Scudo Sports

Airsoft nedir? Nasıl bir hobidir?

Airsoft Hakkında Bilginiz var mıydı ?

• Toplam katılım
    164

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.164
Bisiklet
Salcano
HSA.jpg

Arkadaşlar aranızda beni tanıyan bilirler. Bisiklet, kamp falan derken airsoft ile ilgilenmeye başladım. Bir çoğunuz airsoft ile ilgili bilgi sahibi olabilir. Yada belki sosyal medya mecralarında bilgiye, dokümana veya videoya denk gelmiş olabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse Airsoft aslında İngilizce tabiriyle military simulation denen mealen askeri simülasyon anlamına gelen yeni nesil (ülkemiz için) bir hobidir.

Airsoft tam anlamıyla askeri canlandırma ( milsim ) etkinliğidir. Ülkemizde bir çok takım ve dernek bu hobiyi icra etmektedirler. Airsoft belirlenmiş arazi koşullarında muharebe tekniği kullanarak rakibinizi oyun dışına iten adrenalini yüksek, askeri manada bilgi isteyen taktik ve eğlenceli bir spordur.

Bu spor genellikle paintball ( çocuk oyunu ) ile karıştırılmaktadır ama gerek Aeg ( automatic electric gun ) adını verdiğimiz tüfeklerin mesafesi, gerek kılık kıyafet ve taktik disiplini olarak paintball sporunu aşırı derecede geri bırakmaktadır. Yani paintball ile airsoft arasında dağlar kadar fark var diyebiliriz. Biz paintball oyununun aksine 6mm plastik (doğada çözülen) boncukları ( bb ) mühimmat olarak kullanmaktayız. İşaretlenen ( vurulan ) her oyuncu elini kaldırarak vurulduğunu ifade edip oyundan ayrılmaktadır. Airsoft yapısı itibariyle bir onur oyunudur. Genellikle bu kurallara uymayan arkadaşlar gruplardan gönderilmekte ve irtibattaki diğer tüm gruplara bilgi verilmektedir.

Biz Haftasonu Askerleri olarak bu hobiyi icra etmekteyiz. Oyunlarımız 2 haftada bir pazar günleri icra edilmektedir. Oyunlara katılmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Ekipmanı olmayanlar isterlerse kiralama yapabilirler yada benimle görüşebilirler. Ekipman kiralamadan önce bence gelip ortamı gözlemleyebilirsiniz arkadaşlar. Bu tarz işleri seven arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Geriye kalan tüm sorularınızı bana bu başlıktan iletebilirsiniz. Elimden geldiğince hepinize yardımcı olurum.

Oyunlarla ilgili videolarımız ;
(link)

Web Sitemiz ;
(link)

Scudo
Çok hoşuma gitti, kanalınıza abone oldum.Uzun bir süredir Cs:Go oynuyoruz arkadaş ile.Eminim bu sporda da taktik ve stratejiler çok çok önemlidir.Umarım bir gün katılma fırsatı bulabiliriz.
Kolay gelsin.

Heyecan dolu hergün yapsam sıkılmam ama bu fiyat nedir ya .. gerçekten pahalı bi hobi ...
(link)

@alwaysace L85 gereksiz pahalı lakin fiyatlar sandığınız gibi bu kadar yüksek değil. Fiyat performans ürünü bir çok AEG var. L85 serisi ben en son tercihim olurdu bu oyuna başlamak için. Bir de oyuncağı nereden aldığınız çok önemli. Bizim bir çok yerden indirimimiz mevcut. Ayrıca ikinci el olarak bir ürün almak avantajlı olabilir. O yüzden bu fiyatlara bakarak aldanmayın.

• Beğen
Tepkiler: alwaysace
@Atilla G. Bizim burda yapan varmı bilgim yok ama görürsem aralarına atlarım bende bıçakla dalarım silah alamazsam :) gerçekten çok zevkli bi hobi izlediğim kadarı ile

Kafayi siyirmislar, harp muharebe bunlar askeriyenin alani, böyle hobi mi olur?

