Scudo Sports

Alex Dowsett, İngiltere 40 kilometre TT rekorunu kırdı (Strava kaydı eklendi)

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
road.cc'nin haberine göre Movistan sporcusu Alex Dowsett, 25 mil(40,2 km) mesafeyi 45 dakikanın altında alan ilk sporcu oldu.

Rekoru 44 dakika 29 saniye ile ele geçiren 27 yaşındaki sporcunun ortalama hızı 54.28 km/h oldu...

Rekor dolayısıyla gururlu ve onurlu olduğunu açıklayan Dowsett, Fransa turu hazırlıklarına devam ettiğini de belirtmiş.

3.png

Link:
(link)

Strava kaydı.. Kalbi olan bakmasın...
(link)

Scudo
İnanılmaz bir ortalama ya, doping döneminden bu yana Wiggo ve Dennis 52-53 km üzerinde ortalamalara yaklaşan isimlerdi, Dennis 2015 14 kmlik zamana karşıda 55 küsur yapmıştı ama 40 km'de 54,28 muazzam bir şey. Acaba arkadan rüzgar var mıydı, o da önemli bir nokta...

British sporcular uzman bu konuda gerçekten,tebrikler.

30 km yolu 50 dakikada gidebilmiştim ben ya :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: bua
45 dakikada ortalama 409 watt üretmiş. Bradley Wiggins saat rekorunda 468 watt ürettiğini söylemişti, gerçi orada çevresel faktörler ve yol çok etkili olmuştur. Ama 409 watt, 54 km ortalama hız, sanki arkadan rüzgar varmış gibi geldi bana...

adam 2 tane benden :)

Kızma ama takıldığım nokta bendede prof. forması olan ''Movistar'' takım ismi oldu, doğrusu movistar dimi :) ?

@ElcaSeJawS
Ahahaha
otobanda capraz ruzgarda 40 km/s anca gidebiliyom. Ruzgar onemli bir faktor. Tabiki bisiklette oyle

ve tabiiki en önemlisi de bisikletçinin duruşu

aerodinamik minvalde

Bir cok faktor var
Motivasyon
Yediklerin
Hava
Meyil
Sicaklik
Bisiklet
Kilo
Kiyafetler
Varda var

@taner07 bildiğim kadarıyla İngiltere de düzenlenen bu 40 km lik TT, 20 km geliş-20 km dönüş şeklinde. Bu sebepten, rüzgar etkisi minimize ediliyor drag kuvvetleri dengelendiği için.

Açık havada biçok faktör işin içine girdiği için rekoru tam sayılmaz aslında. Fakat bu adam Saat Rekorunu kıranlardan biri. Wiggins rekoru yenileyene kadar dünya rekortmeniydi. UCI bisikletle ilgili saat rekoru kurallarını değiştireli beri her sene bir iki rekor kırılıyor maşşallah:)

Şimdi asıl hız makinesini Rio olimpiyatlarında göreceğiz. Cancellara'nın 4 şampiyonluğu var. Bak yine fanlığımı yaptım.:D Cavendish katılıyor, Wiggins katılıyor, yanılmıyorsam Tony Martin katılıyor. Er meydanı asıl o zaman belli olacak.

Geri