Scudo Sports

Akdeniz turu

Tepki
116
İsim
Onur T.
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar önümüzdeki temmuz ayında tahmini olarak 15-25 temmuz arasında izmirden hareketle veya doğrudan otobüs ulaşımıyla akdeniz de sürmek istiyorum eğer bu tarih arasında bana yol arkadaşı olmak isteyen var ise lütfen iletişime geçsin ayrıca belirteyim rota oluşturmadım çünkü beraber gideceğim(iz) insanlar farklı bir öneri sunabilir o yüzden beraber konuşup karar verebiliriz daha önceden tur deneyimlerim oldu yalnız veya arkadaşlarımla ama artık yalnız gitmekten keyif almadığımı fark ettim aklınıza takılan soruları lütfen sorunuz. ayrıca alt kısma daha önceki turlarıma ulaşabileceğiniz wikilog ve stravayı ekliyorum
sağlıklı günler.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Yok mu kimse yaw ?

Talep ettiğiniz derecede hızlı ilerleyen bir ilişki forumdaşları korkutuyor olabilir o_O
İnsan önce asgari düzeyde güven ilişkisi kurmak istiyor ne bileyim sinemaya gitmek, vapura binmek gibi giriş seviyesi etkinlikler olmadan başlayacak bir ilişkide güven temelleri sorun yaratabilir.
Hastanenin önünde buluşup Çin’e giden kafile bize çok şey öğretti :ssrtcbya: Bu yüzden artık daha temkinliyiz :harika:

Talep ettiğiniz derecede hızlı ilerleyen bir ilişki forumdaşları korkutuyor olabilir o_O
İnsan önce asgari düzeyde güven ilişkisi kurmak istiyor ne bileyim sinemaya gitmek, vapura binmek gibi giriş seviyesi etkinlikler olmadan başlayacak bir ilişkide güven temelleri sorun yaratabilir.
Hastanenin önünde buluşup Çin’e giden kafile bize çok şey öğretti :ssrtcbya: Bu yüzden artık daha temkinliyiz :harika:
😂😂 sizin için hayat yorucu olsa gerek. altı üstü basit bir eylem bisiklete binip gitmek ama size de saygı duyuyorum tabiki :)

@Bisikletli Tosba ben de size saygı duyuyorum :harika: Ama iyi ihtimaller kadar kötülerini de düşünüp önlem almak gerek. 100’lerce kilometrelik bir sürüşü bu sabah tanıştığınız bir ya da birkaç kişiyle yapmak bir risktir ve bu süreçte oluşabilecek istenmeyen durumları çözmede hukuki süreç bile yetersiz kalabilir ve mağduriyetler yaşanabilir.
Ben bir kez daha vapur turu önerimi gözden geçirmenizi istiyorum:ssrtcbya:

@Bisikletli Tosba ben de size saygı duyuyorum :harika: Ama iyi ihtimaller kadar kötülerini de düşünüp önlem almak gerek. 100’lerce kilometrelik bir sürüşü bu sabah tanıştığınız bir ya da birkaç kişiyle yapmak bir risktir ve bu süreçte oluşabilecek istenmeyen durumları çözmede hukuki süreç bile yetersiz kalabilir ve mağduriyetler yaşanabilir.
Ben bir kez daha vapur turu önerimi gözden geçirmenizi istiyorum:ssrtcbya:
😂😂 vapur turunuzu tekrar değerlendireceğim :) diğer konuya gelirsek hayat risklerle dolu bi süreç bu kadar hesaplama ve otonom kontrol yaşamak ne kadar yaşamak olabilir yada risk almadan bu toplumun en büyük sorunu bu bence güvenli çemberin dışına çıkamıyor zincirini kırıp birey olamıyorlar konu başka yerlere gidiyor 😂😂

"Hastanenin önünde buluşup Çin’e giden kafile" hikayesi nedir? Merak ettim, googleladım ama bulamadım bir şey :)

Güneşin altında 47 derecede yüklü tur bisikletiyle Kaş rampasını çıktıktan sonra Temmuz-Ağustos aylarında Akdeniz'de tur yapmaya tövbe ettim. 2016 senesiydi, Marmaris'ten başlayıp Taşucu'na kadar bir tur gerçekleştirmiştik arkadaşlarla Temmuz ayında. O bölge için en ideal zaman Nisan-Mayıs, Eylül-Ekim

Güneşin altında 47 derecede yüklü tur bisikletiyle Kaş rampasını çıktıktan sonra Temmuz-Ağustos aylarında Akdeniz'de tur yapmaya tövbe ettim. 2016 senesiydi, Marmaris'ten başlayıp Taşucu'na kadar bir tur gerçekleştirmiştik arkadaşlarla Temmuz ayında. O bölge için en ideal zaman Nisan-Mayıs, Eylül-Ekim
Evet sıcaklar gözardı edilmeyecek bir unsur bende dikiliden Datça’ya sürdüğümde aynı şeyi söylemiştim ama yine durduramıyorum :) geçtiğimiz senelerde yine Marmaris’ten Bozburun yarım adasının bir kısmını sürdüm :)

Bisikletli Tosba
Şimdiden iyi yolculuklar inşallah kafa dengi bir yol arkadaşı bulursunuz,iş yaşantım müsait olsa size eşlik etmek isterdim,Antalya İzmir sahil bandından bir tur planımız var esasında ama vakitsizlik kör olsun. :acpsnr:

Bisikletli Tosba
Şimdiden iyi yolculuklar inşallah kafa dengi bir yol arkadaşı bulursunuz,iş yaşantım müsait olsa size eşlik etmek isterdim,Antalya İzmir sahil bandından bir tur planımız var esasında ama vakitsizlik kör olsun. :acpsnr:
Çok teşekkür ederim umarım birgün birlikte sürebiliriz

Yazın tur yapmak? Mis gibi Nisan'lar, Ekim'ler, Kasım'lar varken?

