Scudo Sports

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Büyük pil tercih ederdim. Benim 500w motor pil doluyken 960+ watta kadar güç üretebiliyor, pil boşaldıkça verebileceği peak watt düşüyor. Fold 2 harika bir bisiklet ama pabuç frenli bir bisiklette ben olsam 25 km nin üstünü düşünmezdim.

Scudo
Arkadaşlar yakın zamanda alacağım. Lcd ekranı ekleyeceğim. Araştırdığım kadarıyla Lcd ekranda 25 km sınırı kaldırılabiliyor.

Pil konusunda kararsız kaldım. Fold 2 alacağım. 281 wh olan standart pili mi almalı yoksa 450 lira daha verip 378 wh olan mı alınmalı? Performansta bir fark yok sanırım. Peki ağırlık konusunda bu 2 pil arasında fark olur mu? Pedal ağırlıklı kullanmaya çalışacağım.

25 km/h kaldırılabiliyor. Tabii şifreyi biliyorsanız. Ancak ürün garanti dışı oluyor.

Büyük batarya bile 1.860 gr geliyor.
Bataryanın bisiklet ağırlığındaki payı çok değil.
Menzil sorunu yaşamamak ve %30 uzun menzil ile, pili daha az şarj edip, uzun yıllar kullanmayı tercih ettim. Neticede bir kere alınır.
Bkz: bu başlık ilk sayfada batarya ağırlığı:.:)
9565E9BD-7E7C-410F-8DDB-0E49ED786077.jpeg

Arkadaşlar 2021 alba fold x haziran gibi stoklara girecek galiba....ancak sahibinden de nasil 2021 alba fold x satıliyor..sahte ilan mi?

Arkadaşlar 2021 alba fold x haziran gibi stoklara girecek galiba....ancak sahibinden de nasil 2021 alba fold x satıliyor..sahte ilan mi?
şu an satılanlar 2021 değil mi? fold 2 içinde soruyorum?

Merhaba Arkadaşlar,
Alba Fold 2 ile geçen hafta sonu ilk kez lastik patlatmayı başardım.
Toplamda 2200 km ve 14 ay kullandıktan sonra ön lastik patladı.
Eve 40 dk civarı bisikletten inerek yürüterek getirdim.
Söküp baktığımda tabandan iğne ucu gibi ince birşey girmiş ve çıkmış.
Özellikle işe gitmek için kullananlara tavsiyem, bisiklette yedek şamrel, pompa vb bulundurmaları.
Yada B planı yapmaları örn. Katlar taksi çağırır giderim, sık olmayacak bir durum gibi.:)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Büyük pil tercih ederdim. Benim 500w motor pil doluyken 960+ watta kadar güç üretebiliyor, pil boşaldıkça verebileceği peak watt düşüyor. Fold 2 harika bir bisiklet ama pabuç frenli bir bisiklette ben olsam 25 km nin üstünü düşünmezdim.
Merhaba,
Ben de 500w Fold 2 almayı düşünüyorum. 500w motorda pil gövdede değil bagaj pil şeklinde oluyor değil mi? Bir de, evim 6,4 km mesafede 0'dan 135 rakıma çıkıyor. Bu mesafe için 250w yeterli olur mu sence yoksa 500w mı tercih etmemi önerirsin? Son olarak da, 500w için yokuşta rampada önü kalkıyor, kontrol etmesi zor gibi diye bir söylenti var, bununla ilgili de tecrübelerini paylaşabilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler : )

Edit: Fold X modelmiş sizdeki. Fold X modelde 500W motor için pil yine gövdedeymiş.

Son düzenleme:
arkadaşlar renkte çok kararsızım. Bir yandan kahverengi detaylar hoş duruyor. Bir yandan siyahta da bütünlük var. Ama sanki siyah tozu çiziği belli eder, parmak izi bırakır gibi hissediyorum. Sizce hangi renk daha iyi?

arkadaşlar renkte çok kararsızım. Bir yandan kahverengi detaylar hoş duruyor. Bir yandan siyahta da bütünlük var. Ama sanki siyah tozu çiziği belli eder, parmak izi bırakır gibi hissediyorum. Sizce hangi renk daha iyi?

