Akdeniz sahilleri gezisi 2. ve 3. gün (Akdeniz'le tanışma)

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Uzun zaman geçti üstünden, bir yandan trekking yapmaya diye gittiğim Datça Yarımadası'dan otostop ile geri dönmenin verdiği hüzün, biraz rahatsızlık...

EN ÖNEMLİSİ DE İNTERNET SORUNSALI. SONUNDA HALLEDEBİLDİM VE GÜZEL OLDUĞUNA İNANDIĞIM BİR YAZI İLE TEKRAR ARANIZDAYIM. :)

Neyse, konumuza geri dönelim. İlk günden sonra yazmayınca biraz unutmuşum ne oldu ne bitti, hemen hatırlamak için resimlere dönüyorum.
Geceyi campingde geçirdikten sonra, biraz yorgun bir şekilde başlıyorum güne. (İlk gün dışarıda yatmaya yemedi evet :D)

İlk işim, kurmayı bilmediğim çadırımı toplamaya yelteniyorum. E haliyle düzgün olmuyor. Olduğu kadar kafasıyla tıkıyorum valizin içine. (Ön heybe yerine 5-10 liralık bir valiz kullandım, kamp malzemeleri bunun içinde duruyor. :))
Sabah 8 buçuk gibi Patara plajına doğru dönüyor pedal. Gelemiş köyüne 1-1,5 km filan. Yolu da arnavut kaldırımı. Sabah sabah kendime gelmeme vesile oluyor :D Bir yandan elimde telefon, hem gidiyorum hem fotoğraf çekiyorum harabeleri.

DSC_0141.JPG DSC_0142.JPG DSC_0144.JPG DSC_0146.JPG DSC_0149.JPG DSC_0151.JPG DSC_0153.JPG

En sonunda plaja geldim. İlk ben gelmişim, sadece görevliler var :D Gittim yüzdüm paşalar gibi, sahilde de biraz yürüdüm. Ama carettaları göremedim, sanırım bende var bir problem. :)

DSC_0155.JPG

Belki kalkanda görürüm diye düşüyorum yollara, öncesinde "ben buradaydım" temalı bir fotoğrafı da çektikten sonra özçekim çubuğuyla, (bir de fotoğraf için insanları mı çevireyim :p) çıkıyorum Patara'dan, istikamet kalkan.

DSC_0159.JPG

Giderken bakıyorum yola, uzunca bir yokuş. Akbel diye geçiyormuş. Ağır ağır çıkıyorum yokuşu, hava da güzel, tam tırmanış yapılacak gibi. Fazla enerji harcamadan bitirdikten sonra yokuşu, İzmir plakalı bir araç selam veriyor, fotoğrafımı çekiyor. Onlar da tepeden manzara fotoğrafları çekmek için durmuşlar, ben de nasiplendim o arada. :D

DSC_0161.JPG DSC_0163.JPG

Yokuş aşağı inerken az ileride yine duruyorum, bu sefer Kalkan ve sahilini de fotoğraflayıp iniyorum Kalkan'a. Öğlene yaklaşmış saat, bim gördüm dayanamadım, aldım bir ekmek ve birkaç şey daha, yedim hepsini. Sonra doğru sahile, caretta aramaya.

DSC_0169.JPG
Kalkan'ın sokakları çok güzel bu arada. Ana cadde gibi bir yeri var çarşının başladığı yer sanırım, kocaman bir Türk bayrağı asılmış, ufak teraslar, eski evler... Akşam olsa da rakı içsek manzaraya karşı dedirtiyor.

