Scudo Sports

Aileyi razi etme

@suat akman

Daha önce defalarca taciz edildim, beni taciz etmeye çalıştığı için bir adamın iki parmağını kırdım. Aynı zamanda üstün zekalıyım ve oturduğum yere ve ailemin maddi durumuna göre acayip zor bir yaşam geçirdim. Teknik benim her şeyim mekatronik mühendisi olmak istiyorum ve bisiklete de tekniğinden dolayı ilgi duydum. Daha önce grubumla birlikte kamyon motoru yaptım. Sizi bir toplu iğneyle kısmı felç yapabilecek bir bilgiye sahibim. Anlıyorum bizi korumaya çalışıyorsunuz ve Bisiklet Forum'un bu kocaman aile havasını her zaman sevmişimdir. Ama zaten kendimize güvenmesek ve bu işin üstesinden gelebileceğimize inanmasak böyle bir işe kalkışır mıyız? Kondisyon vs demişsiniz çok yorulduk baktık olmuyor bir şehir merkezinde otobüse binip gelmek çok mu zor günümüz şartlarında?

@suat akman

Daha önce defalarca taciz edildim, beni taciz etmeye çalıştığı için bir adamın iki parmağını kırdım. Aynı zamanda üstün zekalıyım ve oturduğum yere ve ailemin maddi durumuna göre acayip zor bir yaşam geçirdim. Teknik benim her şeyim mekatronik mühendisi olmak istiyorum ve bisiklete de tekniğinden dolayı ilgi duydum. Daha önce grubumla birlikte kamyon motoru yaptım. Sizi bir toplu iğneyle kısmı felç yapabilecek bir bilgiye sahibim. Anlıyorum bizi korumaya çalışıyorsunuz ve Bisiklet Forum'un bu kocaman aile havasını her zaman sevmişimdir. Ama zaten kendimize güvenmesek ve bu işin üstesinden gelebileceğimize inanmasak böyle bir işe kalkışır mıyız? Kondisyon vs demişsiniz çok yorulduk baktık olmuyor bir şehir merkezinde otobüse binip gelmek çok mu zor günümüz şartlarında?

Scudo
@Mehmet D.

Tesekkur ederim Mehmet D. Bu konudaki diger yorumlarimi dikkatle okumussun ve hatalarimi yuzume vurman beni kendime getirdi! Sagolasin...
Hepsinde kopek isirir, araba carpar dedim zaten. Bunun evin onunde ve yasadiginiz sehirde olmayacagini ve guvende olacaginizi ozellikle belirttim. Ben ve yasitlarim otobusle dahi senin gittigin yerlere gitmeye useniyoruz gercekten. Bisikletimizi balkonda/bahcede oksayip cayimizi yudumluyoruz bize yetiyor. Zaten cocuklari gencleri goruncede "aman binmeyin evladim" diyoruz. Sahsen ben cocuklarima 3 tekerlekli bisiklet ve scooter bile almiyorum ne olur ne olmaz!
Surekli olarak yabanci basini veya yabancilara dair bizde cikan haberleri takip edip hayranlik nidalari ve heyecanla aktariyorum cevreme. Milletimden herhangi birisi birsey yapmak istediginde elestiriyor ve "biz Turkler yapamayiz birak bunlari" diyorum. Hatta arkadaslarla toplanip grup halinde soyluyoruz etkili olmasi icin! Amerikan mandasina girmek, Israil hegemonyasinda ezilmek, Batılı ulke somurgesi olmak icin icten ice yanip tutusuyorum.
Hep kotuyu dusunuyor, hem kotumser davraniyorum. Su cumleleride yanlislikla kurmustum affedersin sanirim:

"varsay aileni de ikna ettin, zihnen hazirsin tura. Guvenlik icin arkadas grubuda buldun ki cikacaksan mutlaka grup cik bu yasta.
Peki teknik donanim, teknik beceri, bilgi ve bedensel olarak hazir misin?
Cadir deneyimin var mi? Evin bahcesinde bile olsa kurup bir gece kalip sabah toplamayi denedin mi?
Yol kitin var mi? Patlak lastik, fren, zincir, vites problemlerini ilk etapta kendin onarabilecek misin?
Bisikletin donanim olarak bu tura hazir mi? Bagaj, cantalar vb.
Beslenme, su, mola noktalari, tedarik noktalari, gunluk kamp yerlerin belirlendi mi?
Yuklu bisikletle gunde 80 - 100 km lik ortalama tur bisikletcisi mesafelerini pespese alabilecek misin? Birinci gun tamam, ikinci gun tamam ama gunler arttikca vucudun bunu kaldiracak duzeyde mi? Buna uygun beslenme programinin bilincinde misin?
Gunubirlik uzun turlarla buna hazirlandin mi?
Vucuduna ve eklemlerine zarar vermeyecek kadans teknigi, nefes teknigi gibi detaylara uygun bisiklet kullaniyor musun?

Butun bunlara hazirlandiysan ve ailenide ikna ettiysen bize zaten laf dusmez.
Sadece yolda karsilasacagin kisilere ve trafige dikkat et yolun acik olsun diyebiliriz..."

"Sefer ve fetih icin Anadolu Hisari'nı yaptirmak dahil uzun ve kapsamli hazırlıklarını tamamlamıştır.
Burada bu arkadaslara "yapamazsin" diyen yok. Tam anlamiyla kendini hazirlayip hazirlamadigini hatirlatiyoruz. Tek basina maceraya atilirsa CAN tehlikesi ile karsilasacagini soyluyoruz. Her konuda kendini ve eksiklerini tamamladiysa, guvenligi icin gereken tedbirleri ve guvenilir tur grubunu kurduysa ciksin yapsin..."

Bu cumleler disinda da dilim donup aklim erdigince (ama kusuruma bakmayin insan bizim yaslarimizda bunadigi icin ne dedigini bilemeyip sacmaliyor) ebeveynlerin neden izin vermek istemedigini, genc yasta hayatin herkes icin olmasa da bazilari icin pek gorup dusunmedikleri yanlari oldugunu anlatmaya calistim.
Kendini yetistirip, hazirlik yapanlarin yanisira, bisikleti olan herhangi bir genc erkek veya genc kizinda bir gun yataktan kalkip "yahu bugun bisiklete atlayip Akdeniz Turu yapayim" dediginde "elbette cocugum icinden geliyorsa ve zihnen buna hazirsan gerisi onemli degil. Cesaret herseye yeter, birikim ve bilgi onemsiz, yolda kazanirsin hepsini" demem gerektigi ve uyarida dahi bulunmamam gerektigi aklimdan ucuvermis.
Yaslilar cok konusur, cok yazar ama akli kittir. Kusuruma kalmayin evladim. Ben gidip baska bir konuda bunayayim. Hevesini kirip isteklerinden vazgecirecegim kimseler varmi bakayim. Ne derseniz deyin baska cevapta yazmayayim buraya...

Geri