2 tane siyah araba kullandım.
Siyah temizken çok güzel durur ve oturaklı renktir.
Ama titiz ve sık temizlik ister.
Titiz olduğum için her hafta kendim yıkadım.

Bej gümüş vb renkler de bunun tam tersidir.

Karar sizin, zevkler ve renkler tartışılmaz demiş büyüklerimiz.:)

Merhaba,
Ben de 500w Fold 2 almayı düşünüyorum. 500w motorda pil gövdede değil bagaj pil şeklinde oluyor değil mi? Bir de, evim 6,4 km mesafede 0'dan 135 rakıma çıkıyor. Bu mesafe için 250w yeterli olur mu sence yoksa 500w mı tercih etmemi önerirsin? Son olarak da, 500w için yokuşta rampada önü kalkıyor, kontrol etmesi zor gibi diye bir söylenti var, bununla ilgili de tecrübelerini paylaşabilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler : )

Edit: Fold X modelmiş sizdeki. Fold X modelde 500W motor için pil yine gövdedeymiş.

Kalkışta pedal yerine gaz koluna dokunuyorum sonra pedala geçiyorum, anlık birşey hemen alışıyor insan. Unuttum önce pedala bastım durumunda , ki başlarda oldu, bir sorun yaşamadım. İlk bir kaç km yi rahat ortamda kullanın hemen alışırsınız bence...

Aslında yazılımla düzeltilebilecek bir durum, aynı olay 250w motorlar için de geçerli, tabii 500w ın etkisi daha fazla.

Ön tarafın kalkması gibi bir durum yaşamadım.

500w motoru her zaman 250w a tercih ederim...

Fold 2 de disk fren yok ve lastikler biraz daha ince, 500w motora geçecekseniz fold x i öneririm. Pabuç frenli bir bisiklet ve daha güçlü bir motor bence tehlikeli...

Anlattıklarım fold x deneyimlerimdir fold 2 ye çok da benzemeyen bir bisiklet bence .

Kalkışta pedal yerine gaz koluna dokunuyorum sonra pedala geçiyorum, anlık birşey hemen alışıyor insan. Unuttum önce pedala bastım durumunda , ki başlarda oldu, bir sorun yaşamadım. İlk bir kaç km yi rahat ortamda kullanın hemen alışırsınız bence...

Aslında yazılımla düzeltilebilecek bir durum, aynı olay 250w motorlar için de geçerli, tabii 500w ın etkisi daha fazla.

Ön tarafın kalkması gibi bir durum yaşamadım.

500w motoru her zaman 250w a tercih ederim...

Fold 2 de disk fren yok ve lastikler biraz daha ince, 500w motora geçecekseniz fold x i öneririm. Pabuç frenli bir bisiklet ve daha güçlü bir motor bence tehlikeli...

Anlattıklarım fold x deneyimlerimdir fold 2 ye çok da benzemeyen bir bisiklet bence .
teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, ben de alba fold x siparişi verdim. Acaba önerebileceğiniz yanımızda bulundurmamız gereken yolda kaldığımızda yardımcı olacak tamir kiti var mıdır?

Benim de bir sorum olacak izninizle. Alba katnalanır bisikletler bir hayli yüksek fiyatta ve onun yerine uygun fiyatlı şehir bisikleti veya triban 100 bisiklet alıp üzerine alba kit almak (250w lık) sizce günlük 10-15 km işe gidip gelmek için yeterli olur mu? Kullanan arkadaşların yorumu iyi olur.