Evet sıcaklar gözardı edilmeyecek bir unsur bende dikiliden Datça’ya sürdüğümde aynı şeyi söylemiştim ama yine durduramıyorum :) geçtiğimiz senelerde yine Marmaris’ten Bozburun yarım adasının bir kısmını sürdüm :)

Öncelikle merhabalar,

Cumartesi günü Marmaris-İçmeler-Turunç-İçmeler-Çubucak-Marmaris rotasını tamamlayıp geldim. Eşim ve oğlum da yanımda olduğu için kısa tutmuştuk günlük sürüşleri çok zor olmadı. Ama sıcaklar fena günlük 80-90 km yapmak cidden yıpratıcı olacaktır. Bu bölgede temmuz ayı bisiklet için en kötü ay. Yapılmaz demiyorum ama aldığınız keyfi ciddi anlamda düşürüyor. Kaldı ki Kaş-Antalya tarafı daha beter. Ayrıca trafik ve kalabalık sebebi ile keyfiniz epey bozuluyor. Orman yolları nispeten çekilir bir durumda ama ana güzergahlar cidden beter. Bazı yerlerde asfalt erimiş, tekerler yapış yapış oldu. Son olarak bayram haftasına geliyor ki bu da ayrı bir sorun. İmkanınız varsa Ağustosun 3. haftasına erteleyin derim.

Bayram haftası dediğimi şöyle anlatayım 2 yıl önce Fethiye'de Şok, Bim gibi marketlerde yiyecek içecek bir şey kalmamıştı. Tura karar verirsen günlük mesafeleri kısa tutun bence.

Son olarak bahsettiğiniz güzergah bir kaç kez gittiğim yerler, sormak istediğiniz sorular olursa yardımcı olmaya çalışayım.

Yazın tur yapmak? Mis gibi Nisan'lar, Ekim'ler, Kasım'lar varken?
evet Müslüman aleminin bayramı sabit olsaydı eğer ekim ve nisan da bende gitmek isterdim :)
Öncelikle merhabalar,

Cumartesi günü Marmaris-İçmeler-Turunç-İçmeler-Çubucak-Marmaris rotasını tamamlayıp geldim. Eşim ve oğlum da yanımda olduğu için kısa tutmuştuk günlük sürüşleri çok zor olmadı. Ama sıcaklar fena günlük 80-90 km yapmak cidden yıpratıcı olacaktır. Bu bölgede temmuz ayı bisiklet için en kötü ay. Yapılmaz demiyorum ama aldığınız keyfi ciddi anlamda düşürüyor. Kaldı ki Kaş-Antalya tarafı daha beter. Ayrıca trafik ve kalabalık sebebi ile keyfiniz epey bozuluyor. Orman yolları nispeten çekilir bir durumda ama ana güzergahlar cidden beter. Bazı yerlerde asfalt erimiş, tekerler yapış yapış oldu. Son olarak bayram haftasına geliyor ki bu da ayrı bir sorun. İmkanınız varsa Ağustosun 3. haftasına erteleyin derim.

Bayram haftası dediğimi şöyle anlatayım 2 yıl önce Fethiye'de Şok, Bim gibi marketlerde yiyecek içecek bir şey kalmamıştı. Tura karar verirsen günlük mesafeleri kısa tutun bence.

Son olarak bahsettiğiniz güzergah bir kaç kez gittiğim yerler, sormak istediğiniz sorular olursa yardımcı olmaya çalışayım.
Merhabalar,

Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için ama bayram tatili vesilyesiyle bende o tarihlerde gidebildiğimden gidiyorum normalde çalışıyorum aslında aklımda karadeniz vardı ama yalnız oralar hiç çekilmez gibime geliyor çünkü artık gerçekten yalnız seyahet etmekten bıktım ayrıca 11 gün evde oturmak çok cazip gelmiyor izmir de bakalım artık

eğer geleceğim kesinleşirse sizinle tekrar iletişime geçerim teşekkür ederim tekrardan ilginiz ve değerli paylaşımlarınız için.

@Bisikletli Tosba Ne sıcak Ne soğuk aylar olarak, kabaca Nisan, Mayıs, Ekim, Kasım desek... Toplam bi 120 gün var, Ramazan denk gelse bile yine sana kalıyor 90 gün :)

Akdenizde yasayan biri olarak tavsiyem Nisan Mayıs Eylul ve Ekim ayları haricinde sahil kesiminden uzak durun. Bu aylarda denize de girebilirsiniz. Turda yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Tosba
Geri