DSC_0173.JPG DSC_0179.JPG

Bayağı da dik yolları var merkezde, sahile inerken bir marketten şnorkel takımı aldım fakat telefonun su geçirmez kapaklarını haşat edince yine çekim yok tabi, hep kendime çalıştım. Neyse, sahile geldim ve:

-Abi sen çok yanlış geldin ne carettası burada, Kaş'a doğru ilerlicen onlar için.
Diyen bir ses işittim, kendi kendime konuşurken duymuş olsalar gerek. :D

Denize girdim, yüzmem de pek iyi değil. E su da birden derinleşince çok bakamadım açıkçası, bir iç çekişim vardı "keşke yüzme bilseydim ulen" diye, tarifi zor.
Kalkan'daki maceramızı bitirdikten sonra geldik meşhur tek gidiş geliş virajlı yollara. Trafik de yoğun. Rüzgarım da arkada, keyif verici bir yolculuk anlayacağınız. Bir yandan sağı solu fotoğraflıyorum, çok güzel koy tarzı doğal oluşumlar mevcut buralarda. Hayatımda da ilk defa geliyorum ya, "görmemiş memleket görmüş" misali oldu anlayacağınız.
İleride güzel bir mavilik görüyorum, turkuaz mavisi.

DSC_0181.JPG

DSC_0180.JPG

"Acaba neresi lan bura?"

Virajı dönüyorum, aaa Kaputaş.

DSC_0183.JPG

Hemen yukarıdan bir fotoğraf.

DSC_0189.JPG DSC_0190.JPG

Ölen işçilerimizin anısına, Allah rahmet eylesin.

Sonra bir panoramik.

DSC_0193.JPG

Sonra da aşağıdan... :)
DSC_0195.JPG
DSC_0206.JPG

Deniz çok dalgalı. Yüzmeye de korkuyorum biraz. :D Bu arada bu yüzme korkusunu yolculuğu bitirdikten sonra Özdere'ye geldiğimde atmıştım. Keşke daha erken öğrenseydim, sağlık olsun. :(

Bir bayandan fotoğraf çekmesi için rica ediyorum fakat aşağıdan bakan "erkek arkadaşı" demeyi bile yakıştıramadığım hödük birden koşarak yanıma geliyor merdivenlerden. Çektirmedim tabi

Biraz yüzdükten sonra yoluma devam ediyorum. Fakat bu sefer lastik patlıyor. Çekiyorum yolun kenarına da, güvenlik şeridi çok dar. Her şeyi tek sıra dizdim, öyle yaptım. Gelen geçen selam veriyor, uzaktan geçiyorlar, yavaşlayanı bile vardı. İnsanlar saygılıydı. En azından bana öyle denk geldi :) (Aslında öyle değilmiş, ileride bahsedeceğim.)

Çok güzel manzaralar eşliğinde Kaş'a vardım fakat Kaş'a girdim gireli sevemedim. Günü Kekova'da bitirme hedefiyle çıktım yola bugün, bitecek o yol :)

DSC_0207.JPG DSC_0208.JPG DSC_0209.JPG


Bir gülüşüm var adını sen koy :pDSC_0212.JPG

Kaş'ın bir numarası yokmuş dediler, ben de kandım onlara çıktım panorama tepesinden izledim. Harbiden de yokmuş, üzgünüm. :) Bir yarımada var, onun dışında campinglerle işgal etmişler. Sevmedim ben, ha seveni var ise, buyursun oturalım konuşalım şunu görmeden gittin derse, ben yine giderim sırf onu görmek için. O hiç sorun değil. :) Böyle birkaç yer daha vardı görmek istediğim, gidemedim onlara, onlar ileriki yazılarda.

DSC_0213.JPG
Demre yoluna çıkmadan bir motosikletçiden iç lastik alıyorum. Araba sibop, benim janta girmiyor ama olsun, dursun bakalım belki lazım olur diye, harbiden de oluyor.
Yine bir fotoğraf alıyorum burada. Başlıyorum yokuşu çıkmaya.
Panorama tepesi de şöyleymiş:
DSC_0219.JPG

