Scudo Sports

Aliexpresste satilan jant setleri hk.

emreayan

Daimi Üye
Tepki
61
Aliexpresste satilan karbon yada alu yol bisikleti jant setlerinden satin alan veya kullanan varmi aramizda görüs bildirebilirmisiniz? Diger sitelerle ilgili önerilerde kabulumdur.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Aliexpress karbon gidon testi

genel kanı şu yönde alıp kullanan sıkıntı yaşamayanlar var ama karbon parça üretimi arge ve özen istediğinden ki verdiğiniz paranın çoğu argeye ve testlere gidiyor, çinli arkadaşlarımıza bu konuda güvenmiyoruz. Ürettikleri parçaların ne zaman kırılacağı teredüttü ile bisikletimizi sürmüyoruz.
Karbon alüminyum gibi kırılacağını belli etmez size. bir kaza yaparsınız mikro çatlaklar oluşur. daha sonra yoldaki titreşimlerle bu çatlaklar büyür ve bir gün küçük bir şok ile çatlakların olduğu yerden kırılır. Bu sebepten dolayı karbon-fibere uzun süre kullanılacak bisikletlerde güvenmiyorum.alüminyum yada en güzeli titanyum kullanılması taraftarıyım.

(link)

o yüzden özellikle jantta karbona hiç bulaşmayın derim.

Saygılarımla.

@Speedster911

Konu sahibi arkadaşımız, karbon jantların hepsinden mi uzak dursun, yoksa malum site de satılan karbon jantlardan mı uzak dursun? Bir diğer konu ise, örnek verdiğiniz Mavic R-Sys jant haberi 2009 yılına ait.

Son olarak, karbon jant setimi kırıp çöpe atmaya karar verdim. Zaten karbon kullananlara kimse selam vermiyor!

Aman Erdal Bey, kişisel görüşlerim sadece bunlar, siz karbon jantınızdan memnunsanız sıkıntısız uzun seneler güzel turlarda kullanın. Bir türlü ısınamadım malesef karbona. Çinlilerin karbon jantlarından tamamen uzak durulması kanısındayım herkesin olduğu gibi.
Saygılarımla..

Belki düzgün yollarımız olsa kullanırım kullananların genelde yaptığı yorumlar olumlu ama türkiye yollarındaki çukurlara gire çıka kırılması büyük ihtimal gibi geliyor.

Geri