Scudo Sports

Airsoft nedir? Nasıl bir hobidir?

Airsoft Hakkında Bilginiz var mıydı ?

• Toplam katılım
    164
@gmfaruk Askerlik yaptınız mı ? Mesela ses,çöp,ışık düzeni vardır biliyor musunuz ? Ses çıkaracak makine istiyorsanız ses tabancası alıp ormanda kullanın. Biz özellikle makinelerimiz ses çıkarmasın diye parça değiştiriyoruz. Ses dinleyerek bu oyunu oynuyoruz. O yüzden ses çok önemli. Gece oyununda en ufak ses yerinizi belli eder. Zira ormanda olduğunuzdan en ufak ses çok rahat bir şekilde mesafelerce uzaktan işitebiliyoruz. O yüzden tüfeğin ses yapan parçalarını metal gevşek kısımlarını bile bantlıyoruz :) Bu oyun gösteriş oyunu değil. Ses yapıp korkutma oyunu değil. Tam bir simülasyondur.

Scudo
Bisiklet için harcadığım para nın yanında bu hoby e para ayırmak pekte mantıklı gelmedi. Zaten bisiklet ve kayak yanında bilgisayar oyunları yeterince kazancımı sömürürken bu gereksiz bence :D

• Beğen
Tepkiler: Groims
@iksis Haklısınız ama bisiklet harici diğer hobilerinizi bırakacağınızı garanti ederim. Benim tavsiyem iyice bir araştırmanız. :)

• Beğen
Tepkiler: iksis
@Atilla G.
Hocam ortam sessizligi konusuna zaten dedigim bi sey yok ama gercek savaslarda 7.65 e susturucu takilarak yapilmiyor:)

Mac videolariniz guzel olmus hocam

2.000 dolar bütçe de nedir? systema tüfek(oyuncak) ile mi başlayacaklar?

Mercan dan bir kamuflaj, bot, 3m den gözlük alırsınız,

Şu da 89 dolardık başlangıç oyuncağı

(link)

Başlangıç oyuncağı dediğime bakmayın, uzun süre sorun çıkarmaz parçaları ucuzdur.

Daha sonradan hobiyi sevip geliştirmek isterseniz ihtiyacınıza göre bir oyuncak tasarımı yapıp parçalarını tek tek sipariş edebilirsiniz.

Misal içini(gearbox) dışını(metal body) iç-dış namlusunu(inner-outher barrel) v.b. teker teker sipariş verir hem gümrük sorunu yaşamazsınız hem de çok etkili bir oyuncak yapabilirsiniz.

Hazır parça listeleri dahi yabancı forumlarda var. Bisiklet toplamak gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@0zan
Cyma 048 bende mevcut. Tank gibi makinedir. Bozmak isteseniz bile bozulmaz. Airsoftcu birine denk gelmek güzel oldu.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merakımdan soruyorum mesleği asker ya da polis olan kişiler airsoft oyuncularının yüzde kaçlık bölümü oluştuyor? Airsoft mesleği askerlik olan kişiler arasında ünlü müdür? Yoksa meslekleriyle yakından ilgili olduğu için başka hobilerle uğraşmayı mı tercih ediyorlar?

@uguryilmaz144 İçimizde emekli SAT komandoları vardı. Aramızda polis olanlar mevcut. Bazen oyunlarda bizi görüp katılmak isteyen emniyet mensubu arkadaşlarımız oluyor. Bazı asker arkadaşlarımız da mevcut. Ancak tüm kolluk kuvvetleri bu oyundan haberdar değil. Küçük bir anımı paylaşayım sizinle, Ataşehir gişelerde çevirmeye girdik. Emniyet mensubu arkadaşlarımız bizi görünce avdan mı geliyorsunuz dedi ? Bende biz airsoftçuyuz onun gibi bir şey dedim.( Sonuçta insan avı :) ) Akabinde genç memur arkadaşımız bize yakınlık göstererek "geçen bir ara yine sizin gibi bir grubu çevirdim arka bagajını açtık arabaların adamlar cephanelik gibiydi" dedi. Bende "bizim arabada öyle buyurun bakın" dedim. Bunun yapmamın sebebi bir şeyleri gizlemekten çok ortaya sermenin hem emniyet güçlerine yardım etmeyi hemde olayı büyütüp zora sokmamayı kolaylaştırması içindir. Akabinde silahları gören özel harekatçı arkadaşlar dibimizde bittiler. Başladılar sorular sormaya. Nerede oynuyorsunuz, nasıl oluyor gibisinden. Konuşmaya başladık, dost olduk. Telefonlarımızı alıp, katılmak istediklerini ekipmanları olmadığını belirttiler. Yardımcı olacağımızı söyleyip, selamlaşıp, ayrıldık. . Demem o ki bilmeyen emniyet mensubu epey çok var. Lakin biz elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Foruma uzun süre sonra yeniden gelince airsoft ile alakalı bir konu görmek çok güzel çok mutlu oldum umarım airsofta yeni bisikletçiler kazandırırız:harika:

Koskoca forumda airsoft hobisi ile ilgilenen sayısı 2 kişiyi geçmedi. Demek ki gerçekten bilinmiyor. Neyse ilginizi çeker diye bir video atayım, yaz geldi biliyorsunuz biz gece oyunlarına gidiyoruz ve 2 gün kalıyoruz kamp yapıyoruz. Gece oyununda kopan aksiyonla ilgili bir video atıyorum 3.09 sonra aksiyon başlıyor videoyu biraz ileri sarın. Bu arada bizde de gece görüş dürbünleri mevcut :)

@Atilla G. Bisikleti sattıracan vallaha.. Arkadaş askerden gelince başlıcaz silah model tavsiyesi alabilir miyim ?

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@mywashere Bisikleti satma :) Bisiklet hayattır. AEG ( automatic electiric gun ) tavsiyesi yaparız bütçene göre meraklanma. Sen oyunlara katıldıktan sonra zaten kendin tercihlerde bulunabileceksin. Lakin başlarken bu iş tamamen keyif işidir. Sonradan profesyonel olarak devam edeceksen tercih yapacaksın. Ben mesela klasik makineleri severim ... Yeni aldığım oyuncağım M14 Veteran, üstünde elcan dürbün var.

izmir de yapan var mı bilgisi olan :)

@Ahmet ERENN İzmirde ITF ( İzmir Tactical Force ) grubu var, onlarla iletişime geçebilirsiniz. Size yardımcı olurlar. İnternetten arayarak kendilerine çeşitli mecralardan ulaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mywashere
Bir ara meraklanıp baya araştırmıştım. İnternetten videolarını izlemiştim, silah testlerine bakmıştım. Ama tuzlu bir hobi olduğu için videolardan birinde olamadım. Maddiyatı çözsem bile, sizin gibi aralarına kabul edilebilceğim bir grubu bulmak kolay değil. Genelde insanlar ortama yeni kişiler katmak istemiyor. Ama sizin bu davetiniz beni mutlu etti, inşallah bu hobiye meraklı olanlar size katılırlar ve Türkiye'de bu sektör gelişir.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@mywashere
Ne diyorsunuz. Görsellerin bazılarında dişini kıran, burnuna saplanan bile var [emoji1] [emoji1] [emoji1] Aslında o topların boyalıları olsa vurulduğu daha belli olmaz mı?

Cemal Ç.

yakın zamanda elden çıkardım. airgun 4,5mm BB çelik bilye atıyordu.... Evin içinde kolidorda 5 tüp kadar atmıştım.
sonuçta bu da bir hobi. benim için eğlenceliydi....1232726_10201010044867809_1232147661_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri