Scudo Sports

Aliexpress'ten fren balatası satın almak

@Aykuttasdelen
Ben rotoru kast ettim eğer 1.9 mm kalınlıkta değilse ya orijinal değildir ya da CNC hatasıdır. Balata kalınlığı ise 2.5 mm. Bunu genellikle satıcılar belirtir. Bundan kalınsa da fren koluna dokunmasan da frenin tutar merak etme. :) Çözümü yok mu, elbet var. Jet taşına zımpara başlığını takacaksın hızlıca inceltirsin. Ama önce freniniz hidrolik ise pistonlarını geri itin derim eğer balata hala diske değiyorsa son çare zımpara. Mekanik ise balatayı 5 metre öteye bile çekebilirsiniz. :) Benim için mekanik Android, hidrolik ise IOS'dur. Birisi kapalı kutu diğeri de tamamen serbesttir. İstediğini yaparsın yani.
(link)
Buyurun "sahte" balata satıyorlar belki ama 2.5 mm balata kalınlığı var.
@Turak
images

Soldaki bitmiş balata sağdaki yeni balata. Tabi bu bisiklet balatası değil ama hemen hemen aynı manzara ile karşılaşırsın bitmişse.
@halil halil
Kötü bir balata da olsa vereceği en büyük zarar diske olur. Bunun dışında vereceği zarar yok diye biliyorum. Hani belki frene zarar verebilir diyeceğim ama onda da hava yapar ya da sızıntı olur belki o kadar. Disk de bisiklet için pahalı bir şey değil. Hatta ikinci el piyasası bile yok çünkü bisiklette en fazla 2 tane takabiliyorsun onlara da fantezi denemediğiniz sürece sorun çıkartmaz. Çünkü bunlar çelik yani ne kadar ince de olsa sağlamdır. Çizikler olur bunlar da ses yaptırır.

Scudo
@Dolk
öyle olmuyor işte
iyi balata ısındığında da tutar görevini yerine getiririr . Ses yapmaz.Daha iyi tutar
Kimse de otomobiline yan sanayi balata takmaz .
Takarsan magirusun fren sesini alırsın.
Özellikle motosiklette diskler pahalıdır. bir honda cbr 250 diski sana 750 liraya patlar. aliexpressten de alamazsın her motosiklet diskini

@Turak hocam balatayı söküp bakabilirsiniz çok basit bir işlemdir, ses çıkmasının 2-3 farklı sebebi vardır, eğer her fren basışında ses çıkıyor ve bisikleti durdurma kuvveti düşük ise yağ bulaşmış olabilir temizlemeniz lazım.eğer frene bastıktan 2-3 sn sonra ses başlıyor ise balata ısındığı içindir ve yine tabiki önceki mesajda bahsettiğim gibi balatanın bitmiş olma ihtimali de var, söküp bakmanız lazım bunun için

• Beğen
Tepkiler: Tuurok
Ben Aldim 30gun oldu gelicek bakalim yarı metalik bala olanlarindan aldim

@halil halil
Ben bisiklet için kast ettim. Bisiklet diski 203 mm tane fiyatı 10 dolar. Ses sorununa gelince. Çoğu kişi o fren sesinden rahatsız olmuyor hatta korna görevi görüyor diyebilirim. Ben balata türlerini attım. Bu söylediğiniz "iyi balata" yani hem ses yapmayacak hem de uzun frenlerde ya da yüksek sıcaklıkta bozunmayan balata gümüş balatadır bunlar da 2 katı fiyatına satıyorlar. Bazıları ucuz onlar da bazı fren markalarına uygun olanlar. Mesela Shimano için gümüş balatanın ucuzu yok. Diğer türler 3 dolar çift fiyatı mesela sen gümüş için 6 dolar vereceksin. Ama güzel mi, tabi ki güzel hafifliği de cabası.

Herkese merhaba. Konu ile ilgili bir sorum olacak. Salcano city fun 50HD kullanıcısıyım. ilk defa hidrolik disk fren kullanıyorum. Hem ön hem arka freni sıktığımda sıktığımda hısss diye sürtme sesi geliyor. bu normal olan sistemin çalışma sesi midir? yoksa sizlerin bahsettiği anormal olan ses mi? frenlerin performansında hiç sıkıntı yok çiviliyorlar resmen. Bu konuyu okuyunca şüpheye düştüm.

Ses her zaman çıkar. Belki balata diske birazcık yamuk değiyordur o yüzden sıktığında ses olabilir. Ses çıkarması sizin için sorun değilse bir sorun teşkil etmez. Sadece ses çıkarır o kadar. Ama balata diske paralel mi bir kontrol et yine de. Yanında gelen balata büyük ihtimal resindir metalik balataya geçtiğinde ses artabilir. Ama çivi yerine zımbalar direkt. :D

@esatgelmedi bisikleti yenimi aldınız? o ses normaldir genelde yeni alınan bisikletlerde veya balata + disk yeni değişmiş ise o ses çıkar, belli bir süre sonra diskin fren yaparken balataya sürten yeri hafiften aşınır ve parlamaya başlar, bu durumda hem ses kesilir hemde fren daha güçlü hale gelir

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
@Dolk kontrol edeceğim teşekkür ederim.

