Scudo Sports

Aktefek ve Kurtköy Göletleri Turumuz - 27 Ocak 2019

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.762
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
27 Ocak 2019'un yağmurlu bir Pazar gününde, tura çıksak mı? çıkmasak mı? diye düşünürken kendimizi doğanın kollarında bulduk. Hava soğuk ve yağmurluydu. Hatta yağmur neredeyse tüm gün durmadı desek yeridir.

Doğal olarak bizde bu yağmurdan ve çamurdan nasibimizi aldık. Günün geneline baktığımızda 88 ile 120 km. ortalama yol yapmışız. Yolda bizi görenler bu dediler nerden çıktı, nereye gidiyorlar, kafayı mı yemişler, herkes evinde oturuyor bunların burada ne işi var dediği bir günde Ertuğrul abiyle birlikte yollardaydık.

Ertuğrul abi Sapanca'dan geldi, bu günün sonunda o 120 km. lik bir yol yapmış oldu. Ayaklarımızda poşetler, yüzümüz, gözümüz kapalı bir şekilde dağ tepe demen doğa aşkıyla yandık.

Her yerimiz doğal olarak ıslandı ve bir güzel de çamurlandı. Poşetli ayakkabılarımız bizi ayaklarımızın ıslanmasından %80 korudu, tavsiye ederiz, üstelikte sıcak tutuyor. Biraz komik görünse de sağlık her şeyden önemli.

Yeniköy de bir kahvede çay molası verdik. Bize sıcak davrandılar ve ikramda bulundular. Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz. Yola devam ettik. Bütün yol boyunca yağış hiç durmadı, kimi yerde az, kimi yerde çok yağdı ama asla durmadık.

Nihayetinde en çok sevdiğim yerler arasında yer alan Aktefek Gölüne vardık. Manzara ise yağmurun çiselemesiyle, kuşların cıvıltısı ile, doğanın ihtişamı ile adeta bizi büyüledi. İnsan böyle güzellik karşısında adeta mest oluyor.

Burada güzel vakit geçirdikten sonra yola koyuluyoruz. Bu sefer ki durağımız ise Kurtköy Gölü. İki göl arasındaki mesafe ise yaklaşık olarak 15 km. civarında. Yol durumu mükemmeldi. Tüm bisikletlere uygun bir parkur. İlk göl için 600 mt. toprak yolu mecbur gitmek zorundasınız çünkü başka yol yok.

Bol yokuş inip çıktıktan sonra nihayetinde Kurtköy Gölüne varıyoruz. Burada da yine manzara muhteşem. Her sene yaz aylarında burada festival yapılıyor. Doğa ve kuşların cıvıltısını burada da doyasıya yaşıyoruz. Yanımda çadırım olsaydı bu gün her iki yerde de çadır kurup kamp atardım.

Bu güzel yerden de üzülerek ayrılıyoruz ve Yeşilyurt merkezinde bir kahvehane de karnımızı doyuruyoruz. Yemeğin ardından hiç mola vermeden evin yolunu kazasız belasız bir şekilde tamamlıyoruz.

Ortalama 100 km. lik parkurun maliyeti ise sadece 5 TL. idi. İlk göle ait youtube video linki: (link)

Bu gün çok keyif aldık, ıslandık, çamurlandık ama herşeye değdi. Doğayı çok seviyorum. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle. (link) - Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği.

Scudo
Güzel keyifli tur olmuş pedalınıza sağlık...

Helal olsun diyorum ... :harika:

tebrik ederim...yol bisikletiyle oralara girmek kalp krizi sebebi benim için :D (bana değil de bisiklete birşey olur korkusuyla)

yolunuz açık olsun

• Beğen
Tepkiler: recep24ank
Geri