Scudo Sports

Akort Sehpası Yapımı - Jant Örümü - Akort Yapımı

Hocam fotoğraflarını günceller misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Scudo
@MAERKEK sanırım güncelleyemez 4 sene öncesinin fotoğrafını tutacağını düşünmüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@MAERKEK Kesinlikle güncellemez nedeni ise kişi 3 yıldır foruma girmiyor :D

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@JusTiMe olmayacak duaya amin demişiz haberimiz yok. Neyse dün tek seferde jantı ördüm. Fahrettin ustayı izleyerek. Zıplama ve akort sorununu çözmek kaldı.

Resimler görünüyor..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selamın aleyküm Rica etsem banada maıl atabilirmisiniz resim vede ölçüleri teşekürler arsl.1@hotmail.com

Selamün aleyküm. Akort sehpası almaya niyetlendim ancak fiyatlar ütopik seviyede. someone74@gmail.com adresine pdf formatlı paylaşımı atabilir misiniz? Arkadaştan temin edenlerde atabilir.
Şimdiden teşekkür ederim.

Selamün aleyküm. Akort sehpası almaya niyetlendim ancak fiyatlar ütopik seviyede. someone74@gmail.com adresine pdf formatlı paylaşımı atabilir misiniz? Arkadaştan temin edenlerde atabilir.
Şimdiden teşekkür ederim.

Konuyu okurken aklıma geldi. Paylaşayım becerebilen olursa buyursun yapsın (kolay) 😊

Resimdeki gibi bi ayaklık alıyoruz (70-100tl arası)6255141101451.jpg
Sonra 3 adet (biri alt için uzun olacak) aldığımız ayaklığa uygun trifonlu kelepçe alıyoruz(5-10tl)images (2).jpeg
Trifon vidasına uygun 2 adet uzun somun alıyoruz(5-10tl)41IlpLXCEIL._AC_SY780_.jpg

Jantımızı takıp, uygun ölçülerle (nereye denk geliyorsa) yanlara takıyoruz. Somunun ucuna jantı çizmeyecek sivri hafif esnek bir parça yapıştırıyoruz-takıyoruz (hırdavatçıda benzer parçalar bulunabilir).

Dikey ayar içinde tablalı somun tablali-somun-cesitleri-inc-ve-metrik-dis__1417707554970315.jpg
ve ya benzer bir parça takıyoruz tablalı somunun üzerine ince bi levha (hangi malzeme daha uygunsa janta zarar vermeyecek) yapıştırıyoruz-takıyoruz.(5-10tl)
Vee tamir sehpamız hazır. 😂 Toplam maliyet Maksimum 150tlPolish_20220501_233448916.jpg
Not: Malzemeler anlık düşünülmüştür. Hırdavatçıya gidilerek daha uygun güzel parçalar bulunabilir.

@Mustafaspero Yapılan nipel çevirmenin geri dönüşünü sağlıklı okuyabilmek için dingilin çok iyi sabitlenmesi lazım. Bu yuvalarla dingili sabitlemek pek mümkün değil.

@Mustafaspero Yapılan nipel çevirmenin geri dönüşünü sağlıklı okuyabilmek için dingilin çok iyi sabitlenmesi lazım. Bu yuvalarla dingili sabitlemek pek mümkün değil.

Sistemi çok bilmiyorum gerçi hiç bilmiyorum 14 yıldır bisiklet kullanmıyorum kullandığım zamanlarda da bu tarz şeylerle ilgilenmiyordum 😊 bisikleti henüz aldım bayram dolayısıyla gelmedi daha. Ayaklık bi klavuza sabitlenir. Bahsettiğiniz şeyi tam anlamasamda galiba göbeğin takılı olacağı yerden bahsediyorsunuz. Dingili sağlam olan bi ayaklık alınabilir yada takılan yeri sabitleyecek daraltmalar yapılabilir (hurda parçalarla) uğraştırır lakin ucuz olur gibi geldi ama tabiki de siz daha iyi bilirsiniz 14 yıldır elime bisiklet gidonu bile değmedi 😊 saygılar

Geri