Kesin conilerin icadi. :mad:

@Atilla G.

+1 TR'de gereksiz pahalı ve organizasyon eksiliği var. Kalbur üstü kişilerin oynayacağı bir spor dalı. AWP vardı, UPS vardı, Famas vardı, Kamuflaj vardı....

Bunun yerine Paintball daha uygun fiyatlarla yapılabilir.

ve yine 2.000 Dolar ve üzeri bütçeye alınabilecek ekipmanlar yerine S-Works Tarmac ya da Pinarello alırım :D doğanın keyfini çıkarırım.

Daha önceden biliyordum hatta kullandığım silahlar oldu fakat böyle organizasyonlar yapıldığını ilk defa duydum gördüm bayaa zevkli olduğu videodan bile belli oluyor

@Kerem Groims

2000 dolar çok yüksek bir rakam lakin benim ilk harcamam 1500 lira civarındaydı. 1500 liralık harcamanın içinde bir AEG ( Tüfek ), Koruyucu Gözlük ( balistik ve en kalitelisi, çünkü göz önemlidir ), eldiven, bir paket ( 5000 adet bb ) mühimmat ve telsiz alabilmiştim. Bu ekipman sizi 5 oyun en asgari biçimde idare edecek ve keyif almanızı sağlayacaktır. İnsanlarla tanışınca bir çok kapı önünüze açılacak. İkinci el pazarına ulaşabileceksiniz. O yüzden 2000 dolar bu hobi için müthiş bir rakam. Şu anda benim üstümdeki ekipmanlar bile toplasan 2000 dolar etmez. 2 adet tüfeğim, 1 adet özel kuvvetler ( warrior assault system ) hücum yeleğim telsizim, gözlüğüm, botum, taktik pantolonum, combat t-shirt mevcut. Bunları toplasan 2000 doların yanından geçmez. O yüzden sandığınız gibi 2000 dolar çok çok çok fazla bu spor için.

Gelelim organizasyon eksikliğine, ben bunu kabul etmiyorum. Biz HSA olarak oyunlara 100 kişi 2 haftada bir pazar günleri olarak katılım göstermekteyiz. Bence iyi araştırın :)

Ayrıca paintball ile kıyas edilemez. Fiyat olarak ve oyun olarak. Buna ancak airsoft ile bir gün geçirdikten sonra çok net karar verebilirsiniz :)

Vay,vay battlefield bad company ,call of duty modern warfare:)tadında valla vakit olsa ne güzel iştirak ederdim.

smoke mid and go rush B :koptum:

5-6 yıl önce araştırmıştım,yurtdışından fiyat araştırması vs yaptım ama sonradan vazgeçtim belki ileride, ciddi olarak başlayabilirim

Plastik de olsa 6 mm saçma ile birbirinizi vurmak çok tehlikeli ve acılı olur gibi geldi bana. İş güvenliği uzmanınızı deli edecek kadar çok risk görüyorum. Ama eğlenceli olduğu da kesin. İyi eğlenceler :harika:

@Özcan.
O yüzden arabadan iner inmez herkes koruyucu gözlüklerini takıyor. Oyun sahasında kimseyi gözlüksüz gezdirmiyoruz. Deneme atışlarının yapıldığı güvenli alanlarımız var. Araçların park alanında şarjör takmak yasak. Bir çok kuralımız mevcut. Lakin 6mm plastik bb bazen yaralanmalara sebep olabilir ancak bu yaralanmaların tamamı çok hafiftir. Bisikletle olduğunuz yerde yana devrilmeniz bile bununla kıyaslanamaz.

Yakın mesafe ve bina içi çatışmalarımızda tabanca (pistol) kullanımı mecburidir. Yakın mesafe atışları bel altı bölgesine yapılır. Genelde bütün profesyonel oyuncular bu kurallara uyarlar. Acemi ve yeni katılan arkadaşlarımız bazen heyecan ve adrenalinle hata yapabilmektedirler ki biz bunları hoş karşılamaktayız. :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
bizim arkadaş çok ciddi uğraştı bir dönem sonra gözüne mermi yiyince bırakmak zorunda kaldı. bizim rc gibi buda para yiyen aktivitelerdendir.