@Neil deGrasse Tyson bisiklet çok yeni. ev-iş arası kısa mesafede 8-10 sefer bindim. hem otomobilde hem bisiklette fren kullanmayı sevmem. o yüzden frenlerim yeni. Sanırım durum sizin anlattığınızdan ibaret teşekkür ederim

Arkadaşlar yeni bir mağaza buldum NIANT yerine bunu da tercih edebilirsiniz oldukça ucuz buradaki opsiyonlar o kadar yok (çoğu 4 çift olarak satılıyor) ancak 5 lira daha vererek 2 çift yerine 4 çift alabilirsiniz başka mağazalara nazaran daha da ucuza satılıyor. Ben silver olanını alacağım onlar da burada ucuza gidiyor hele diğer mağazalara bakınca dudak uçuklatacak düzeyde. Ayrıca yeni bir kaliper buldum BB7 balatası kullanıyor BB7 2 çifti 200 lira iken burada tekli de satın alma avantajıyla tanesi 20 lira. Bu freni sipariş ettim yanında FR5 de sipariş ettim bakalım sağlamsa ön freni de bununla değiştireceğim. Bu bahsettiğim kaliperden kırmızı balata geliyor ayrıca. :D
Mağazanın linki;
(link)
Satın aldığım kaliper ve fren kolunun linki;
(link)
(link)
Yakın zamanda alacağım balatalar KINGSTOP üzerinden;
(link)
(link)
Balataların ağırlıklarına bakabilirsiniz. Silver olanlar çok hafiftir 1 çift balata 7 ile 10 gram arasında ve tuzlu su deneylerlerinden sağlam bir şekilde geri çıkıyor kırmızıdan sonra alınacak en iyi balata gümüştür.

Balataları taktıktan sonra yaklaşık 800 km sürmüşüm. Şu ana kadar performansından son derece memnunum. Sanki bi tık daha güzel tutuyor gibi. Benim için arka tekerde ortalama 2500 km yi tamamlaması yeterli mesafe olacak. Bu arada disklerde de bir deformasyon gözlemlemedim şu ana kadar. Bakalım ben de merakla bekliyorum ne olacağını ama galiba bundan sonra balata için yüksek rakamlar ödemeyeceğim :)

@Behram Belek merhaba,
Bende 2. El yeni bisiklet aldim, tecrubenizden goz onune alarak sorum olcak.
Daha ilk hidrolik disk kullanimim olacak bu yuzden pek bilgim yok, bisiklet 2015 model sanirim daha degismemis balatalar degistirsem iyi olur diye dusunuyorum , aliexpress cok kullaniyorum TR. Fiyatlarina hic bakmadim bile cok fark oluyor diye, hangi balatayi tavsiye edersiniz? Link paylasirsaniz sevinirim.
Rotor yenilemeye gerek var mi?
Frenlerim 105 kg olmama ragmen iyi tutuyor diye dusunuyorum sadece 2 durum var frenlerde on frene bastigim el kuvveti daha az arka fren ise daha cok kuvvet yani hareket uyguluyorum fren kollarinda.
2. Durum ise sabit dururken frenlerin ikisinide bastigim zaman ileri geri yaptigimda 2 cm kadar tekerler ileri geri yapiyor, dogrumudur bu olay?

Bu spora 20 sene kadar ara verdikten sonra tekrar baslamak guzel fakat teknolojisi biraz degismis bana gore.
Yardimci olmaniz dilegiyle, tesekkurler.

@SoS diskleri değiştirmeye gerek yok, frenlerinizin marka-modeli ne ise aliexpressten ona göre uygun balatayı almanız lazım, her balata her frene uymaz, frenlere basıp ileri geri yapınca oluşan boşluk muhtemelen jant göbeklerindeki diski tutan vidalardan kaynaklanıyor, vidaları kontrol edin gevşemiş ise sıkılamanız lazım

• Beğen
Tepkiler: Vahap Demir ve SoS
@SoS balatalar yeni iken fren kolu az sıkılır. Balatalar eridikçe fren kolu da daha fazla sıkılır. Genellikle arka frenler çok daha erken erir. Muhtemelen sizden önceki sahibi arka balataları değiştirmiştir. Ön fren kolunun daha çok sıkılıyor olması öndeki balataların daha az kaldığı anlamına gelir. Balataların bittiğini fren sıkarken fren kolunun dibine kadar sıkılmasına rağmen yeterince tutmamasından anlayabiliriz. Diğer sorularınıza zaten cevap verilmiş.

• Beğen
Tepkiler: SoS
Merhabalar, deore fren setimde aliexpressten aldığım balataları kullanmaya başladığımdan beri sürtme problemi yaşıyorum. Sorunu zaten arka teker hizalama sorunsalı burada yazdım, ancak tavsiye etmediğimi söylemeliyim. Orjinal balata ile ölçüleri birebir aynı değil, balataları birbirinden ayıran metalin arasına girerken bile kalın geliyor, fren performansı daha kötü ve çok daha fazla ses çıkarıyor.

Shimano'nun bütün fren çeşitlerinde balatalar birbirine uyuyor mu?

Geri