Scudo Sports

Akord ayarı bozuk olması tekere zarar verir mi?

İzmirde bisikletçime ilk defa akord ayarı, uzun kalan tel başlarını taşlama işlemleri yaptırdım çok hesaplı ve mükemmel ayar yaptı ben biraz yalpa bekliyordum ama ustalığı iyimiş. Dükkan salaş ama ustalık iyi. Hani salaş esnaf lokantalarında genelde yemek iyidir öyle düşünün :) yerini öğrenmek isteyen mesaj atabilir

Scudo
hocam üstüme vazife mi bilmiyorum ben hiç gitmedim ancak neredeyse herkes Dadaş Bisikleti öneriyor. Yeri Fatihte. Karagümrük Stadı yakınında
Neden üzerinize vazife olmasın hocam bende bir araştırayım teşekkür ederim

@Murat-k Dadaş bisiklete sürekli gidiyorum. Oldukça memnunum. Sultançiftliğinde de Atak bisiklet var. Oraya da gidebilirsiniz. Ama önceliğiniz Dadaş bisiklet olsun. Ücretleri daha makul :D

Akord masaları ucuz olsa alıp kendim yapacağım. Sağ sol ayarında bozukluk vardı düzelttirdim ancak hafif yumurta durumuna usta bu düzelmez dedi. Yapması gereken yumurta olan tarafın sol/sağ tellerini sıkmak sonra tekrar sol/sağ ayarını kontrol etmek ama yok olmaz olmaz deyip geçti :) Ustaya ustalık yapınca da kapris cabası... İmkan varsa 3 ayarı da yapabilecek yerleri tercih edin derim.

Tekere ne kadar zarar verir bilmiyorum ama v frende bir süre sonra fren pabucu tekere sürtüp hem tekeri hem pabucu yiyor. Akordun en önemli sorunu bana göre hız arttıkça yaşanan kontrol kaybıdır. Bir süre sonra iyi sallıyor, kontrolü kaybederseniz büyük sıkıntı.
Teker yarılır arkadaşlar. Aşırı akort boxukluğu çok zararlıdır. Sürmeyin daha iyi. Bildiğiniz ortadan ayrılıyor test ettim bizzat

Akort bozukluğu teli koparır olayı benimde başıma geldi. Önce 1 tel koptu. Akort yaptırmadım teli değiştirttim, sonra 1 tel daha koptu, Akordu öyle bozulmuştu ki, fren pabuçları doğru yerden çembere bile basamıyordu. Sürekli fren pabucu takılıyordu. Bisikletçi bu tekerin akordu aşırı bozulmuş dedi. Akort edeyim dedi. Akort ettirdim . Bir daha da hiç tel koparmadı. teker dönerken hiç oynamıyor artık. harika oldu.

arka teker akordu bozukluğu rublenin aynı teker gibi düz dönmemesine sebep olur mu. rublenin düz dönmemesi vitesleri etkilermi . akordda ve viteslerde sorunum var. vitesi ne kadar da ayarlasam olmuoyr. 4-5 ile 8-9 arasını ayarlayamıyorum. yoksa göbektemi sorun var
bulunduğum yerde ki bisikletçi hiç ilgilenmedi sorun olmaz deyip başından savıyor

@mehmetsöylemez Akord bozukluğu rubleyi etkilemez. Kadro kulağınız yamuk olabilir ya da aktarocı ile ruble uyumsuz olabilir. Tel gerginliğini de kontrol etmenizi öneririm.

arka teker akordu bozukluğu rublenin aynı teker gibi düz dönmemesine sebep olur mu. rublenin düz dönmemesi vitesleri etkilermi . akordda ve viteslerde sorunum var. vitesi ne kadar da ayarlasam olmuoyr. 4-5 ile 8-9 arasını ayarlayamıyorum. yoksa göbektemi sorun var
bulunduğum yerde ki bisikletçi hiç ilgilenmedi sorun olmaz deyip başından savıyor
Kasetin üzerine oturan free hub adı verilen parçayı bir açtırıp kontrol ettirebilirsiniz. Sonucu buraya da yazarsanız herkes bilgilenmiş olur.

tekere zarar verir mi ifadesindeki ''teker'' neresi?

