimum fayda bekliyor doğal olarak-insanlar heoooöyyy o alınır mı,310 daha ver şunu al,545 daha ver şunu al. Vere vere Salcano Excel'den Pınarello'ya doğru gidiceksiniz neredeyse(İyi niyetli ve yardımcı olmak isteyenlere bir şey demeye hakkım yok elbette)
Eyyorlamam bu kadar,hayırlı satışlar

@Mustafa Zeybek
Hocam 26 inç jantlara sahip olması neden fiyatı aşağı çekiyor acaba?
Piyasa bütün 27,5-29 inç oldu zaten, 26 inç jant sayısı çok azaldı. Benim açımdan çok kötü bir durum oldu bu.

26 olması v fren olması (xt set v fren ) olasına rağmen bende satamıyorum mtb mı v fren ve 26 olması dez avantaj ne yazikki

• Beğen
Tepkiler: engin kızılcan
@ATALAY16
Hocam bisikletinizi merak ettim, bu arada bisiklet satın alırken birçok kişi fren setlerine vs. bakmıyor. Hatta birçoğu sadece disk fren mi v fren mi kısmına takılıyor. Çünkü adamın işe, çarşıya, pazara, bakkala gitmek için bisiklet ile ilgili fazla detay bilmesine gerek yok.

@ATALAY16 Bu arada shimano deore xt v frenlerin performansı nasıl?

Bende rockrider 520 sattım. İlanı açtıktan 1.5 hafta sonra. İlk baş istediğimden çok düşük verdi o fiyata sıfır 340 alabilirsin dedim ben disk frenli istiyorum dedi. Bu kadar kısa sürede gitmesinin tek nedeni disk fren oldu sanırım :) uygun bir fiyata anlaştık verdim
Ama kaç aydır bir tane yol bisikletine takılı gözüm. Adam fiyat indikçe indi hala duruyor. Parayı bulursam belki ben alabilirim onu

• Beğen
Tepkiler: engin kızılcan
@historiyst demişsiniz ya hani mis gibi yepyeni 1800 TL ilana koyduğum bisiklete 800 TL teklif ediyorlar diye;ben de diyorum ki:2000 TL satış listesine konan bisiklete ben 1900 olur mu diyorum yok olmaz vs diyorlar. O zaman ben de artık size komik rakamlar teklif edenler gibi düşük ücret teklif edeyim,ben de o yoldan gideyim diyorum
Fıkrasına gülünmeyen adam gibi oldum :komik::koptum::bsmagryr:

@TORUKOJİN hocam gayet iyi benim bisiklet toplama

Ben de tur bisikletimi 24 saat icinde sattim. Sizin bisikletiniz daha niche bir pazar icin. Bence beklerseniz satilir eninde sonunda. Eger ciddi olmayan alicilara tahammulunuz varsa Let Go’yu da denemenizi oneririm.

@engin kızılcan Merida 4.300'e 11 kg şu aleti satıyor;
(link)
Biraz üst fiyata;
(link)
Ki üzerinde bu fiyatta dağ bisikleti alacak biri için Marathon'dan daha cazip olan arazi lastikleri takılı.
Biraz fiyat kırman gerekir bence... Gönlüm satıp hızlıca bizle yol antrenmanlarına devam etmenden yana :harika:
(Bir yerde tarttır ve tam ağırlığını öğren derim. İlanda 9-10 kilo demen belirsizlik yapıyor. 1 Kg az değil)

bisiklet satmak en zor iştir. hele ki devam etmeyen bir model ise.

Adam bir bisiklet beğenir, aynısını sahibinden.com da arar eğer %30 daha ucuz ise alabilir. Yoksa almaz, çünkü peşin para vermek istemez, kk ile taksit işine gelir. Devam etmeyen 26 jant bisiklet ise zor satılır, fiyatı düşmeniz lazım. Elinizdeki ürün öyle bir arada ki fakir alamaz zengin almaz.

Bisiklet satışları hep zarardır genellikle, araba veya motosiklet gibi düşünmeyin.

Geri