Bir tane koltuk vardı orada insanlar oturup fotoğraf çektiriyorlar kendilerini. Fakat ben kimseyi bulamadım öksüz gibi, yine sarıldım monopoduma.
DSC_0221.JPG
Yok pardon. Telefonuma. :p
Çık çık bitmiyor arkadaş, yakın geçen motorlardan çektiğim var bu aralar, neyse. Kekova sapağını görüyorum. Kaştan çıktığımdan beri hep yokuşluydu, Kekova yolu da testereden hallice. Testereler de sağlam testere, %7 in, %7 çık. Bir süre %7 görmesem iyi olacak.
Köpekler de çoktu yolda. Neyse ki fener görünümlü şok aletinden çok korkuyorlar, bir cızz yapmaya kalmadan hepsi dağılıyor :D
DSC_0222.JPG
Kekova tabela önünde fotoğraf çekerken lastiğe diken girdi, coss diye indi lastik... İçim parçalandı orada. Çünkü sadece araba sibop lastiğim vardı, iğneler bitti. Bakalım ne yapacağım şimdi? (Devamı parmaktan sonra.)
DSC_0223.JPG
Otağımı da süper bir yere kurduktan sonra, makarnamı yapıyor, çayımı demliyor ve dinlenme moduna geçiyorum...
DSC_0225.JPG
Üçüncü gün bir sonraki gönderide yer almaktadır. Keyifli okumalar.
 
Scudo

ziyainal

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Haziran 2012
Mesaj
406
Tepki
230
Yaş
41
Şehir
Trabzon
İsim
Ziya
Bisiklet
Merida
yine harika bir yazı olmuş bu rotayı tur ile gezmiştim ( turistik tur ) kaputaş yolunda emniyet şeridi yok denecek kadar az yok da diyebiliriz tehlikeli orda bisiklet sürmek. pedalına kuvvet

kaş marina güzeldir bide dalış turizmi için harika bi yer kaş ama
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
BURADAN İTİBAREN ÜÇÜNCÜ GÜN BAŞLAR. ÇOK KISA ÇÜNKÜ PEK BİR "EKŞIN" OLMADI. DAHASI MI? FOTOĞRAFLARDA :)

Sabah fazla enerjik bir şekilde kalkıyorum çadırda.
Hemen köşede az kalmış fıstıklı tahin helvası duruyor, onu da sabah kahvaltısı niyetine sayıyor ve afiyetle yiyorum, toplanma faslına geçiyorum.

Tabi işin içinde iç lastiksiz kalmış olma durumu var şu an. Onu nasıl hallederim diye düşünüyorum, biraz da canım sıkıldı tabi o enerjiklik birden dibe vurdu. Köy meydanına doğru bir tane bakkal görüyorum. Köyde zaten bir tane bakkal var, o da bu. Elektrik bandı var mı diye sorduğumda yerini gösteriyor Şerife abla, (marketin sahibi kendisi, tekne turları falan yapıyorlar. Benim niyetim Kekova'ya gelmişken bir tekne turuna katılmaktı. Öyle de oldu.) ben de dışarıya geçiyorum sarmaya başlıyorum jantı.

Araba sibop iç lastiği sokmaya uğraştım fakat geçmedi, içeriden matkap rica ettim, koyuldum işe.

DSC_0228.JPG

Jantı araba sibop şambriyele uygun bir hale getirmeye çalışırken insanlar başıma toplanmışlar, merak ediyorlar ne yapmaya çalıştığımı. Bir yandan anlatırken bir yandan da çay getirmişler, bir yandan içiyor, bir yandan muhabbet edip işimi yapıyorum. Daha sonra tekne turu saatinin yaklaştığını söyleyince insanlar, ben de dayanamayıp gitmeye karar verdim.

Tekne turunda bol bol fotoğraf çekip sadece sosis ile yüzmeye girdim... :D ne kadar kötü olduğumu siz hayal edebilirsiniz. Sizleri fotoğraflar ile baş başa bırakayım. :)
DSC_0229.JPG DSC_0233.JPG DSC_0240.JPG DSC_0241.JPG DSC_0235.JPG DSC_0236.JPG DSC_0238.JPG DSC_0244.JPG DSC_0246.JPG DSC_0247.JPG DSC_0248.JPG DSC_0250.JPG DSC_0251.JPG DSC_0252.JPG DSC_0254.JPG DSC_0255.JPG DSC_0256.JPG DSC_0257.JPG DSC_0258.JPG DSC_0260.JPG DSC_0261.JPG DSC_0263.JPG DSC_0265.JPG DSC_0268.JPG DSC_0271.JPG DSC_0273.JPG DSC_0274.JPG DSC_0276.JPG DSC_0278.JPG DSC_0279.JPG DSC_0284.JPG DSC_0286.JPG DSC_0288.JPG DSC_0290.JPG DSC_0306.JPG DSC_0311.JPG

