Alanya-Riviera Dağ Bisikleti Yarışı Detayları 17 Nisan 2010 Cumartesi

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
Federasyonumuzun 2010 yılı faaliyet programında yer alan “Turkish Riviera Mtb Cup Yarışı” yarışları 16-17 Nisan 2010 (yol hariç) tarihleri arasında Alanya/ANTALYA’da yapılacaktır.
1-) Yarışmanın teknik toplantısı 16 Nisan 2010 tarihinde saat:17.00’ de yapılacaktır.
2-) Yarışmalara Yıldız Erkek, Genç Erkek, Genç Bayan, 19-22 Erkek, Elit Bayan, Elit Erkek, Master +30 Erkek, Master +40 Erkek ve Master +50 Erkek, kategorilerindeki Kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcular katılabilecekler.
3-) Yarışmalarda ;
a.) Yarışmaya katılan sporculardan yarışmayı tamamlayan ilk %65'ine tam harcırah ödenecektir. (Yönetim kurulunun 18.04.2007 ve 8 nolu kararı)
b.) Her kategoride toplam 2-4 sporcusu harcırah almaya hak kazanan ilin veya kulübün 1 antrenöre (veya idarecisine); 5 ve daha fazla sporcusu harcırah almaya hak kazanan ilin veya kulübün 1 antrenör ve idarecisine, harcırahları. (a) bendinde belirtilen sayıları aşmamak kaydıyla merkezi ödeme şeklinde yapılacaktır.
4-) Kulüp Takımları bulundukları ilin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerini yarış komiserine vereceklerdir. Kafile listeleri harcırah ödenmesine esas olacaktır, kafile listesi getirmeyen iller veya kulüplerin sporcuları harcırah alamayacaktır.
5-) Federasyonca harcırah ödenmeyen idareci-antrenör ve sporcuların yolluk ve harcırahları imkanlar dahilinde İl Müdürlükleri tarafından karşılanabilecektir.
6-) Sporcuların antrenman ve müsabaka esnasında Milli Takım kıyafetlerini giymeleri yasaktır.
7-) Sporcuların antrenman ve müsabaka esnasında dünya şampiyonu renkleri taşıyan forma, tayt, aksesuar, vb. giysileri ve 2010 yılında UCI’a kayıtlı profesyonel bisiklet takımlarının formalarını giymeleri yasaktır.

Alıntı: bisikletfederasyonu.gov.tr
 
Scudo

esbike_gokay

Daimi Üye
Kayıt
8 Haziran 2005
Mesaj
271
Tepki
180
Yaş
38
Şehir
Eskişehir
Esbike orda olacak.Umarım kategoriler yazıldığı gibi olur değişme yapılmaz.
 

esbike_gokay

Daimi Üye
Kayıt
8 Haziran 2005
Mesaj
271
Tepki
180
Yaş
38
Şehir
Eskişehir
Konaklama konusunda bilgisi olanlarda yazarsa seviniriz.Herkes kaldığı oteli yazsa yeterli olacaktır.(Yeni gelecek olanlara bilgi amacıyla.)Biz zirvede çadırda olacağız her zamanki gibi :))
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
Yasin kesinlikle çok haklısın...
Bir hafta sonra olabilse her açıdan çok daha güzel olurdu.. Alanya'da aynı haftasonu MTB yarışı, Triathlon yarışı ve Tur'un finişi var :) Hepsi sıkıştı resmen..

