Scudo Sports

Alan Fixie Projesi

Scudo
Tek kelime ile "harika" bir çalışma.Resimler, açıklamalar çok faydalı..Ama biran öne bitsin lütfen..Son halini bekliyoruz....Kutluyorum..

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
Elinize sağlık :)
Fotoğraflar ve anlatım da çok güzel,teşekkürler, toplanmış halini merak ediyorum, ama çok şık birşey olacağı belli.

Tebrikler,teşekkürler :)

• Beğen
Burcak, selam.
Merak ettim, Cinelli direksiyon nerden alınma, ve mümkünse kaça?

bu bisikleti ne zaman ayaklanmış olarak görücez :)

@gurol

Merhaba,
Neredeyse bütün parçaları ebay'den aldım, gidon ve XA stem de dahil..
Gidon şansıma oldukça ucuza düşürdüğüm parçalardan! 30-40 dolar+kargo gibi hatırlıyorum.. Normalde NOS Criterium'lar 60-70 dolarlara rahat satılabiliyor.
Bu arada öyle bir gidon arıyorsan forumdan Ahmet (miura) aynı gidonun 40cm'sini aynı stem'le birlikte uygun fiyata satıyor ;)

@Fatih Kısa

Çok yakında.. (inşallah :dua:)
Aslında bisiklet ayaklanmış durumda ama "bitmiş" durumda değil! Sadece tekerleri toplamamı bekliyor.. 1-2 aydır pek vakit ayıramadım, ama en azından eksik parçaları tamamladım.. Çok yakında güzel birkaç fotosunu koyabileceğimi umuyorum. ;)

Haftasonu tekerleri topladım, daha akortsuzlar ama süper görünüyorlar! Ne var ki bundan sonraki aşamada lastikleri janta geçirmeye çalışınca lastiklerin boyunun yanlış olduğunu anladım, 700 değil 650'lermiş!!! Alırken hiç sormadım üzerlerinde de ebadı yazmıyor. Araştırınca öğrendim :( Çok kötü oldu, çünkü bu lastikleri çok zor bulmuştum, daha da kötüsü jantların üstünde de çok hoş görünüyorlar! Şimdi yeniden tübüler lastik bulmam gerekecek..

• Beğen
Tepkiler: ali ayhan cıvıl
gerçekten çok emek harcamışsınız ve çok güzel olacak gibi duruyor. diyecek bi kelime bulamıyorum açıkçası ...

• Beğen
valla diyecek söz bulamıyorum bisikletin degerini el emeginiz okadar arttırıyorki duvara asıp karşısında oturup izlenir sizi tebrik ediyorum umarım kazasız belasız keyifle kullanırsınız

• Beğen
Ve mutlu sona yaklaşırken sizinle son işlemleri paylaşayım :D İşte jantları parlattıktan sonra telleri dizerken çektiğim bir foto:

Bu arada lastiklerin 650 değil, gerçekten 700c olduğunu anladık :eek: Jantları topladıktan sonra da Velespit'ten Kamil'in yardımıyla jantlara geçirdik! (Teşekkürler! )

Krank civatalarını tek yaprağa göre bir miktar kısalttım, dıştaki çift orjinal, ortadaki çift kısaltılmış versiyon:

Bendeki orta göbek "lockring"i oldukça hırpalanmıştı (soldaki), bu parçanın tek olarak NOS'unu bulmam güzel oldu (sağdaki):

Bu parça da gelince shimano orta göbeği Campagnolo ile değiştirdim, krankları da taktım! Her ne kadar bu adımda baya birşey ters gittiyse de... (Orta göbek yataklarından bir tarafı uzun geldi traşladım, krank kapaklarından biri de uzun geldi, acımadım onu da traşladım! Loctite sayesinde eski orta göbek yerine baya bir yerleşmişti! Ancak ısıtarak sökebildim, bu sırada da "bisikletle" kolunu yakan ender insanlardan olma şerefine eriştim!!! :Ahhh-1660)

Ve son olarak aşağıdaki de forumdan Ahmet'in (miura) hediyesi olan Campagnolo Victory fren kaliperi (Tekrar Teşekkürler ve Selamlar ;) ) Normalde arka için olan bu parçayı öne takmak için orta civatasının daha uzunundan sipariş verdim, onu bekliyorum...

Yahu ben uzun zamandır bakmamıştım; meğerse ne "manyak"lar varmış içimizde ;)

Ellerinize sağlık. Yalnız maşa fiyatına pafta işi biraz gereksiz olmuş;bir tornacı taş çatlasın 10TL'ye hallederdi ;)

vallahi çok uğraşıyorsunuz:D. helal olsun diyorum başka bişey diyeiyorum.

Yok yok, bitmez o bisiklet. Şimdi de fren için 3 hafta bekleriz...

@Miura

:D Yok yok, ilk test sürüşünü bizim mahallede yaptım Pazar günü ;) Süper! Artık fren olsa da olmasa da emrinize amadeyim! (Ki zaten centerbolt da bugün geldi!) Çıkınca haber ver, klasikler toplantısı yapalım! Halil'le de sahilyolunda tanıştım geçen haftalarda; bisikletinden tanıdım! ;)

hadi bakalım hayırlı olsun:D fotoları çok çabuk olmasını temenni ediyor ve heyecanla bekliyoruz:D

@burcak

Bende sabısızlıkla bekliyorum valla kaliteli emek var üstünde bisikletin... MTb kullanıyorum diye dışlamayın :p

Geri