Scudo Sports

Aksiyon kameralarının kalite farkları (sizce hangisi)

Sizce en iyi görüntü kalitesi hangi kameraya ait

• Toplam katılım
    194
Scudo
@emrhyldrm hocam evet indirim olmuştu bir kaç gün önce ama tekrar yaparlar gibime geliyor.Takipte olmak gerekli.
İnanın ben de çok kararsız kalmıştım bütçem x1000v ye yetiyordu.Sırf Balanced Optical SteadyShot olmadığından almadım.3000v modeli ise tuzlu gelmişti.
Sony kendi sıkıştırılmış formatında çekim imkanı tanıyor XACS formatın 64 gb kart 2 saat 30 dk çekim imkanı tanıyor.
Bütçemi zorlasaydım belki x3000 e çıkabilirdim arada neredeyse 2 katı fark var gerekli görmedim.Fazlasıyla yetiyor. Kendi görüşüm ama As300 işinizi görür hocam.Zaten gögüs aparatı gidon aparatı vs vs masraf

• Beğen
Tepkiler: emrhyldrm
@BerkEvren balik gozu mercekten kurtulma şansı olan kamera var mi? (Mercek değiştirme hariç. )

@Çağdaş78 Aksiyon kameraları görece kontrolsüz çekimler yapmak için tasarlandığından geniş açılı (Balık gözü) çekim yapıyorlar. Daha dar bir açıklıkta çoğu çekim çöpe dönecektir. Yazılım müdahalesiyle sonradan balık gözü etkileri silinebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Elephone Rexso Dual kullanıyorum. Sony ımx lens ve N96666 sensör var. Bu sensör birçok üst düzey aksiyon kamerasında kullanılan iyi bir sensör. 49 dolara aldım çinden. Kullanıyorum sorun yok. Hem gidon bağlantı aparatı hemde kask bağlantı aparatı çıktı içinden. Fakat ikisinde de su geçirmez kabına koyarak takabiliyoruz. Buda sizin de bahsettiğiniz gibi sesleri çekmiyor. Go pro ile aynı boyutlarda cihaz. Su geçirmez kılıfı takmadan nasıl kullanacağız ? Onun dışında 64 gb class 10 sd kart aldım. Süper çekimler oluyor. Wifi özelliği ile direk telefona atabiliyorum çekilen görüntüyü kablosuz olarak. Gyro su var ve titreşimleri engelliyor. Gece çekim özelliği ve dvr özelliği var. İmage stabilizasyon var. Çift ekranlı. On numara makine. Ben aldığımda dolar kuru düşüktü ve 180 tl ye aldım. Sualtı performansını denemedim. Sanki su alacak gibi duruyor kabı bana güven vermedi.

Ben Sony X3000R kullanıcısıyım. Önce Sony AS300 almayı düşündüm. Turlara çıktığım için gps benim için önemli. Sonra dedim ben bunu aktif kullanıyorum, kullanıyorsam iyi bir şey alayım. Olympus'u inceledim hoşuma da gitti özellikleri. Daha önce Olympus'un dsr makinesi kullandım, kaliteli ürünleri vardır ama hem servis hem de ikinci el piyasası düşük olduğundan vazgeçtim. En son bütçemi zorlayacak şekilde Gopro 5 karar verdim ki. Hempsiburada'da kampanya başladı. Sony X3000R 1449 TL, Gopro 5 1399 TL ve Gopro 6 1799 TL fiyata düşmüştü. Gopro 5'i direk eleyerek, Gopro 6 ve Sony X3000R arasında yerli yabancı tüm incelemeleri inceledim. Sony'deki optik görüntü sabitleme, ekranlı kumanda kullanımın bana daha çok uyması, yine bana göre kask kullanımının daha iyi olması ve bataryasının kullandığım fotoğraf makinesi ile aynı olması etken oldu, Sony X3000R'yı satın aldım. Genelde 1080P 120 frame 100M video kaydı yapıyorum ve çok memnunum. Hareket halinde 120 frame çok başarılı. Videoyu durdur resim al. Manzara çekimlerinde 4K 30 frame 100M kayıt yapıyorum. Zaten görüntü sabitleyicisi tüm incelemelerde açık ara önde. Ayriyeten fotoğraf makinesi kullandığım için hiç fotoğraf çekme olayına girmiyorum ama bir aksiyon kameraya göre geniş açı fotoğrafları da başarılı sayılır. Titreşimi çok olan yollarda kullanacaklara özellikle tavsiye ederim.