Tekne turu dönüşünde sabah muhabbet ettiğimiz Demreli ekmekçi Uğur abi ile karşılaşıyoruz. Akşam ekmeklerini vermiş kasada yer açılmış tabi, gel seni de Demre'ye kadar götüreyim diyor. Tekne turunda bütün gün tembellik yapınca işime geldi tabi, ama yol da yol şimdi. Deprem olduğu için yolun belli bir kısmı çökmüş, yerine mıcır atmışlar. Üstünden de geçmemişler, yolun diğer tarafı zaten uçurum. İçimden de diyorum aman boşver iyi arabaya bindin Oğuz... :D
Böyle olunca Çayağzı dedikleri bir yer ve Kuş Cenneti'ni arabadan izleyerek geçiyorum. Uğur abi de fotoğraf çekmeye çalıştığımı görünce çekti kenara arabayı rampa aşağı yolda, bir-iki tane fotoğraf çektim, sonra devam ettik.
DSC_0319.JPG

Işıklarda müsait bir yerde beni bırakmasını rica ettim, sonra aldım bisikleti, ilk işim benzinlikte tekerleri şişirmek oldu. Sonra Noel Baba Evi'nin yolunu tuttum, fotoğraflarla yine baş başa bırakıyorum sizleri. Buradaki insanların çoğu askerliğini Trakya'da yapmışlar, biz de Trakyalı olunca, zaten muhabbetin ilk odağı o olmakta. (Antalya ve batısı)

DSC_0320.JPG DSC_0323.JPG DSC_0326.JPG DSC_0327.JPG DSC_0333.JPG DSC_0334.JPG DSC_0336.JPG DSC_0339.JPG

Kaya mezarları ile ünlü olan Myra antik kentini de gezmek istedim ama saat 6:30 olmuş, 7 de kapatıyorlar girişleri, önümde de 3 km lik bir yokuş var. Girsem beş dakika sonra çıkartacaklar zaten, niye uğraşayım diyor ve Finike'ye doğru dönüyor pedal.

Rüzgar da güzel esiyor. Yine arkamdan, yine yollar virajlı.

DSC_0347.JPG DSC_0348.JPG DSC_0350.JPG DSC_0351.JPG



@ziyainal hocam dalışçılar için tam bir cennetmiş, evet. Hatta kaş camping de çok güzel. Fakat kaştaki campinge para vermek yerine, şimdilik kekovada tekneyle giderim, bir gün gelir orada da kampımı kurarım diye düşündüm. Sonuçta bir kere geldikten sonra bir daha gitmeyeceğiz diye bir şey yok :)


DEVAMI BİR SONRAKİ GÖNDERİDE. :)
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
50 FOTOĞRAF SINIRINI AŞINCA BURADAN DEVAM :)

Çok rahat bir şekilde varıyorum Finike'ye. Malum aylardan mübarek Ramazan, iftar çadırı açılmış. Ben de nasibimi alıyorum akşam yemeğinden. :) (Bu bisikletçi önceden yemiş gitmiştir gibi bir şey düşünmeyin, herkes gibi ezanın okunmasını bekledim ben de. :))

DSC_0354.JPG DSC_0355.JPG DSC_0356.JPG DSC_0357.JPG

Bir yandan düşünüyorum yarın baya yerleşimden uzak gideceğim, olur da param biterse diye bir bankamatiğe uğrayıp öyle ayrılıyorum Finike'den. Daha sonra sahilde kendime yer ararken bir tane karavan görüyorum terkedilmiş, arkasında da Selahaddin amca var. Finike'de oturduğu halde kampçılığı sevdiği için almış çadırını gelmiş, keyif yapıyor mis gibi.

