Aliexpress alışverişi yapacaklar aman dikkat edin siz de yanmayın

anzolot

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2016
Mesaj
514
Tepki
1.295
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ben yandım siz de yanmayın..

Aliexpress üzerinden hem kendime hem çevremde üyeliği olmayan arkadaşlarıma bugüne kadar yüzlerce alışveriş gerçekleştirdim. Çoğu geldi bazısı da gelmedi, gelmeyen ürünler için -open dispute bölümü var kullananlar biliyor, kargom gelmedi diyerek bildirimde bulunuyorsunuz karşı tarafta size ya parayı iade ediyor ya da bir şekilde anlaşma yoluna gidiyor, benimde sorunum burada başlıyor..

A3 seviyesinde kullanıcıyım yani derecem iyi, bisiklet için 5 ay önce ayrı ayrı 8 satıcıdan çeşitli malzemeler sipariş ettim teslim süresi 28 ile 60 gün arasındaydı, hiç biri gelmedi. Nasıl olsa gelir diyerek her seferinde iyi niyetli davranıp ek süreyi ben talep ettim neredeyse üzerinden 150 gün geçmesine rağmen gelen giden bir şey olmayınca -open dispute açarak ürünlerimin gelmediğini paramın iade edilmesini istedim, sonuç ne oldu peki?

Aliexpress kullanıcı adım ve şifremle girdiğimde hiç bir işlem yapamadığımı gördüm, satıcılarla iletişime geçemedim, siparişlerin hiç biri için -kargom gelmedi, diyerek sorun bildiremedim. Aliexpress 8 siparişe open dispute açtığım için benim hesabımı kapatmış!

Kredi kartımdan parası çekilen siparişlerin her biri süresi doldukça tek tek gözlerimin önünde satıcıya aktarılıyor, Aliexpress'in konuyla ilgili cevabı şu -bilmem kaç numaralı siparişiniz için size aracı olduk, siz aracılığımız sonucunda teklifimizi kabul etmediniz hesabınızı bu nedenle kapattık!!! Aracı oldukları teklifte şu 20$'lık siparişim elime geçmiyor Aliexpress bana 0 $ iade talep ediyor. Kargo numarasından takip yapılamıyor, elime ürün geçmiyor, ürün elime geçene kadar bundan satıcı sorumlu diyorum kabul etmiyorlar, kargo numarası fake diyorum görünen bir şey yok diyorum posta ofisine sorun diyorlar, ne çin sitesinde ne türkiye sitesinde takibi yapılamıyor dedim ve artık hiç bir maile de 3 haftadır cevap alamıyorum..

Başka bir arkadaşın deneyimi de şu şekilde: Siparişini veriyor, siparişin kargoya verildiğine dair Aliexpress'e kargo takip nosu giriliyor, tabi bekleyişin sonu hayal kırıklığı gelen giden bir şey yok. Söylediğine göre sipariş sonrası karşı taraf paketi kargoya verdiği zaman konşimentoyu alıyor fotosunu çekip alıcıya gönderiyor, kargonuz yola çıktı diyor ve ardından satıcı -kargo iptal, diyerek gönderimden vazgeçiyor, daha sonra siz kargom gelmedi deseniz de satıcı olan kişi resmini çektiği konşimentoyu Aliexpress yetkilisiyle delil olarak paylaşıyor ve satıcıyı haklı bularak sizin kredi kartınızdan parayı çatıır çatır alıyorlar..

Aman dikkat edin diyorum..
 
Scudo

hidromek

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2015
Mesaj
802
Tepki
1.117
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Vedat S
Bisiklet
Carraro
Sahtekar her yerde sahtekar maalesef hiç kimseye güven olmuyor
 
  • Beğen
Tepkiler: anzolot

Luccini

Üye
Kayıt
1 Eylül 2015
Mesaj
39
Tepki
14
Şehir
BURSA
İsim
Fatih A.
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Çok can sıkıcı bir durum geçmiş olsun size, farklı bir konu olacak belki çoğu kişi durumun farkındadır ama aliexpress'den sanal kart olmadan sakın ama sakın alışveriş yapmayın arkadaşlar, 3-5 dolar olsa bile, kart bilgileriniz kopyalanıp çekim yapılıyor başıma geldi: 2 yıl önce bir kez önemsemedim ufak bir meblağda alışveriş yaptım kartımdan 2 ay önce bir çok kez çekim yapıldı yurtdışından, dikkat edin arkadaşlar...
 