@CeCeKa valla ne bileyim şu kamera da hala kafamı kurcalıyor. hemde 4k çekim özelliği de mevcut. ayrıca kutu içerisinden bayağı bir aparatı çıkıyor. geriye sadece hafıza kartı almak kalıyor. çok kararsız kaldım.

(link)

@emrhyldrm arada dağlar kadar fark var hocam aksesuar açısından zengin ama diğer konudan sizi kurtarmayacaktır.Bir önceki mesaj da Sony X3000R kullanan arkadaş yorum yapmış ayrıca optik görüntü sabitleme hakkında.Gözden geçirin Sizin paylaştığınız ürün görüntü sabitleme açısından ne kadar başarılı tartışılır.sonuç olarak ciddi para

@CeCeKa 1080p de çekim yaparken gyro özelliği aktif oluyor. Gyro kapalı/açık arasındaki fark aşağıdaki videodaki gibidir. Çokta kötü değil gibi geldi bana.

Eğer amacınız F/P ise yani bu F/P oranını maksimumda tutup F/P lik bir ürün almak ise maksadınız ve yıllarca kullanacağınız bir F/P ürüne para vermek ise kesinlikle buna değer F/P markası xiaomi 4k dır. Bingo deterjanın satış sloganını ile cevap vereyim. Ucuzu varıken neden daha pahalısına para vereyimki.

@emrhyldrm
Bu tip kamera testlerinde hareket anında kamerayı durdurun. Olur olmadık yerlerde kare kare kırılmalar, cisimlerin kenarlarında bozulmalar göreceksiniz. Aslında gördüğünüz bu kameraların tam olarak 4k'yı geçtim 1080p bile çekim yapamadığı gerçeği. Hobi kullanıcısını idare eder ama 4K diye beklentiye girmemek lazım.

@emrhyldrm kesinlikle kötü değil hocam sadece o fiyat aralığına farklı tercih yapılabilir anlamında dedim yoksa alıp kullanan arkadaşların işini görüyordur.
Bende yedek olarak ekenh9 4k mevcut sadece fotoğraf çekmek için kullanıyorum çünkü video kısmı benim gözümde iş yapmıyor..Hangisi bütçenize uyuyorsa onu almak doğru tercih:harika:

• Beğen
Tepkiler: emrhyldrm
70 dolar altı en iyi kamera nedir acaba şuan ?
xiaomi yi 4k 100 dolar altını pek görmüyor gibi
Campark ACT74

modelini bulabildim ben ancak kalite konusunda fikrim yok

Merhaba sevgili forumdaşlarım.yeni Garmin Virb Ultra 30 aldım.Garminin kendi ürettiği monopod sanırım yok,yada ben bulamadım.Gopro nun el monopodlarını veya diğer monopodlarınıda kendi housing ime takabilirmiyim?birebir uyumlumudur? Bilenler cevap verirse çok sevinirim:) .internetten acil olarak almam gerekiyor.şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Ben sırasıyla Garmin Virb Ellite - Garmin Virb XE ve Garmin Ultra 30 sahibi oldum özellikle ultra 30 u halen kullanmaktayım çok kullanışlı ve bence açık ara önde olan bir model ve marka özel iso, ışık dengesi vb ayarları ile rakiplerine fark atan bir model diye düşünüyorum.
Bunu GoPro tsahibi olmasam da tecrümesini edinmiş biri olarak yazıyorum.
Kendi Kayıtlarımdan bir kaç örnek.

Geri