Ben pazar günü kalıp triatlon yarışını ve tur'un finişini izlemek istiyordum ama sınavım olduğu için c.tesi geri dönmek zorunda kalacağım :(
 

YUNUS TERKİN

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
434
Tepki
144
Şehir
GAZİANTEP
heheheeh gaziantepde yarım olsada orada inş...
toplamda 17 kişi olan gurubumuzun bi kısmının ehliyet sınavı olması sebebiyle bi kısmı iş vs durumlardan dolayı gelememektedir
gelenlerle idare edeceksiniz artık ne yapalım
 
  • Beğen
Tepkiler: cesar çakas

cesar çakas

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Temmuz 2009
Mesaj
480
Tepki
172
Şehir
istanbul/Mardin
@YUNUS TERKİN

evet ehliyet sınavına denk geldi buda 2. şanssızlığım öss-sultanahmet ardından ehliyet-ALANYA :boese157: :boese157:
 

Mert Kabtan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2008
Mesaj
1.437
Tepki
1.515
Yaş
32
Şehir
Ankara/Yenimahalle
İsim
Mert KABTAN
BisikletHaber olarak fotograf & video cekimi icin orada olacagız .. Yarışmaya katılacak tüm sporculara başarılar
 
  • Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin

mziyaeddin

Daimi Üye
Kayıt
9 Kasım 2006
Mesaj
363
Tepki
272
Yaş
34
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet Ziyaeddin UYANIK
Bisiklet
Marin
Katılmayı çok istediğim yarışlardan biriydi Alanya yarışı. Ama şu vizelerin başlaması çok kötü oldu:boese157:
Yarışacak olan arkadaşlara başarılar..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Sonunda yarış yapıldı ve bitdi. Parkurda yağmurlardan dolayı ortaya çıkan kayalıklar bayaa zorladı ama çok eylenceli idi, katılamayan arkadaşlarımıza tavsiyemdir sezon ortasındaki yarışa mutlakaa gelmelisiniz.

Parkurda yarış koşan bütün arkadaşlarıma içtenlikle başarılar diliyorum
 

E.GURCAN

Daimi Üye
Kayıt
11 Ocak 2009
Mesaj
260
Tepki
231
Şehir
İzmir
İsim
Erol
Bisiklet
Focus
Güzel bir yarış oldu ama organizasyon çok kötüydü gene. Bi kere en büyük hata elit a yı ve elit b yi ayırmamaları oldu. Neticede oraya zevkine yarışmaya gelen insanlarla bilal akgün veya ISD takımı gibi üst seviye yarışmacıları birbirleri ile yarıştıdılar. Hal böyle oluncada 2 turda veya 3. turda tur yemeler başladı ve tur yiyenler dışarı alındı.
Sonuçta kendimi örnek vericek olursam. Ben öğrenciyim dersleren zaman buldumuzz müdetçe bisiklet sürebiliyoruz. ee ben kalkıpta üst seviye bisikletçilerle yarışamamki.

En ucuz organizasyonun nasıl yapıacağını çok iyi bildiği için tbf yi kutlarım.

Umarım bir gün daha düzgün işler yaparlar.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@E.GURCAN

katılıyorum arkadaş ne kadarda zevkli bir yarış olsada organizasyon; organizasyon deyil kanalizasyon gibi olmuşdu
 

ahmetçetinkaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Kasım 2008
Mesaj
401
Tepki
129
Şehir
antalya
Bisiklet
Specialized
]kesinlikle katılıyorum erol sana
benim ilk yarışımdı ve hemen önümde türkiye şampiyonu bilal ve isd takımı vardı :)
elimden geldiğince eylenmeye çalıştım ama yarışlardan soğudum tabiki
keşke ulusal katagori olsaydı
UCI yarışlarının ülkemizde ve çevremizdeki il ve ilçelerde olması güzel ama bizim yarışacağımız kendimizi geliştirebileceğimiz başka bize uygun yarış olmaması tamamen bizi körelten umutsuz yapan bir durum. federasyonumuzun sitesinde ki yarış programında da sadece ucı yarışları var. peki biz bize ne zaman yarışacağız! yoksa bu spor sadece başka işi olmayan sadece bisiklet süren ve bisikletten para kazanıp geçinenler için mi! yarışmadan da bu spor yapılıyor ama niye bizim için olan ulusal katagori kapatılmış anlamıyorum
 

ahmetçetinkaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Kasım 2008
Mesaj
401
Tepki
129
Şehir
antalya
Bisiklet
Specialized
taner bey
biz öğrenciyiz, fırsat buldukça biniyoruz bisiklete. antreman yapmaya çalışıyoruz kendi çapımızda, aynı zamanda da yarışa katılıp eylenmek istiyoruz. ben güle oynaya eylenmekten bahsetmiyorm. kendimizi zorlayıp yarışıp o mücadele ile eylenmekten yarışmanın kendimizi zorlamanın heyecanı ve eylencesiydi bahsettiğim. fakat bizim gibi bisiklet için çok vakti olmayan ama bisikleti çok sevenler nasıl isd veya diğer prolarla yarışıp sonra 2. 3. turda tur yeyip kenara alınıp eylensinler. birazdan kenara alınacağını bilerek nasıl bu spora bağlanacağız ki. ayrıca ne bekliyorsunuz tur yedik şimdi çok çalışıp gelecek yarışta isd den tur yemiyeyim mi diyelim! bunu yapabilmek için okulu bırakıp tüm hayatımı bisiklete mi adayayım! ayrıca dünyanın birçok yerinde özellikle avrupada bir sürü yerel yarışlar olur ve yarışcılar oralarda yetişir, yeteneği olanlar ortaya çıkar falan.
örneğin bizimle yarışa gelen ilyas çadırcı arkadaşımız çok yetenekli bu sporda. trek 3500 gibi çok cok alt seviye ve hatta hiç çalımayan maşasıyla o teknik parkurda inmediği kaya çıkmadığı tepe yoktu. pedalını çıkarmadan yarışa bitirebilir ama o da tur yeyip yarışı bıraktı. ama ulusal katagoride olsa böyle olmayacaktı. şimdi bu arkadaşı kim nasıl motive edecek!
ben böyle düşünüyorum. çünkü bizim için bir yarış ortamı hiç yoksss
 
  • Beğen
Tepkiler: E.GURCAN

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
arkadaşlar, bir konuda yanlışınız var.
bu yıldan itibaren ELİT-B kategorisi kaldırıldı. Bu sebeple herkes aynı kategoride yarışıyor bu sizlere ve bana göre kötü oldu. kendi performansım elit-a yani uci kategorisi için max 2 tur dayanacak şekilde. bu bir yandan da iyi oldu. neden mi bizim sporcularımızın daha iyi bir forma gelmesi için güzel. bu sayede daha iyi ve güçlü sporcular yetişecek ve yetişiyorlarda. 2-3 yıl içinde genç arkadaşlarımdan çok başarılılarının bizleri temsil edeceği kesin.
 

memocy

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
962
Tepki
714
Şehir
ANKARA
Öncelikle herkesin fikrine katılıyorum ve yazdıklarına saygı duyuyorum ama bu konuda Federasyon yerine Elit B'nin gelmesini isteyip de sonradan cılkını çıkaranlara da iki çift cümle yazmanız lazım.. Elit B de ilk üçe girenlerin kaçı Elit A ya girdi sonraki yarışlarda .. Harcırah yüzdesi içinde kalmak isteyenler nedeniyle Elit A'ya girmeye cesaret eden ama birçoğunuz ile aynı kaderi taşıyıp elenen türkiyenin ilk 15 indeki sporcuların bir kısmı harcırah alamadılar, o kişiler Elit B'ye girse idi banko ilk sıralarda olacaklardı ama performanslarını arttırmak için işin peşini bırakmadılar ve desteksiz kaldılar.(hatta bu elit A içinde Master kategorisine girebilecek sporcu da var)
şu yazıyı okumanızda yarar var..
(link)

ben bisiklet yarışlarına ilk girdiğim zaman 27 yaşında idim ve sizler gibi eski Kale parkurunda 2 tur atıp dışarı alındığım çok olmuştur,sizleri çok iyi anlıyorum.

son olarak tabiki olay böyle kalmamalı geride kalan arkadaşlara ayrıca bir formül bulunmalı. ama tek suçlu federasyon değil..
saygılar.