Scudo Sports

Akort Ayarım mı bozuldu? Ön teker hareket hâlinde aşağı yukarı kalkıyor gibi..

Tepki
42
Bisiklet
Kron
Merhaba,

Arkadaşkar Kron XC 750 bisikletim var. Bugün lastik aldım ve az önce eve ulaştım. Lastikleri bisiklete taktım. Arka tekerde sorun yok ama ön tekere gelirsek; Şimdi kuş bakışı baktım da sekiz çiziyor gibi. Bu yüzden akord ayarının bozuk olma ihtimali geldi aklıma. Bisikleti yere yatırıp ters çevirdiğimde ise sanki teker maşaya doğru inip kalkıyor gibi görünüyor. Sizce bu durum akord ayarının bozulduğuna mı işaret? Teller sağlam ama daha yeni olduğum için bir fikrim yok.

Genel olarak 100 km bakımına da gitmedim para yok diye. :D Acaba en fazla ne kadar tutar akord ayarı falan? 15-20 lirayı geçer mi sizce?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. :)

Başka bir konuda arkadaş lastiğin tam oturmamış olacağını söyledi. Bunu nasıl anlayabiliriz? :)

Scudo
ne kadar para ödeyeceğini falan bilemem ama lastiği takınca farkedersin otorup oturmadığını ben emin olmak için elimle lastiğin heryerini elimle döndürerek janta bastırıyorum lastiğimi çıkarıp takarken

@erygnd

Ben de jantı bisiklete monte etmeden önce elimle döndürdüm jantı yokladım, sorun yok gibiydi. :) Acaba akord ayarı mı çözemedim.

vidaları gevşet, tekeri yuvada biraz hareket ettir, çıkar tak.. tekrar sık.
muhtemelen düzelir =) (umuyorum en azından =) )

lastiğin üstünde yazan max psi değerini bir benzincide basın sonra bakın 8 durumu düzelmediyse janttadır problem ama lastik değişimi sırasında olur öyle şeyler.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Belki de havayı fazla basmış olabilirim. Mesela demin 3 km yol yaptım geldim, acele ettiğim için arka teker tam kadrodaki yuvaya oturmamış. Allah'a emanet gittik. :)

Hemen dediklerinizi uyguluyorum arkadaşlar.

Maalesef sorun hâlâ aynı arkadaşlar. Tekeri söktüm, çıkardım. Hava basınçlarıyla oynadım.. Başka ne kalıyor geriye?

Arkadaşlar şimdi farkettim. Lastiğin bir kısmı içeri fazla girmiş!? Yeniden çıkarıp takacağım. İnşallah çözülür. Yani Maxxis yazısının 4/1 i içeri girmiş. Bir kısmı sadece. O sebep oluyor sanırım.

olur öyle şeyler =) bi tarafın tam takılmadığı da olur... (hani aklında bulunsun =) )

Lastiği komple çıkardım taktım arkadaşlar. Ama sorun hâlâ aynı. Teller de sımsıkı akort desek. Ne bu sorun çözemedim. Bir yerden seste gelmiyor.

lastiği değiştirmeden önce problemsizken, lastiği değiştirdikten sonra problem başladıysa; akord ayarından diildir diye düşünüyorum hala...
ya tekerin kadroya sabitlenmesinde ya da lastiğin janta oturmasında bi sıkıntı vardır; diye düşünmeye devam ediyorum :S

ön lastik 8 çiziyorsa akoru bozukdur. 10-15tlye tek tekeri akor ederler.

@kılınçumo

O zaman normal sanırım. :)

Teşekkürler arkadaşlar bilmiyorum daha önce nasıldı. Dikkat etmedim hiç.. Yarın gidip soracağım. Lastiğin bir kısmı çok az içeri girmiş gibi.

Yalnız şu da var. Hiç akord ayarı yaptırmaya gitmedim 420 km civarı oldu. Bakıma falan gitmedim.

Yarın bisikletçiye gideceğim. Dediğim gibi 430 km civarı ve hiç ilk bakıma falan girmedi. Parçalar yerine oturana kadar oluyormuş böyle şeyler. Bisikleti ilk aldığımda gacur gucur sesler geliyordu. Resmen geri iade edecektim. Ama geçti. :)

Forumdan bir arkadaşa mesaj atmıştım, arkadaşın tahmin ettiği gibi lastiğin bir kısmı janta biraz fazla girmiş.. Arkadaşlar söktüm tekrar taktım lastiği ama durum aynı. Nasıl çözebilirim? Şimdi arkadaşın dediği gibi biraz daha hava basmayı deneyeceğim.

Geri