Scudo Sports

Aksiyon Kamera

İnsta 360 ace kullanan var mı? Nasıl memnun musunuz? Almayı düşünüyorum.

Scudo
Merhabalar arkadaşlar, Dji action4 aldım, kurulumunu yapacağım da kullanan arkadaşlardan gece gündüz çekim ayarları ile alakalı aldığı verimli ayarlar nedir paylaşabilir misiniz.
Birde videoya gps verilerini eklemek istiyorum, gps kumandası gerekliymiş ancak telefondan videoyu çektikten sonra garmin verileri de eklenebiliyormuş.
Bu şekilde kullanan var mı acaba ?

Merhabalar arkadaşlar, Dji action4 aldım, kurulumunu yapacağım da kullanan arkadaşlardan gece gündüz çekim ayarları ile alakalı aldığı verimli ayarlar nedir paylaşabilir misiniz.
Birde videoya gps verilerini eklemek istiyorum, gps kumandası gerekliymiş ancak telefondan videoyu çektikten sonra garmin verileri de eklenebiliyormuş.
Bu şekilde kullanan var mı acaba ?

Ayarlar için Youtube'daki videoları izlemenizi öneririm. Özellikle videolarınızda Motion Blur olsun istiyorsanız, 24-30 FPS kullanıp, 1/50-1/60 shutter speed ayarı yapmak gerekiyor ancak böyle olunca güneşli günlerde ND filtre kullanmak gerekiyor falan. Bir süre otomatik ayarlarda kullanıp, Youtube'da önerilen ayarları yavaş yavaş deneyebilirsiniz.

DJI Mimo uygulaması var. Videoyu uygulamada açtığınızda, data ekleme kısmında Garmin hesabınızla eşleştirince, videonun zaman verileriyle, yaptığınız sürüşün verilerini eşleştirip, hız güç mesafe gibi birçok veriyi videonun üstüne ekleyebiliyorsunuz. Garmin kullanmıyorsanız, birkaç seçenek daha var ama en nihayetinde GPX dosyası da ekleyebiliyorsunuz manuel olarak.

Ayarlar için Youtube'daki videoları izlemenizi öneririm. Özellikle videolarınızda Motion Blur olsun istiyorsanız, 24-30 FPS kullanıp, 1/50-1/60 shutter speed ayarı yapmak gerekiyor ancak böyle olunca güneşli günlerde ND filtre kullanmak gerekiyor falan. Bir süre otomatik ayarlarda kullanıp, Youtube'da önerilen ayarları yavaş yavaş deneyebilirsiniz.

DJI Mimo uygulaması var. Videoyu uygulamada açtığınızda, data ekleme kısmında Garmin hesabınızla eşleştirince, videonun zaman verileriyle, yaptığınız sürüşün verilerini eşleştirip, hız güç mesafe gibi birçok veriyi videonun üstüne ekleyebiliyorsunuz. Garmin kullanmıyorsanız, birkaç seçenek daha var ama en nihayetinde GPX dosyası da ekleyebiliyorsunuz manuel olarak.
Teşekkür ediyorum, Motion Blur filan dediğiniz gibi sonraki aşamalar benim için.
Şuan güzel bir açıda net görüntüler elde etmek istiyorum.
Garmin kullanıyorum, biraz baktım buraya yazdıktan sonra sanırım video ve gpx verilerini kendisi senkronize edebiliyor eşleştirdikten sonra.
Yani durdum kalktım, kaydı açtım kapattım o noktada kendi ayarlıyor anladığım kadarıyla.

Teşekkür ediyorum, Motion Blur filan dediğiniz gibi sonraki aşamalar benim için.
Şuan güzel bir açıda net görüntüler elde etmek istiyorum.
Garmin kullanıyorum, biraz baktım buraya yazdıktan sonra sanırım video ve gpx verilerini kendisi senkronize edebiliyor eşleştirdikten sonra.
Yani durdum kalktım, kaydı açtım kapattım o noktada kendi ayarlıyor anladığım kadarıyla.

