Scudo Sports

Alarmlı kilitler hakkında yardım

Letitride

Üye
Tepki
2
İsim
Berkan
Kinbar alarmlı kilit alacağım bu alarmlı kilitler maymuncukla açılmaya çalışıldığında ötermi? Bir diğer sorum daha iyi alarmlı kilit markaları biliyor musunuz? Biliyorsanız yazarsanız sevinirim:)

• Beğen
Tepkiler: sahsie
Scudo
Ben de tam bu konuyu açacaktım ki siz açmışsınız :)
Aşağıdaki ürünü gördüm gittigidiyor'da, kullanan var mı diye sormak istedim. Benzer ürünleri inceledim, titreşime duyarlılar. Bu yüzden dokunmayla bile çalıyor, yani sorunuzun cevabı da evet alarm öter.

Önce uyarı veriyormuş 3 kere, ardından devam edilirse dokunmaya alarm ötüyor ve 20-30 saniye sonra (dokunmalar kesildikten sonra) susuyormuş tasarruf için. İyi her yönüyle ama böyle olsa herkes alırdı diye düşündüm. Madem öyle forumda sorayım dedim öneren var mı acaba? Farklı ürün öneren varsa onu da bilmek isterim. Çünkü bu bisikleti çizebilir ve taşımak da zor olur bisikletle sürekli. sarsıntı yapar.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/19186/tn30/191867750_tn30_0.jpg

Bu ürünü almaya karar verdim arkadaşlar, yurtdışından gelecek. 5 dolar.

Umarım memnun kalırım. :) Yarın bu saatlerde sipariş vereceğim.

http://vgy.me/UkEIXw.png

Aynen bende bisikletle giderken sarsıntıdan öter diye endişeleniyodum ama kancasını çıkarınca sanırım ötmüyor yani kilidin kancasını cıkarıp biyere koyucaksın(sepete, cebe vb.) öyle ötmez. Sana tavsiyem o kilidi alma ucuz kilitte her zaman bi sorun vardır benim alacağım kilit 35 tl yaklaşık 10- 11 dolar ama yinede güvenemiyorum şöyle yalenin filan bulursam alıcam olmadı bunun yanına bi tane daha kilit alıcam

@ececan
Eveet aldım kilidi ve ötme durumunu düşünmüş adamlar, eğer kilit kancası ters takılırsa alarm devre dışı oluyor

• Beğen
@ececan bu kilidi kullanıyorum. On amortisöre taktım. Kilit çift taraflı kullanılıyor: Bir tarafıyla takıldığında alarmsız, çevirip diğer tarafıyla taktığınızda alarm fonksiyonuyla kilitleniyor. Kilit kullanılmadığı zamanda da, amortisöre paralel şekilde üstteki yuvaya takılıyor. Bu haliyleyken anahtar da yuvasında sabit kalıyor. Böylece anahtarı ve demiri her şey elimizin altında oluyor, hızlı bir şekilde kilitleyip anahtarı çekip işimizi hallediyoruz, geldiğimizde de demiri yuvasına yerleştirip anahtarı üstünde bırakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz.. Çok pratik..
Kilidin kalitesi güven veriyor, gerçekte ne kadar sağlamdır fiziken test etmek gerekiyor tabii..
Alarma gelince: Alarmın sesi hayli yeterli-yüksek bir ses (110db). Öyle hafif dokunmalarla alarm devreye girmiyor. Bariz kilidi zorlama durumunda veya bisikleti sarsacak şekilde taşımak istendiği durumda devreye giriyor. Çadırda kaldığım zamanlarda dışarda çok defa alarmlı olarak kilitli tuttum. Birebir çalmaya teşebbüs olmadı, o yüzden uygulamadaki performansı deneyimleyemedim daha.. Ama bu gibi turlarda 2. bir normal sarmalı kilidi mi de kullanıyorum..

Kilitlenmemiş hali (anahtar üstündeyken çekince çıkmıyor, sabit yani)
WP_DS20151022.jpg

Şuan alarm devre dışı modda. Bu kırmızı demiri 180 derece döndürüp taktığımda da alarmlı olmuş oluyor.
WP_DS20151022(1).jpg

• Beğen
@mervan kızıl

Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Şimdi anladım o altındaki boşluğu ve kilidin giriş yerini. Ben de neden iki yer var diyordum, birisi sabitleme aparatı, diğeri ise kilitleme kısmıymış, pratik yapmışlar bayağı.

Ben bunu alacaktım fakat kumandalı bir alarm buldum 5 dolarlık. Koltuk altına takılıyor. Ufak sarsıntılarda ötüyor. Bunu aldım ve yanında bir tane de normal bildiğimiz 5-10 tl'lik kilitlerden alacağım. Alarm sürekli aktif olacak park halindeyken, kilit ise yanıltma olacak. Yani kilide yönelecek çalan, onunla uğraştığı anda alarm ötecek. Diğer türlü alarma karşı da önlem alıyorlarmış çünkü sakız yapıştırma vs..

Umarım kötü bir şey gelmez bisikletinizin başına. Ben de sipariş geçtim bakalım ne zaman elime ulaşacak. Bir video çekip foruma koymayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Teşekkür ederim.. Ben de bahsettiğiniz ürüne şimdi baktım aliexpress'ten.. İş görür bir ürüne benziyor.. Bisiklette dikkat çekmeyecek bir noktaya monte edilebilirse daha güvenli olur diye düşünüyorum. (sele altına belki..)

Videonuzu bekliyorum..

• Beğen
@mervan kızıl

Ancak üzerini örterek kamufle edebilirim sanırım. Geldiğinde detaylıca inceleyip bir yol bulurum illâ.

Geri