"İyi akşamlar amca, kurabilir miyim buraya çadırımı sizin için sıkıntı olur mu?" demeye kalmadan kendi davet etti. İlerleyen saatlerde ailesi geldi, hep beraber semaverde demlenmiş çayımızı içip bir şeyler yedik. Daha sonrasında ben müsaade isteyip çadırıma geçtim dinlenmek için, zaten kafamı tuluma koyduğum gibi geçmişim kendimden..
Arayı uzun tuttuğum için iki günü birden yazayım dedim. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.
 

taner07

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2015
Mesaj
2.436
Tepki
4.946
Yaş
30
Şehir
Antalya
İsim
Taner Yılmaz
Bisiklet
b'Twin
Çok güzel olmuş, çok da hoş olmuş :komik::komik:
 
  • Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

recep24ank

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Kasım 2008
Mesaj
1.540
Tepki
4.634
Yaş
44
Şehir
Sakarya Adapazarı
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
İçim açıldı, gözlerimin rengi değişti. Ayakların dert görmesin. Manzaralar mükemmel. sende öyle..
 
  • Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

S-Works

Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi
Kayıt
27 Ağustos 2015
Mesaj
273
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Bayram
Bisiklet
KTM
Güzel paylaşım olmuş. Anlatım şekliniz de akıcı. Devamını bekliyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

Wessaur

Üye
Kayıt
16 Haziran 2015
Mesaj
76
Tepki
28
Yaş
31
Şehir
KIRKLARELİ
İsim
Emirhan AVCI
Bisiklet
Salcano
Çadırdayken bisikletin güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz? Hep soracağım soracağım diyorum unutuyorum hocam. Soru size kısmetmiş :)
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
@birpiyonbirvezir

Eyvallah, daha iyileri sizin olsun :)

@becoca

Anlatım şeklimi beğenmeyenler de var. (Anladın sen onu :D) Gezi yazısı kalıbına uygun yazmak bana göre değil. Aslında olması gereken buymuş gibi gösteriliyor, bir yerde de haklılar ama edebiyatla uğraşan birisi değilim. Daha çok konuşma havasında, hikaye şeklinde anlatmak daha güzel geliyor.

Şurada gördüğünüz fotoğraflar, anlatım belki de birilerinin gezisine ilham olacak. Ben ona vesile olsam benim için kafidir.

Hazırlık aşamasında şu an :)

@Wessaur

İki kilit. Biri çadır polüne, diğeri sabit bir noktaya, tellere, parmaklıklara. Veya ikisi de çadır pollerine.
Bu şekilde hiçbir sorun yaşamadım :)

@OsmaniyeRehber

Sağolun İbrahim bey, darısı başınıza :)
 
  • Beğen
Tepkiler: birpiyonbirvezir

Göksun Özkirişçi

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mart 2010
Mesaj
1.175
Tepki
1.035
Şehir
Gaziantep
Bisiklet
Scott
çok güzel bir rota.aynı rotayı geçen aralık ayında arkadaşlarla yapmıştık.
ayaklarınıza sağlık...
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
@Göksun Özkirişçi

Öncelikle çok sağolun. :)
Günümüz bisikletçileri arasında klasikleşmiş bir rota ama, çoğu kekova tarafına uzak kaldığı için gitmez, direk Kaş'tan Demre'ye geçerler.
Aralık ayında nasıldı peki? Güzel bir deneyim olmuştur kanımca, merak ettiğim hava koşulları. Bu arada sizleri de tebrik ederim, gerçekten iyi yollar diyorsunuz da Karadeniz'e gidince fıs kalıyor buradakiler biraz. :)

@cky4434

Beğendiğinize sevindim, en kısa zamanda. :)
 

Göksun Özkirişçi

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mart 2010
Mesaj
1.175
Tepki
1.035
Şehir
Gaziantep
Bisiklet
Scott
@D. Oğuz
o kadar şanslıydık ki nereden geçtiysek ertesi gün o bölgede yağmur yağıyordu ama biz hiç yakalanmadık.
 
  • Beğen
Tepkiler: guneykaragoz