Merhabalar,
Evinde akvaryum bulunan balık besleyeniniz var mı ? ben evimde bir süredir besliyorum ve hobi olarak balıklarla ilgilenmek hoşuma gidiyor. İnternette bir balık türü hakkında araştırma yapıyordum bulduklarımı sizlerle de paylaşmak istedim.
Araştırdığım balık Arowana diye tanınan bir balık , çok ilginç özellikleri var ;
* Doğal ortamlarında 1 metreye kadar büyüyebiliyorlar
* 7 kg ağırlığına ulaşabiliyorlar
* Uygun koşullar sağlanır ise 60 yıl kadar yaşayabiliyorlar
* Bakılması için çok büyük akvaryum gerekiyor ve akvaryumların üstünün kapalı olması gerekiyor zira bu balıklar sıçrayabiliyorlar. Doğal ortamlarında sıçrayarak kuş falan yakalıyorlarmış.
* Bereket ve şans getirdiğine inanılıyor
* Ve bazı türleri çok pahalıya alıcı bulabiliyor
Birkaç resim:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Evinde akvaryum bulunan balık besleyeniniz var mı ? ben evimde bir süredir besliyorum ve hobi olarak balıklarla ilgilenmek hoşuma gidiyor. İnternette bir balık türü hakkında araştırma yapıyordum bulduklarımı sizlerle de paylaşmak istedim.
Araştırdığım balık Arowana diye tanınan bir balık , çok ilginç özellikleri var ;
* Doğal ortamlarında 1 metreye kadar büyüyebiliyorlar
* 7 kg ağırlığına ulaşabiliyorlar
* Uygun koşullar sağlanır ise 60 yıl kadar yaşayabiliyorlar
* Bakılması için çok büyük akvaryum gerekiyor ve akvaryumların üstünün kapalı olması gerekiyor zira bu balıklar sıçrayabiliyorlar. Doğal ortamlarında sıçrayarak kuş falan yakalıyorlarmış.
* Bereket ve şans getirdiğine inanılıyor
* Ve bazı türleri çok pahalıya alıcı bulabiliyor
Birkaç resim:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)