Kayıt
27 Mayıs 2016
Mesaj
34
Tepki
19
Yaş
30
Şehir
Kocaeli
İsim
Ömer
Bisiklet
Drag
Geçmiş olsun. Daha önceden gelmeyen ürünler oldu ama küçük malzemelerdi bileklik vs. o yüzden önemsemedim ama şimdi Yi 4k kamera aldım az buz değil gelmezse içime oturur :D
Bu konunun tercih edilen satıcı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Burada önemli nokta geri bildirimlerin ne dereceden olumlu olduğu, sipariş sayısı, mağaza puanlamasıdır. Birkaç $ daha az diye güvenilir satıcılardan vazgeçmem. Mesela Rockbros, tüm ürünlerim elime geçti ve sadece bir üründe sorun çıktı aynısı ücret almadan da geri gönderdiler.
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Sorunu Aliexpress ile çözemiyorsanız bankanız ile iletişime geçmelisiniz. Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde kredi veren konumundaki banka da sorumlu oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: sspl ve anzolot

Kaang96

Aktif Üye
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
195
Tepki
233
Şehir
istanbul/Beylikdüzü
İsim
Kaan
Bisiklet
b'Twin
@Luccini
Aliexpressde bu tür olay olcağını düşünmüyorum yaşadığınız olay büyük ihtimal başka siteden yada bilgisayar virusunden kaynaklanıyordur.Kısaca anlatmak gerekirse artık virusler bilgisayara zarar vermek yerine arkada sinsice çalışarak internet alışverişlerinizde hangi sitede olursa olsun bilgilerinizi karşı tarafa gönderiyor.

pahalı ürünlerde 1-2 dolar fazla verip takipli kargo almak daha mantıklı.Ürün takip edilemiyorsa satıcı ile iletişime geçilir ama diğer türlü elinizde kanıt bulunmuyor.Bana kargoları getiren ptt çalışanı aliexpressden gelen ürünleri ptt görevleri ceplerine koyabiliyor, koyduklarında ise takipsiz kargo olduğu için hiçbir işlem yapılmıyor.Ürün sahibi dispute ederek parasını geri alıyor fakat beklediğiniz günler çöpe gidiyor demişti.Bide ürünlerde aliexpressde belirtilen süreler dışında beklemek saçma biraz.Zaten sitede maksimum geleceği güne göre zaman konuluyor, o zamana kadar gelmezse ürün büyük ihtimalle gelmeyecektir zaten.Son olarak ise güvenilir satıcılardan alışveriş yapmak önem arzediyor ;)
 
Kayıt
22 Nisan 2016
Mesaj
37
Tepki
11
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
benimde hesabım kitlendi ve müsteri hizmetleriyle konusarak actırdım aliexpressde 1 yıldıızn bile onlara nekadar zararlı oldugunu iyi biliyorlar bence sen müsteri hizmetleriyle irtibata gecseydin benim kilitlenen hesabımı actırdım hersey normal ve su ana kadar akmadıgım nerdeyse siparıs olmadı gelmeyenlerinde parasını geri aldım hatta powerbank siparisi vermistim acıklamadakı gibi değildi satıcıyla konustum paramı iade etti

su andada kadrom var bekliyorum ama bana verilen takip numarası karsılıgı cıkmıyor kayıt dısı geldiginde takıp etmek zor oluyor arkadaslar parasını iadesini alıpda ürünüm gelmişligide olmustur
 

hasanmustafa

Aktif Üye
Kayıt
16 Ağustos 2016
Mesaj
103
Tepki
128
Yaş
41
Şehir
Ankara
İsim
Hasan
Bisiklet
Ümit
her işin her şeyin sahtekarlığını bulmuşlar. O kadar bekle heveslen
sonra kargon gelmesin. Çok kötü bir durum
 
  • Beğen
Tepkiler: anzolot

hakanemrez

Daimi Üye
Kayıt
15 Ağustos 2016
Mesaj
398
Tepki
458
Şehir
Ankara
İsim
Hakan
Bisiklet
Specialized
@anzolot bende dispute açtım . Hemen benim hesabı kitlemişler.
Çok fazla dispute açınca oluyormus.! Saçmalık. Ben sadece bana kargo gönderen satıcılardan alışveriş yapıyorum . Alıexpress saçma bir kural koymuş kendi kendine hesapları donduruyor. . 24 ürünümden 15 tanesi geldi . 2 tanesi iade etti . Gerisini de bekliyorum .
 

anzolot

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2016
Mesaj
514
Tepki
1.295
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Alışverişlerimde ürünün 1-2 dolarlık fiyatına bakmıyorum. Satıcının yorumlarına, kaç satış yapmış, bir de güvenli satıcılarda zaten dikkat ettiyseniz taç veya elmas simgesi var özellikle o satıcıları tercih ediyordum.
internet sitelerinde aliexpress şikayet diye aratınca bu konuda yalnız olmadığımı benden daha beter durumda olanları da gördüm..