Akord bozukluğu janta ve papuçlara zarar verir. Hızlı giderken yol tutuşunu ciddi derecede etkiler. Rubleyi etkilemez. Rublede aynı şekilde yalpalıyorsa kadroya oturan mili kontrol edin.

3 gündür arka tekerden şık şık ses geliyor arada çözememiştim. Şans eseri bugün aklıma teller geldi ve bir telin iç göbekten koptuğunu gördüm. Bunu nasıl çözebilirim ne yapmam gerekir?

Arkadaşlar konuyla kısmen alakalı birşey soracağım tam olarak bunu anlatan konu olmadığı için ben xc bisikleti ile ufak bir drop atlayışı denedim 1m falan heralde sonra yere indiğimde arka aktarıcınin janta girmesi sonucu bazı jant telleri kırıldı aktarıcı zarar gördü falan ve teller kirikken baktığında jant düz gitmiyor ama disk sabit gidiyor bu akorddan kaynaklı mıdır yoksa jantı mi eğdim bu arada atlayış yapmadan önce jant düz gidiyordu

Arkadaşlar konuyla kısmen alakalı birşey soracağım tam olarak bunu anlatan konu olmadığı için ben xc bisikleti ile ufak bir drop atlayışı denedim 1m falan heralde sonra yere indiğimde arka aktarıcınin janta girmesi sonucu bazı jant telleri kırıldı aktarıcı zarar gördü falan ve teller kirikken baktığında jant düz gitmiyor ama disk sabit gidiyor bu akorddan kaynaklı mıdır yoksa jantı mi eğdim bu arada atlayış yapmadan önce jant düz gidiyordu
Teller kırılınca doğal olarak jant akordu kötü bozulmuştur. Eğilme olduğunu sanmıyorum. Fotoğraf olsa daha iyi anlaşılır. Sıfır aldığım bisiklette bile akord ayarları düzgün yapılmamış az da olsa oynama yapıyor. Bir süre kullanıp ayar yaptıracağım ben de.

• Beğen
Tepkiler: Darks
Arkadaşın bahsettiği gibi teller kopunca akort bozulur. Çember salınım hareketi yapar ama disk dümdüz döner çünkü disk göbeğe bağlıdır. Yakınınızda varsa bisikletçiye gösterebilirsiniz. Eğer bisikletçiye gösterme imkanı yoksa jantı iyice yakından inceleyin. Çatlak, kırık var mı bakın. Sağa sola salınım hareketi ise akort yapıldıktan sonra düzelecektir.

• Beğen
Tepkiler: Darks
3 - 4 tane kırık telle kilometrelerce yol gittiğimi bilirim. Arka freni sürtmesin diye gevşetmiştim sadece..

Teller kırılınca doğal olarak jant akordu kötü bozulmuştur. Eğilme olduğunu sanmıyorum. Fotoğraf olsa daha iyi anlaşılır. Sıfır aldığım bisiklette bile akord ayarları düzgün yapılmamış az da olsa oynama yapıyor. Bir süre kullanıp ayar yaptıracağım ben de.
Cevap için teşekkürler bu arka aktarıcınin janta girmesini engellemek mümkünmu
Arkadaşın bahsettiği gibi teller kopunca akort bozulur. Çember salınım hareketi yapar ama disk dümdüz döner çünkü disk göbeğe bağlıdır. Yakınınızda varsa bisikletçiye gösterebilirsiniz. Eğer bisikletçiye gösterme imkanı yoksa jantı iyice yakından inceleyin. Çatlak, kırık var mı bakın. Sağa sola salınım hareketi ise akort yapıldıktan sonra düzelecektir.
Jantı biraz inceledim jantta birşey göremedim teller aktarıcınin janta girmesi sonucu göbeğin ordan kırılmış vede yaşadığım bölgede pek fazla iyi bisikletçi yok ondan dolayı daha götüremedim bir sağ bir sol yaparak gidiyor teker birde bu arka aktarıcının janta girmesi engellemek mümkün mü daha iyi bir aktarıcı ile engellenirmi arka aktarıcı tourney

Geri