Evet, ben genelde 15-20 saniyelik klipler çekiyorum, tüm sürüşü kaydetmiyorum. Uygulamada Garmin verilerini eklemeyi seçince o doğru zamandaki verileri çekiyor sadece.

Konuya birkaç ay önce yazmıştım, belli modeller dışında bilmem sjcam sj4000 gibi modellerin para israfı olduğunu kanısına vermiştim.

Herneyse, yeterli bütçelere çıktım. ormanda vs bisiklet videoları çekmek için hangi modeli tavsiye edersiniz? birkaç model baktım ve dji action 5 mantıklı gibi geldi fakat konu ile ilgili herhangi bir tecrübem olmadığından emin olamadım.

öyle vlog vs çekmek gibi bir niyetim yok, genelde ormanda iniş ve tırmanma videoları çekeceğim nasipse.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Konuya birkaç ay önce yazmıştım, belli modeller dışında bilmem sjcam sj4000 gibi modellerin para israfı olduğunu kanısına vermiştim.

Herneyse, yeterli bütçelere çıktım. ormanda vs bisiklet videoları çekmek için hangi modeli tavsiye edersiniz? birkaç model baktım ve dji action 5 mantıklı gibi geldi fakat konu ile ilgili herhangi bir tecrübem olmadığından emin olamadım.

öyle vlog vs çekmek gibi bir niyetim yok, genelde ormanda iniş ve tırmanma videoları çekeceğim nasipse.
Insta360 X4

Osmo Action 4 ya da 5 Pro. Çekim kaliteleri düşük ışıklı ortamlar dışında birebir aynı. 5 Pro'nun ekranı OLED ve sistemi daha akıcı. Aradaki fiyat farkı değmeyecek gibiyse 5 Pro, yok o kalan parayla başka aksesuarlarını alırım ne gerek var diyecekseniz 4'ü düşünün.

Editlemesi zor ama ben uğraşır hallederim, yeter ki 360 derece olsun diyorsanız, Insta 360 X4 veya yeni çıkan X5 var. Ama çok çok yakın bir zamanda DJI da 360 kamera çıkarıcak, ben olsam onu bi beklerdim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo

@cixece 'nin yorumu gayet yerinde.
Henüz izlemedim ama şu video işinize yarayabilir.

360 derece olanları düşünmüyorum hocam, geniş bir kullanım senaryo olmadığı için muhtemelen bazı özelliklerine ihtiyaç duymayacağım. teşekkür ederim hocam.
Osmo Action 4 ya da 5 Pro. Çekim kaliteleri düşük ışıklı ortamlar dışında birebir aynı. 5 Pro'nun ekranı OLED ve sistemi daha akıcı. Aradaki fiyat farkı değmeyecek gibiyse 5 Pro, yok o kalan parayla başka aksesuarlarını alırım ne gerek var diyecekseniz 4'ü düşünün.

Editlemesi zor ama ben uğraşır hallederim, yeter ki 360 derece olsun diyorsanız, Insta 360 X4 veya yeni çıkan X5 var. Ama çok çok yakın bir zamanda DJI da 360 kamera çıkarıcak, ben olsam onu bi beklerdim.
360 ı kullanabileceğim bir senaryo yok gibi duruyor hocam. düz 170 derece gayet yeterli.

action 4 daha ucuz ama action 6 çıktığında 2 nesil eskimiş oluyor. acelem yok, ekipmanların daha sonra da alabilirim.

action 5 pro iyi gibi duruyor o zaman. teşekkür ederim
@cixece 'nin yorumu gayet yerinde.
Henüz izlemedim ama şu video işinize yarayabilir.
Videoya bakayım hocam, teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Yıllar önce arkadaştan emanet sjcam alıp kullanmıştım, gopro'nun yanında kamera bile denemezdi o yıllarda soğudum, markanın bu günlere gelmesi bile şaşırttı :)

hem motosiklette hem bisiklette kullanmak için, güvenlik amaçlı kayıt almaya kamera ihtiyacım var.
360 kamera şuan için amacımın üstünde olur diye düşünüyorum,
şu aralar motosiklet ve koruma ekipmanlarına ciddi harcama yaptığım için bütçem de çok yok, hem kaliteli hem uygun yollu ne önerirsiniz?
Gopro, dji, insta hk forumları okudum ama hala karar veremedim.