@Hüseyin_arslan Aliexpress ile iletişime geçtim, onlar satıcı ile anlaşamadığım için ki satıcı bana para iadesi yapmak yada gelmeyen ürünün yerine tekrar kargo göndermediği için ikinci ayakta Aliexpress devreye giriyor, bana bu sorunu çözmek için teklifimizi kabul et demişlerdi. Teklifleri de para iadesi yapmamaktı, gelmeyen bir ürün için böyle bir teklifi kabul etmeyeceğimi söylediğim için hesabımı kapattılar.
 
Kayıt
22 Nisan 2016
Mesaj
37
Tepki
11
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@anzolot çok saçma ilk defa duydum hatta su anda siparisim var kargom ems kargoyla gelmesi gereken takip numarasında ürün gözükmüyor dün müsteri hizmetlerine yazdım bana hemen sordular tedarıkcı firma cevap vermiyorsa para iade iste dediler ben bi kac gün daha bekleyecegim ondan sonra bakarım artık son duruma
 
  • Beğen
Tepkiler: anzolot

Aykuttasdelen

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Temmuz 2014
Mesaj
443
Tepki
364
Şehir
İstanbul
İsim
Aykut TAŞDELEN
Bisiklet
Cube
Aliexpressten gelmeyen tüm siparişlerimin parasını çatır çatır aldım valla ... :)
 
  • Beğen
Tepkiler: anzolot

murat85

Üye
Kayıt
3 Ağustos 2016
Mesaj
79
Tepki
68
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Carraro
Bende aliexpresten ilk siparişlerimi verdim 10 gün önce. Böyle şeyleri duyunca tırsmıyor değilim. Ancak satıcının yorumlarını okudum güven verdi. Özellikle Türkiye siparişlerinden iyi not almış. Kargo takipli geliyor bakalım göreceğiz. Bu durumdan ders çıkararak belirtilenden daha uzun sürerse iade alacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hüseyin_arslan

Aykuttasdelen

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Temmuz 2014
Mesaj
443
Tepki
364
Şehir
İstanbul
İsim
Aykut TAŞDELEN
Bisiklet
Cube
@murat85 şöyle söyleyeyim benim söylediğim ufak bi parça satıcıdan parasını aldıktan sonra geldi.. 70 gün sonra ^^ 35 gün geçmişti gelmedi yapıştırdım dispute ...

aradan 25gün geçti ve kargom geldi.. sonra tekrar satın aldım ve direkt onay verdim.. aliexpress bile şaşırdı direkt sordula hayırdır felan ne oluyor diye durumu anlattım. satıcı 903824892834 teşekkür yazmıştı. 2 dolar 2 dolardır.

bazen pttde çalıyolar.. mesela şişliye söylediğim bir ürünüm ptt kaybetti ... pttden parasını kavga ederek aldım.

neyseki işyerine söylüyorum buraya gelen yaşlı amcacımız bizi tanıyor artık .. ^^ direkt gelip sesleniyor
 

murat85

Üye
Kayıt
3 Ağustos 2016
Mesaj
79
Tepki
68
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Carraro
Anladım bende Şişli'deyim ve ofis adresine teslimatın yapılmasını istedim. Umarım sorunsuz gelir.
 

x-rayted

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
1.241
Tepki
1.102
Şehir
istanbul, Maltepe
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
hımmm... AE i hiç kullanmazdım bugüne kadar tek alışverişim oldu. Fakat ebay-paypal kapanınca mecburen AEe döndüm. Daha bu hafta sonu bir forma - şort takımı siparişi verdim. 78 TL ödedim.. Açıklamada 3 günde kargoya veriliyor diyordu. AE, 7 günde kargo bilgisi girilmezse siparişi iptal edecekmiş. Adama mesaj attım ne zaman kargoya vereceksin dedim bu hafta yollayacağız dedi.

Endişelenmeli miyim ?
 

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
31
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Valla bugüne kadar baya kullandım ae'i. Baya iade aldım, iadelerde sorun yaşamadım. Sizin durumunuz için söylemiyorum ama ürünü geldiği halde iadeye başvuran arkadaşların yüzünden böyle şeyleri yaşıyoruz. Şöyle bir kaide var; her ne alırsanız alın, nasıl kargo ile gönderilmiş olsun ürünün 60 gün içinde tarafınıza sorunsuz ulaştırılması lazım. Satıcılar gönderirken bunu kabul ediyor. Ben genelde 60 gün koruma süresini beklerim, ondan sonra dispute açarım. Gelmeyen üründen iade almamışlığım yada hesabımın engellendiği falan hiç olmadı. bu 60 gün sonunda iade aldıklarımdan bi kaç tanesi 80inci gününde falan geldiği oldu tabi.