Scudo Sports

Alanya'da iki bisikletçi vefat etti

İstenirse görememek, kör nokta diye bişey yok, orta aynayı bırakıp dikiz aynaları kullanılırsa yeterli sıklıkta gözleme yapılırsa hiç bir motorlu bisikletli kaçırılmaz.
Bu tezinize katılmıyorum. Yol ile ilgilenirken sağda solda giden motor ya da bisikletleri fark edecek ya da kaçırmayacak kadar ayna kontrolü yakmak çok zor. İleri sürüş teknikleri eğitimi almış biri olarak bunu yazıyorum. Bana bile bu zorda sıradan sürücü için çok daha zor. Ne kadar kontrol ediyorum deseniz de mutlaka kaçırdığınız açılar olacaktır. Hiç kaçırmayacağım diye inat etseniz bu sefer önünüzde duran araca çarpmak işten bile değil.

Diğer dedikleriniz evet çok sıkıntılı bir durum ama, dha önemlisi bisiklet sürücüleri görülmediklerini kabul etmedikçe, bu inattan baz geçmedikçe malesef bu olayların ardı arkası kesilmeyecek. Görülmüyorsunuz.

Scudo
çok üzücü..

başlık yanlış olmuş; iki bisikletçi vefat etmedi, öldürüldü!

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ülkemizde ana yolda bisiklet sürmek gerçekten cesaret işi, allah rahmet eylesin.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Ne kadar acı değil mi, yaşanmış böyle bir yürek yakan kaza haberi bile bir gazetenin 3. sayfasının küçük bir yerinde haber yapılıyor. Son kalk trafikte saygı bekle.

Ne kadar acı değil mi, yaşanmış böyle bir yürek yakan kaza haberi bile bir gazetenin 3. sayfasının küçük bir yerinde haber yapılıyor. Son kalk trafikte saygı bekle.
Trafikte saygı bekleme. Trafikte başına iş gelmeden gitmenin yollarını ara. Bekleye bekleye kaç can daha gitsin. Yok işte olmuyor zorlamanın manası yok.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Allah rahmet eylesin, Alanya'dan Antalya'ya gelirken tünellerde giyotin bariyerler vardı, çıkıştan sonra Okurcalar'a gelene kadar güvenlik yolu kaldırılarak 2 şeritli yol 3 şeritli ye çıkarılmış, kaldırıma da çelik bariyerler yapılmış, bisikletli için çok riskli bu yolda pedal çevirmek cesaret işi olduğunu görünce 3-4 yıldır gitmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: liteon
Göremeyen değil de, görüp bile bile çarpacakmış gibi yapan, bir insanı korkutarak eğlenen, bundan zevk alan sapıklar asıl tehlike. Özellikle yazın bu tipler çok fazla.
Aynen katılıyorum. Bu tarz şerefsizlik yapanlar sürekli tehlike yaratıyor. Sıfır silme geçenler, geçerken tam hizanıza gelince sebepsiz havalı korna çalanlar. Daha 2 gün önce şehirler arası yolda otostopçunun biri benim sürdüğüm yer olan ilk şeridin sağındaki boşluğu ortalayarak durmuş otostop çekiyor, ön farı flaşör moduna aldım, 2 kere kornaya bastım, elimle kenara çekil diye işaret ediyorum daha hala ne var diye omuz silkip anlamamazlığa geliyor. Arkadan gelen araçlar ilk şerit çizgisine sıfır geçiyor, birinci şeride taşsam asfalta düzleyecekler. Maalesef yayası da aynı motorlu taşıt söförü de...

• Üzgün
Tepkiler: Can Çelik
Allah rahmet eylesin. kelimeler o kadar anlamsız geliyor ki. rabbim mekanlarını cennet eylesin. ailelerine sabırlar versin. ne yazsak anlamsız .😔😔😔

Trafikte saygı bekleme. Trafikte başına iş gelmeden gitmenin yollarını ara. Bekleye bekleye kaç can daha gitsin. Yok işte olmuyor zorlamanın manası yok.
Şahsen gündüzleri iki tane bisiklet üzerinde bir tane de kaskta, birisi yüksek lümenli olmak üzere toplam 3 tane arka flaşör ile (geceleri arka ışıklardan birini sabit yanmaya, yüksek lümenliyi en seyrek moda alıyorum, kasktakinin zaten tek modu var.) ve reflektörlü fosforlu yeşil paça bantlarıyla sürüşe çıkıyorum. Lastikler de reflektör bantlı. Daha da aklıma bir şey gelmedi, zaten görenler de ya takdir eden bakışlarla ama daha çok bu kadar işığa ne gerek var tadında tasvip etmez bakışlarla tapki veriyor ancak zerre umrumda değil; önemli olan güvenlik.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Geri