Yıllar önce arkadaştan emanet sjcam alıp kullanmıştım, gopro'nun yanında kamera bile denemezdi o yıllarda soğudum, markanın bu günlere gelmesi bile şaşırttı :)

hem motosiklette hem bisiklette kullanmak için, güvenlik amaçlı kayıt almaya kamera ihtiyacım var.
360 kamera şuan için amacımın üstünde olur diye düşünüyorum,
şu aralar motosiklet ve koruma ekipmanlarına ciddi harcama yaptığım için bütçem de çok yok, hem kaliteli hem uygun yollu ne önerirsiniz?
Gopro, dji, insta hk forumları okudum ama hala karar veremedim.

Motorsiklette güvenlik amacıyla düşünüyorsanız 360 derece mantıklı olan sanki? Tehlikenin hangi yönden hangi açıdan geleceğini bilmediğiniz için, her yeri kaydetmiş oluyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: sc_cagri ve MakRo
360 derece kameralar gerçekten kötü . Bu kendi fikrim. Aksiyonu tam anlamıyla yansıtmayan , hele bir de kullanıcı kullanmayı bilmiyorsa tam aksiyon kısmını kesemiyor, balık gözüne çabuk düşüyor.

Kamera, arkadası olan bir şey olmalı. 360 derece görüntü pek mantıklı değil . İzlemesi keyifli değil .

360 derece kameralar gerçekten kötü . Bu kendi fikrim. Aksiyonu tam anlamıyla yansıtmayan , hele bir de kullanıcı kullanmayı bilmiyorsa tam aksiyon kısmını kesemiyor, balık gözüne çabuk düşüyor.

Kamera, arkadası olan bir şey olmalı. 360 derece görüntü pek mantıklı değil . İzlemesi keyifli değil .
Şu an motorsporları, su sporları, kış sporları, bisiklet sporlarında, dediğinizin tam aksi yönde 360'a yönelme eğilimi varken, çok agresif bir yorum. Özellikle Insta360 X4 ve X5 çıtayı aşırı yükseltti. Düz bir aksiyon kamera olarak kullanabildiğiniz gibi (tek lens özelliği) hem daha uzun kayıt süreleri hem daha kaliteli görüntü üretmeleri nedeniyle tercih sebebi haline geldiler.

Hatta düz bir aksiyon kameranın yakalayamayacağı kadar alandan olayın gelişmesini dahi izleyebilirken, sadece 175 (hadi 180 olsun), dereceden görüntü aktaran ve bunu da zaten "balık gözü" olarak kaydeden bir ürünü tercih etmek, pek de tercih sebebi olamaz. Sizin gördüğünüz düz aksiyon kameraları da köşelerde inanılmaz kötü lens distorsiyonlarına sahipler. Bakmayın editli videolara, geniş ekrana aktardığınızda, hepsinde renk ve piksel bozulmaları mevcut. 360'larda bu olay daha az çünkü tasarımı gereği mercekler ve sensör buna daha uygun şekilde kasa dışına taşmış vaziyette.

Ayrıca stabilizasyon anlamında 360'ların fiziki olarak daha iyi performans gösterdiğini düşünüyorum.

Kullanmayı bilmeyenler, pek fazla editle uğraşmayanlar (buna ben de dahil) pek de aksiyon içerek bir duruma girmiyorsa, zaten konusuz video çıkıyor. Ben ne zaman kamerayı taksam bir şey olmuyor, ne zaman takmasam önümde bisiklet, motor, araba kazası oluyor...

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Geri