Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

-alanya Bİsİklet Kentİ Olacak-

M.Kaba

Forum Bağımlısı
Tepki
677
Federasyon başkanı Emin Müftüoğlu, kendisinin de yaşadığı Antalya'nın Alanya ilçesinin yakın bir gelecekte bisiklet kenti olabileceğini kaydetti.

Alanya'nın diğer yerlerden farklı olarak bisiklet kenti olma yönünde önemli adımlar attığını ifade eden Müftüoğlu, ''Avrupa'nın birçok ülkesinde kartlı bisikletler, ilk kez Alanya'da hayata geçirildi. Otobüs duraklarının ve şehrin belirli bölgelerinde kredi kartınızla bir yerden bir yere gidebiliyorsunuz. Bu, bisiklet kenti olmasının ana unsurlarından bir tanesi. Alanya bu nedenle diğerlerine göre daha önde gidiyor. Alanya'daki turistler ve yerleşik yabancılar buna çok ilgi gösteriyor. Alanya'nın birgün gelecekte bisiklet kenti olacağına yürekten inanıyorum.

Scudo
@cagatay-taha

Lastikleri de mi federasyon patlatıyor:D yol kalitesi, mazgallar malum büyük şehirlerde ama sorumlusu belediye:)

• Beğen
Tepkiler: cagatay-taha
@Özgün ÇETİN

Anlayıs tarzına hayran oldum. ama beledıyeyle anlasması gereken federasyon.....

Bir kentimizin bisiklet kenti olma yolunda ilerlemesi güzel birşey. Federasyonun ve Emin Müftüoğlu'nun çabalarını takdirle karşılıyorum.
Yalnız bu çabaların belirli bölgelerde takılıp kalması sıkıntı, insanları üzer ve soğutabilir.
Federasyon Başkanı Alanyalı mı bilmiyorum ama Alanya'da yaşadığını belirtmiş. Peki hiçbir federasyon yetkilisinin yaşamadığ hatta gitmediği, bilmediği yerler ne olacak?

Sanırım Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı gibi birşey söz konusu. İsteyerek olmasa da dışlanmış şehirler, bölgeler..

türkiyede bisiklet yolu özelikle metropollerde rüyanızda görürsünüz..ne aşt yapı var ne düzen var ne trafikteki sorunlar çözülmüş degil bence kısa vadede bisiklet yolları hayal gibi:)

şu günlerde de manavgat'dan antalya'ya gidiş yönü yolları düzeltiliyor ve yolun kenarını da geniş bırakıyorlar ki bisiklet sürülebilsin. antalya genelinde bu konuya ciddi bir eğilim var ve bu durum oldukça sevindiriyor. zaten bir kaç sene önce manavgat köylerini dış ülkelerden gelen bisikletçiler ziyaret etmişti ve köy yolları da böylece bisiklet parkuruna açılmış oldu. buralarda bazı yabancı turistler bisikletle geziyor.

alanya da zaten bir adım önde gidiyor ve belediye'nin bu konuda ilgisini görmek sevindirici.:)

olaya tek yonlu bakmayalaım ben ıstanbulluyum bısıklet surmek ıcın alanyaya mı gıdıcem

Yaklaşık 3 yıl yaşadım Alanya'da bisiklet sporu için en ideal yer. Çevre yoldan kaptırdınızmı Antalya merkeze kadar 138km yolları kaymak gibi ve geniş eminim Türkiye'de böyle bir asfalt kalitesi hiç bir terde yoktur. Bu yol boyu tek bir şişe cam kırığı, yola paralel döşenmiş mazgal vs kısaca bu spor için engel teşkil edecek bulguya rastlamazsınız. Özellikle sonbahar ve kış ayları bisiklet sporu için en ideal aylar. Federasyon başkanı Emin Müftüoğlu Alanya'lı Yıllardır Bisiklet sporunun gelişmesi için kendini adamış biri. Alanya' da oteller kış sezonunda yaklaşık 5 ay kapalı kalıyor. Şöyle bir düşünüyorum bir çok Bisiklet takımı bu oteller kendilerini istenilen şartlara göre hazırlamış olsa hazırlık için Alanya'dan başka bir yeri inanın tercih etmezler. Alanya karar vermeli Bir bisiklet ve turizm merkezimi yoksa sıradan turisttik bir ilçemi ( yakında il olacağına inanıyorum ) olmak istiyor. İlki Alanyayı uçurur ikincisi şu an ortada hem oteller hemde esnaf durumdan hiç memnun değil. Kısaca Alanya'nın önünde büyük bir şans var ve bu şansı en iyi şekilde kullanmalı.