Yanımızda bulundurma ile ilgili, Burada konuya cevap yazmıştım:
Merhaba Arkadaşlar,
Alba Fold 2 ile geçen hafta sonu ilk kez lastik patlatmayı başardım.
Toplamda 2200 km ve 14 ay kullandıktan sonra ön lastik patladı.
Eve 40 dk civarı bisikletten inerek yürüterek getirdim.
Söküp baktığımda tabandan iğne ucu gibi ince birşey girmiş ve çıkmış.
Özellikle işe gitmek için kullananlara tavsiyem, bisiklette yedek şamrel, pompa vb bulundurmaları.
Yada B planı yapmaları örn. Katlar taksi çağırır giderim, sık olmayacak bir durum gibi.:)
Merhaba arkadaşlar, ben de alba fold x siparişi verdim. Acaba önerebileceğiniz yanımızda bulundurmamız gereken yolda kaldığımızda yardımcı olacak tamir kiti var mıdır?

Merhaba arkadaşlar, daha önce elektrikli katlanır bisikletle uçakta yolculuk yapan oldu mu? Nelere dikkat etmeliyiz? Sorun yaratıyorlar mı diye tecrübeleriniz varsa öğrenmek isterim.

Merhaba arkadaşlar, daha önce elektrikli katlanır bisikletle uçakta yolculuk yapan oldu mu? Nelere dikkat etmeliyiz? Sorun yaratıyorlar mı diye tecrübeleriniz varsa öğrenmek isterim.

mevzuat gereği li-ion pillerin uçağa alınması zor. Çünkü patlama riski var.
örneğin cep telefonunu yurt dışına göndermek istersek pilini sökmek gerek. Ve bürokratik sorunlar oluyor.
Sadece bu kısmı elektrikli bisiklet için de sorun olacaktır. Bilginize.

• Beğen
Tepkiler: firfiryok
Hatırladığım kadarıyla 180W/H dan güçlü lityum piller uçağa alınmıyor, bizdeki aküler bu sınırın en az 2 katı güçlü... Pili söküp otobüse vermek geliyor aklıma😊

Selam arkadaşlar, acaba alba x de el gazı sınırı var mıdır? Yani sadece el gazı ile 24kmh yapılıyor mu?

@anti panik bir şey merak ediyorum katlı halde taşıması, tek elle seleden tutup sürüklenerek taşınması nasıl rahat mı ?
magnetlerin kuvveti vs sağlamdır diye düşünüyorum. Bir de kilit olarak hangi modeli seçtiniz acaba ?

Merhaba, katlanır bisikletlerde böyle bir ilüzyon var dışarıdan bakıldığında katlandığında oldukça az yer kaplıyormuş gibi gözükür ki zaten bu şekilde pazarlanır. Valiz çeker gibi elle çok kolay bir şekilde çekildiği vurgulanır ama bu kesinlikle doğru bir şey değil. Çoğu katlanır bisiklet katlandığında iki tekeri birbirine paralel bile durmuyor. Bu da elle çekerek bir noktaya taşımak istendiğinde zorluk çıkarıyor. Yine aynı şekilde çoğunda katlandığında aksamları birbirine sabitleyecek mandal-mıknatıs vs bir düzenek yok. Bu yüzden çekerek bir yere götürmek istendiğinde sürekli aksamların açılma dürtüsü ile savaşmak zorunda kalınabiliyor.

Bence bir kimse katlanır bisikleti "katlanıyor" diye almak istiyorsa kesinlikle beklentisi "en azından katlanıp normal bisiklete nazaran daha az yer kaplıyor" beklentisi ile almalı. Pazarlandığı şekilde beklenti içine girilirse hayal kırıklığı yaşanabilir.

Bende bir tane 20" katlanır, bir tane de 14" elektrikli katlanır var. Bu söylediklerim 14" için de geçerli.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
14 Temmuz itibariyle Alba Fold 2 sahibi olarak aranızdayım. Henüz 60 km lik bir tecrübem var. Şimdilik memnunum.
Ancak üründen ziyade, satış sırasındaki destekleri ve sonrasında yardımları ile Alba Bursa ya ayrıca teşekkür ederim

Geri