@berhandh 'de Ankara'da bu sporu icra ediyor şu anda :)

Bunun silahından arkadaşımda vardı da fena can yakıyor, boncuklu tabancanın gelişmiş hali :D
Videolara baktım hocam hoş olmuş, kurtlar vadisi kuzey ırak gibi :D

Merak ettiğim konu yüz koruması yok çoğu kişide, yüzde kalıcı iz bırakabilir o mermiler, baya güçlüydü silah.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Maske takabilirsiniz yada benim gibi sakal bırakabilirsiniz :) Genellikle maske takanlar veya puşi bağlayanlar olur. Yüzünüze daha doğrusu yumuşak dokuya bb isabet ederse ufak bir yaralanmaya sebep olabilir. Bu tip durumlar genelde kaza eseri olur. Oyunlarda insanların yüzüne bb geliyor. Fakat çoğu zaman etkisiz kalıyorlar. Yakın mesafeden direk yüz bölgesine atılan (5 mt) atışlar tehlike arz ediyor. Bu tip atışları acemi arkadaşlar yapar genelde. Nadiren kaza ve sıkıntı olur. O yüzden çekinecek bir şey yok.

lise çağlarımda bunu gördüğümde çok fena merak salmıştım sonra fiyatları araştırınca abovv kaç kaç deyip o sitelerden uzaklaştım. ardından kendime bir havalı tüfek (250tl) alıp hevesimi onunla gidermiştim :) tabi havalılar bunlardan daha tehlikeli o yüzden insana doğrultmamak lazım

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Airsoft ekipmanlarına pahalı diyorsanız, birde av ekipmanlarının fiyatlarını duysanız, airsoft ekipmanlarını öper başınıza koyarsınız.

Makine kimyada tüfek adı altında satılanlar haricinde , Hakikaten iş yapar, iyi bir yivli av tüfeğinin ortalama 40.000 TL den ( Bu tür tüfeklerin sadece diplomatik permiyle getirildiği bilgisinide ilave edeyim ) iyi bir tüfek dürbünününde 7.500 TL gibi rakamlardan başladığını beyan edeyim. Masrafın çapını siz hesaplayın. Daha bunun arazi aracı , köpeği, kıyafeti ve sair ekipmanıda var. Ülkede zaten avlanacak bir şey kalmadı. Genelde av diye çıkılır , şişe ve hedef atışı yapılır geri gelinir.Maksat evdeki oklavalıdan mümkün mertebe uzak kalabilmek.

Bir başka konuda kamp yapanları , kaçak kazı yapan hazineciler için yaptığım uyarı gibi , pek bilinmeyen bir tehlike uyarısını airsoftçular içinde yapayım.

Tamamen hobi amaçlı yapacağınız bir organizayonu , bu iş için dizayn edilmiş özel bölgelerde yapın. Eğer daha önce hiç kimsenin bilmediği açık alan bir bölgede yapmayı planlarsanız ve O bölgede bir avcı grubu olup olmadığından emin olun. Eğer bir avcı grubu varsa sakın ama sakınnnn , Hatta bir daha yazayım sakınnnnnnnnn, organizasyonunuzu uygulamaya geçmeyin. Başka bir yere geçin.Veya avcı grubuna o bölgede olduğunuzu haber verin.

Çünkü avcılar aynı zamanda kendilerini Doğal Milis kabul eder.(Size ilk okuduğunuzda oldukça saçma gelecek ama durum böyle ) Çoğu avcı derneğinde milis olma durumunda kimin ne görevi olacağı önceden tartışılarak belirlenir. Keza konaklamalı avlarda güvenliğin nasıl sağlanacağı yönünde görev dağılımıda önceden yapılır.