bız bu ıslerı sadece alanya ıcınde degıl tum sehırlerde gormek ıstıyoruz federasyon baskanı beledıyelerı kıstırısa belkı bunlar mumkun olur

bence bisiklet yolu parkı kiralık bisiklet modeli vs vs en son apılacak yaptırımlar bunlar en başta milletimizin kafasına (sokmalı) bisiklet ve sürücüsüne karşı saygı sevgi cercevesini.....örneği hergün yollarda kol gezen iki aaklı hayvan lar... bunları ıslah etmemiz lazım gerisi boş

Alanya gibi bir yerde bugüne kadar neden bisiklet yolu yapılmadığına çok şaşırıyorum doğrusu, özellikle Mahmutlar bölgesi bunun için çok müsait bir yer, her yerde geniş caddeler ve kaldırımlar var, 5-6 sene öncesine göre o bölgeler çok hızlı gelişti ve güzelleşti, caddeleri kaldırımları modernleşti ama bütün bunları yapan yöneticiler bisiklet yolu yapmayı neden düşünmediler, üstelik ortam buna müsaitken... Yer var, bisiklete binen bir halk var, bütçen de buna müsait... eee problem ne o zaman?

• Beğen
Tepkiler: cagatay-taha
başkanın butun soyledıklerı ,yaptıkları,dusuncelerı hepsı reklam..

@MuratHan

MuratHan, gerçekten Alanya'nın bisiklet için elverişli olduğuna yürekten katılıyorum. Ama il yaptırmazlar. Çünkü Antalya ve Mersin hem turist sayısında azalma olacak, hem de alan olarak küçülecekler diye Alanya'yı il yaptırmazlar. Yoksa ekonomik olarak gerilerim diye Gebze'nin il olmasını engellemezdi Kocaeli. Çünkü Gebze il olursa ayrıca Tuzla, Pendik'in Göçbeyli, Şile'nin Değirmençayırı ve Yaka köyleri oraya geçer. Bana göre il sayısını artırmak yerine en fazla 20'ye düşürürüm. Çünkü birçok il, il vasfını taşımıyor bana göre.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Ben Alanya'yı Taaaa yıllar önce bir görmüştüm. Görmekte Antalya'ya giderken geçmiştik. Aslında yukarıda okuduğum satırlardan güzel organizasyonların yapılabileceğini okuyorum. Bir ara gelip görmek istiyorum.

ciddi ciddi bisiklet yolu buraya mutlaka yapılacaktır. buna inanıyorum. oranın insanları ise bisiklete alışmış böyle bazı şehirlerdeki gibi bön bön bakan bir kitle yok. alanya'da organizasyonlar oluyor evet bekleriz bisiklet severleri.:) hatta ilk defa gelecek olanlar alanya'dan başlayarak antalya'ya bir kez bile olsa gitmelerini, o duyguyu tatmalarını isterim. o yollar bisiklet için fevkalade.

evet alanya zaten bisiklet kenti olmuş orada oturanbisiklet meraklısı arkadaşımız çok ve yollarda müsait
bende istanbulda oturan ve 20 yılıaşkın bisiklet kulanan biriyim
evet her an kaza tehlikesi var
mazgallar var ama hep konuşuluyor biz ne yapıyoruz
hadi bisiklet yolu için bir kampanya başlatalım
kaçkişi belediyeye mazgal için şikayet etti bende kandimi eleştiriyorum bende yapmadım bunuyapmalıyız

15 yıldır doğumumdan beri annemin alanyalı olması sebebiyle Alanyadayız.gerçekten mükemmel bir şehir bisiklet konusunda çevre yolundan bir pedallamaya başladığınız zaman benim gibi amatör biri bile 30km ortalamayla gidebiliyor yollar zaten geniş doğa ararsam cıkarım mahmutseydi kuşyuvası oraları gezerim türkiyedeki en güzel bisiklet sürülebilecek kentlerden birisi Alanya

Geri