Scudo Sports

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Ben bugünkü turumun Strava görünümünü paylaşayım.
Bisiklet: Alba Fold2.
Tur 1.güç destek kademesi ile yaptım. Malum güç destek seviyesini arttırdıkça avg yani ortalama hız artıyor.:)

Oldukça yokuşu bol ve bir o kadar da inişi bol bir parkurdur.

Tüm Alba kullanıcılarının tur paylaşımlarını bekleriz.:)

1282BDA0-A63E-47BC-9E2F-9E1681467F22.jpeg

Scudo
İnternetten araştırdığım kullanıcı yorumları linkleri de burada bulunsun:
Daha fazla kullanıcı tecrübesi burada bulunsun.

Pilli bisiklet sitesi testleri:
(link)

Bu da donanımhaber sitesi kullanıcıları:
(Birisi bagaja ilave batarya ile almış, dikkatimi çekti)
(link)

Son düzenleme:
Selam hocam. Evet şimdi baktım. Fold2 seçince Çok yakında Butonu çıkıyor.
İyi ki zamanında mart ortalarında uygun fiyata almışım.:)
Merhaba. Bisikletim bugun geldi. El gazını nereye ve nasıl takacağımı bir türlü kestiremedim. İcindeki metal kelepceyi cikardim ama nasil takilacak bu. Siz nasil yaptiniz?

Merhaba. Bisikletim bugun geldi. El gazını nereye ve nasıl takacağımı bir türlü kestiremedim. İcindeki metal kelepceyi cikardim ama nasil takilacak bu. Siz nasil yaptiniz?

Hayırlı olsun hocam. Kazasız ve güzel günlerde kullanın.
Özellikle viraja yaklaşırken pedal çevirmeyi durdurun.
:)
Benim kurulumu servis yaptı.
Ancak size takılı halde birkaç foto atayım. Sırasıyla :
El gazı Üstten görünüm
El gazı alttan görünüm. Alyan vida var:
Önden görünüm, kablosu kablo demetinin içine gidiyor.
Surunuz olursa servis bugün açıktır.
Ben maalesef kendim takmadım.:)

Turdan döndüm pili bitirene kadar turladım.:)

Dosyalar

• 76174C2A-FAEC-4E81-8A96-D762C20DE5EF.jpeg
    76174C2A-FAEC-4E81-8A96-D762C20DE5EF.jpeg
    97,3 KB · Okunma: 70
  • 960BC6CE-17A4-417E-B22C-59E9A0CA9316.jpeg
    960BC6CE-17A4-417E-B22C-59E9A0CA9316.jpeg
    59,1 KB · Okunma: 67
  • 619DA969-E83F-441F-BC98-A9EA700414BA.jpeg
    619DA969-E83F-441F-BC98-A9EA700414BA.jpeg
    834,9 KB · Okunma: 63
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hamdi bayrak
Hayırlı olsun hocam. Kazasız ve güzel günlerde kullanın.
Özellikle viraja yaklaşırken pedal çevirmeyi durdurun.
:)
Benim kurulumu servis yaptı.
Ancak size takılı halde birkaç foto atayım. Sırasıyla :
El gazı Üstten görünüm
El gazı alttan görünüm. Alyan vida var:
Önden görünüm, kablosu kablo demetinin içine gidiyor.
Surunuz olursa servis bugün açıktır.
Ben maalesef kendim takmadım.:)

Turdan döndüm pili bitirene kadar turladım.:)
Sizinki gibi elciği cikartip el gazini monte ettim. Fren ve vites kollarini el buyuklugume gore ayarladim. Tek bir problem kaldı. Gidon/tekerlek ayarinda hafif bir kayma var. Bunu gidonu katladiktan sonra acilan somundan mi ayarlamak gerekiyor. Simetriye cok takilirim 😁

Dosyalar

• C1E51712-5F88-4BE4-BBE9-BABF3CDD1FDE.jpeg
    C1E51712-5F88-4BE4-BBE9-BABF3CDD1FDE.jpeg
    13,4 KB · Okunma: 37
Sizinki gibi elciği cikartip el gazini monte ettim. Fren ve vites kollarini el buyuklugume gore ayarladim. Tek bir problem kaldı. Gidon/tekerlek ayarinda hafif bir kayma var. Bunu gidonu katladiktan sonra acilan somundan mi ayarlamak gerekiyor. Simetriye cok takilirim 😁

İlginç, sizin bisiklet tam kurulu olarak gelmemiş. İnternet sitesinde tam kurulu olarak gönderilir yazıyordu.
Hocam, bahsettiğiniz ayarı anladım. Zaten gidon kadroya tam dik ayarlanmazsa yolda gidon tutuşu sıkıntı yaratır.
Açıkçası nasıl yapılacağını ben de bilmiyorum. Dediğim gibi servis bana hepsini ayarlamıştı.
Pazartesi Alba ya sormanızı rica ederim.:)

hocam doğru anladıysam iki ayağınızın arasına ön tekerleği sıkıştırın direksiyona denk gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. her bisikletin gidon ve tekerlek kısmı ayarı elle yapılır

hocam doğru anladıysam iki ayağınızın arasına ön tekerleği sıkıştırın direksiyona denk gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. her bisikletin gidon ve tekerlek kısmı ayarı elle yapılır
Doğru ama eksik. Eger somunu gevsetmeden bunu yaparsanız bir sure sonra yalama olacaktir. Gidonun katlandigi baglanti yerinde alyan ile acilacak bir somun var. Onu biraz gevsetip dediginiz sekilde ayagimla ayarladim ve tekrar sıktım sorun kalmadı. Bisiklet müthiş. Tek korkum 1,90 boy ile dogru surus pozisyonu yakalayamamaktı. Selenin maks yuksekligine bile gelmeme gerek kalmadi. Kitapta 1,90 a kadar deniyor ama bence 1,95 e kadar rahat kullanilabilir bu bisiklet.

arkadaşlar sizde katlanan kısmın batarya tarafında boya atması vs oldu mu?

@anti panik Motor enerji cekerken pil yüzdesinin cekilen enerji miktariyla dogru orantili olarak düşmesi enerji kesilince tekrar yükselmesi normal midir?

@anti panik Motor enerji cekerken pil yüzdesinin cekilen enerji miktariyla dogru orantili olarak düşmesi enerji kesilince tekrar yükselmesi normal midir?

Sanırım mevzuyu anladım.

Pil % si çok değişken bir veri.

Pil yük altındayken % düşüyor.

Yük kalktığında örneğin düz yolda pedal gücüyle tam performansa ulaştığımızda ve anlık çekilen güç 0 Watt olduğunda pil yüzdesi yükseliyor.

ya da sürüş sırasında pil % si düşükken durup birkaç dk dinlenince pil yüzdesi yükseliyor.

ben bu sendromu lion pilli fotoğraf makinemden biliyorum. Pil bitip makine tamamen kapansa da, biraz bekleyip tekrar makine açılır ve birkaç poz daha çekebilir.

özet: lion piller dinlendirdikçe biraz kendine geliyor ve böylece dinlene dinlene daha iyi dayanıyor.:)
Edit: aynı şekilde alba fold2 de sürekli yokuş çıkarsak pil hızlıca bitiyor.
Yokuşu arada mola vererek çıkarsak pil kendini toparlıyor.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hamdi bayrak
Tekrar merhaba. Bisikleti işe gidip gelmek için kullanıyorum. İhtiyac duydugum iki tip taşıma çözümü için tavsiyelerinize ihtiyacım var. 1) 15 cm uzunlugunda iphone xr, cuzdan ve anahtarlarimi koyabilecegim, surus aninda icindekileri cikartip tekrar koyabilecegim kolaylikta acilip kapanabilen, tercihen gidona takılan ve katlanmaya mani olmayacak bir canta. 2) İcerisinde yemek tasidigim 21(U)x17(G)x6(Y) ölçülerindeki kabı rahatça sığdırabileceğim asgari büyüklükte bir bagajustu canta. Önerileriniz icin simdiden çok tesekkurler.

Bende sorun yok. Fotoğraf alabilir miyiz?
bu şekilde, servise gönderdim normal dediler :kötü::ssrtcbya:
Boyamışlar ama yine aynı yerden boya atmaya başladı.
dışında vs olmadığı için pek birşey yapmadım.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-07-13 at 16.16.43.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-13 at 16.16.43.jpeg
    134,3 KB · Okunma: 87
Geri