Scudo Sports

airbrush ve boyama sanatı

solamare

Daimi Üye
Tepki
155
formda çogu zaman kadromu neyle?nasıl? boyayayım hangi sprey boyayı önerirsiniz gibi konular ele alınıyor. şimdi size kadro veya başka bir meteryali boyamanın uç noktalarını anlatmak isterim: öncelikle klasik astarlama: su zımparassıyla 2400 zımpara sellozik astar tekrar 2400 zımpara safasını bitirdikten sonra))): 27 derece sabit sıcaklıkta(ve tozssuz havalandırmalı ortamda) meteryali(biz buna kadro diyelim) kadroyu sabunlu su ile yıkamalısınız yıkama bitip bir bezle kuruladıktan sonra kadroyu mumlu bezle güzelce silmeniz göremediğimiz zerreciklerin alınmasına yardımcı olaçaktır: işte bu noktada işe air brush dahil oluyor(kısaca püskürtme kalemi ve fırcası)airbrush havanın boyayı üflemesiyle ilgili bir sistemdir ve bu kalemlerle 0.5 inceliğinde cizgiler dahi atabilirsiniz(normal bi sprey boyanın sıcratmasının 150 katı daha ince kısaca) ben genelikle ve air burush uygulaması yapan diğer arkadaşlar geniş ve oval yüzeyleri severim(örnek motorsiklet benzin deposu) konu bisiklet kadrosu olunca (sonucta ince ve alimünyum borulardan bahsediyoruz)işin sanatsal gösteri yanı biraz kısıtlanıyor. ama yinede bir kaç deneme yaptım ve sonuçlar iyiydi. kısaca boyama olayına son noktayı airbrush koyar daha ötesi ve iyisi şimdilik yok resimlerdeki bazı örnekler güzel bu konuda sorulan soruları cevaplamaktan memnun olurum. iyi forumlar(link)
(link)

Scudo
(link)
(link) bisiklet kaskaları daha geniş bir alan verdiğinden boyanması zevkli olabilir

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
eklemek isterim ki airbrush yapılan iyi bir meteryal meteryalin kendisinden daha değerlidir. yani bi kadroya yapılan işçilik o kadronun normal değerinin kat ve kat üstündedir dolayısıyla kadro tek ve özel olduğundan air burush yapılacak kadronun bu işleme deyip deymiyeceği düşünülmeli uygulamaya sonra gecilmelidir. airburush otomobil ve motorsiklet boyaları özel üretim boyalardır bulunmasıda çok zor değildir ayrıca

• Beğen
ee siz kaça boyuyorsunuz veya çiziyorsunuz bunun belli bir ücreti varmı ? mesela cm2 bazından falan ?

Erdinç eğer o resimdekileri ben boyadım dersen kontukdan duşerim. Alıştırarak söyle o zaman.

Bende de airbrush ve bütün ekipmanları mevcut. Ara sıra maket boyamak için kullanıyorum. Yoğun uğraştığım dönemlerde freehand kurukafa cizebiliyordum ama unuttum artık. Kadroya su ustteki gibi birşeyi yapayım diyorum ama bu aralar hiç gözüm yemiyor.

ben eskiden airbrush ve tattoo işini ünüversite yıllarında para kazanmak için yapıyordum. ve ciddi para kazanıyordum(şu ankinden fazla) o zamanlar bir harley deposuna grafik çalışmak için 1000 ytl falan alıyoduk. şimdi sadece hobi amaçlı ve arkadaşlarımın ekipmanlaını boyuyorum. ne yapsam eski işlere gerimi dönsem diye düşünmüyorum değil aslında malum ekonomik kriz var.. ama olay şudur air brush ve tatto asi ruhun işidir bu ruhla yapıldımı güzel olur iş paraya dökülürse işin tadı kaçar.

İş paraya dökülürse işin tadı kacar ama üst seviyelere cıkmak için de malesef gerekli. Cok basit bir grafik için bile aylarca çalışmış olmanız gerekli. Yoksa hiçbirşeye benzemiyor. Ben de tekrar bu işlere dönmeyi planlıyorum. keyfi apayrı bişey.

• Beğen
benım kullandıgım bısıklettede aırbrush uygulaması yaptırmıstım.ılerleyen zamnlarda fotografını cekıp koyarım:sigaraici

@BoZCaNbence çok güzel bi ugraş ama dön ve yap yaptıkca gelişir ama şuda var ben birkızıldereli portresini 3 saatte çıkarabiliyorum

• Beğen
Tepkiler: cpt.enes
eğer airbrush uygulamasını halen yaparım derseniz ben bizikletime küçük alevler düşünüyorum.. fiyatını da merak ediyorum tabi.. profil resmimde görünen chopper tarzında bizikletim için...

Kardeşler ben boyayı evde yapcam boya tabancam ve kompresörümde var ama boyam, boya ünitesi, zımparaam falan yok daha önce bi bisikleti sprey le boyadım veçıkartmayapıştırdım ama istemediğim yerlede boyandı ve air brush da almayı düşünüyorum ben bu işi severim iki yıldır araba malzemelrini boyuyorum airbrush olmadığı için alev deseni yaparken folyo veya korton kullanmıştım. ama bisikletin yüzeyalanı küçük air brush alamadan nası yapa bilirim.

Geri