Ellerinde askeri harp silahına benzer silah ve Türk askerinin giydiği ünifomaya benzemeyen , full kamuflajlı askeri kıyafetli veya poşili birileri gördükleri an, saniyeler içinde Milis moduna girerler. Avı bırakıp bir anda savunma hattı oluşturular.

( Oldukça riskli bir durumdur lütfen ciddiye alın. Yivli tüfek mermisi 1.500 Metreye kadar gidebilir. Yivsiz tüfek mermisi ise 70 metreye kadar , vücutta yumruğunuz büyüklüğünde bir delik açabilecek kadar enerji taşır. Bu insanların , yolunuzla kesicek şekilde bir hat boyunca dizilmesi ve ellerinin tetikte olma durumu , hakikaten büyük tehlikedir. )

Kaldkı ki bu avcılar birde tecrübeli avcılarsa , çarşı iyice karışır. Pusu atmaya veya koşan hareketli avlara atış yapmaya alışkın oldukları için, bir yere sinmek veya koşarak uzaklaşmaya çalışmakta pek bir çözüm olmaz.

Bu durumda bu gruba yapılabilecek en iyi şey , turuncu bir ekipmanı görebilecekleri şekilde giymek veya sallamaktır. Çünkü avcıların arasında yazılı olmayan ve çiğnenmesine hiç bir şekilde izin verilmeyen kurallardan biriside , Üzerinde Turuncu renk görülen bir insan gördüğü an, parmağını tetikten çekmektir.

Bununda sebebi şudur. Her avcı kaza kurşununa gitmemek için mutlaka turuncu renkli bir şapka takar veya turuncu renkli yelek veya t-shirt giyer. Tabiatta bu renk kolay kolay oluşmaz. Uzak mesafede oldukça kolay seçilebileceği için bu renk seçilir. (Amerikada mahkumlara bu renk kıyafet giydirmelerin sebebide budur. Kaçarlarsa kırsal kesimlerde veya ormanda görülmeleri , dolayısıyla bulunmaları kolay olur ).

Bir avcıya da ilk öğretilen budur. Ormanın ortasında Turuncu renkli bir kıyafetle dolaşan kişide, muhtemelen avcıdır.

Dolayısıyla açık arazide bu tür airsoft organizasyonlara katılanların , O an üzerlerne giyilmesede , ceplerinde veya çantalarında fosforlu turuncu renk bir şapka , bandana veya kolluk , kaliteli bir düdük bulundurulması faydalıdır. ( Aksi takdirde hiç anlatmak istemediğim durumlar oluşabilir. Lütfen bu uyarımı ciddiye alın. )

Pmr telsiziniz varsa 1. veya 8. kanaldan kendinizi tanıtabilirsiniz. Veya düdüğünüz varsa düdük çalarak , bölgede varlığınızı belli edebilirsiniz. Düdük çalarak açığa çıkan birisinede ateş edilmez. ( İnşallah ) Yalnız bu durumda Airsoftta olsa tüfekler kafa karışıklığına sebep olabilir.

Yapılacak en akılıca iş , tüfeği uygun bir yere bırakıp ortaya çıkmak ,tehlikeli birisi olmadığı göstermek için sakin ve yavaş hareketlerle yaklaşmak ve kendini tanıtmak , durum aydınlanınca tüfeği geri almaktır.

Tüfek eldeyken , hele hele her an ateş edebilecek gibi bir pozisyonda tutulup , elinde bir fili bile indirecek güçte , gerçek bir silahlar bulunan ve tetikte olan bir gruba , bu şekilde yaklaşmak hiçte mantıklı değildir.

Türkiye merkez av komisyonu her sene başında ava açık avlakların haritalarını yayınlar. Bu yüzden bu tür airsoft organizayonu yapan kişiler eğer bu haritaları ile gidecekleri bölgeyi kıyaslarlarsa , avcı grubunun olduğu bir yere kazayla denk gelme ihtimalini sıfıra düşürler.

Hocam aletler guzel ama cikardiklari ses zayif kaliyor.buna bi cozum var mi ?

Geri