Scudo Sports

Aileyi bisiklet konusunda ikna etmek

Scudo
@enrique
Hocam:( ben değil abim evlenecek:(.O yüzden gittiler o aldıkları arabayı bile sattılar.:ckskc::ckskc:

Arkadaşlar babama dün dedim ki bisiklet alirmisin babacim dedim babamda tamam dedi saat 21:00da piazza avmye gitti ve bisiklet 500 tlydi. Daha vidalari falan yapilmamiş 2 güne hallolur gelin alin dedi babam kabul etmedi. Kizim yarin yani bugun gidip alalim dedi bugunde işi cikti alamiyoruz. 2 gun sonra bir tanidigimizin arabasina baglayip gelir bisiklet dedi. Sizce bisiklet zarar görurmu? Yada babami yarin almasi icin nasil ikna edebilirim?

@BF Okuru
Saçma mesajlar yazmazsaniz sevinirim☺

@Bisikletdelisi367
Zarar görmez, tabi arabaya bisiklet rahatça sığabilecekse.

Yaşınız ve bisiklet tecrübeniz ne kadar bilmiyorum ama eğer trafikte rahatça sürebilirim diyorsanız, kendiniz gidip alın eve sürerek gelin.

@Cyclinq

Senin durumunda zor valla

@berberci
Köyde yasadigim icin cok trafik bir alan degil ancak ve bide zarar goreceginden korkuyorum sizce zarar gorurmu

@Bisikletdelisi367
Görmez.
Çok endişe ediyorsanız, birkaç gün daha bekleyin ve babanızla gidin.

@berberci

Bisiklet arabanin bagajina sigmaz ve bizde arkasina iple baglayacagiz

@berberci

Tesekkurler

@Bisikletdelisi367 Madem forumu bulup üye oldunuz bence öncelikle kendinize uygun bisikleti seçebilmek için forumda araştırma yapın, tavsiye de isteyebilirsiniz. Babanız gidip aldığına göre siz hiç boyunuza uygun mu değil mi onu bile bilmiyosunuz. Aldıktan sonra pişman olmaktansa almadan bikaç gün araştırın derim. İlgili konular şurda: Bisiklet Seçimi

• Beğen
Tepkiler: AbdullaHasan
@firestone

Dedigini anliyorum zaten araştirdim sizin bana onerebileceginiz bir marka varmi ben bisan almayi dusunuyorum

@Bisikletdelisi367 Marka biyere kadar önemli tabi ama, markadan ziyade nerede kullanacağınız ve ölçülerinize uygun seçim yapıp sürüşlerinizin ızdıraba dönüşmesi yerine size keyif vermesi önemli. Hevesinizi anlıyorum ama hevesinizin geçmemesi için doğru seçim önemli. Zaman içinde herkesin fikri değişebiliyo tecrübe kazandıkça ama en azından başlangıç için en doğrusunu seçmeye çalışmak maksat.

@Bisikletdelisi367
Artık hiç zor değil.2017'nin son hafta sonu annemle zorla gidip aldık.Şimdi hiç birşey demiyorlar.

@Bisikletdelisi367
Bence de iyi bir araştırma yapın. Farklı tür onlarca bisiklet var. Yol bisikletinden, katlanırından tutun dağ bisikletine kadar onlarca çeşit var. Hepsinin kullanım amacı, vites sistemi, kalitesi ve markası farklı. Siz nasıl bir yerde kullanacaksınız? En basitinden örneğin: Genelde düz yol kullanımı için gidip amortisötlü, kalın lastikli ve ağır kadrolu bir bisiklet alırsanız bu gereksiz olur. Yada yokuş çıkacaksanız diyelim veya trafiğe çıkacaksanız yolunuza göre bisiklet almalısınız. Yani bana kalırsa kullanım amacınızı, ve kullanacağınız bölgeleri belirleyip ona uygun birşey alın derim. Birde kadro boyu vs. var ona da dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: bisikletçiomer
Babana şöyle bişey sunabilirsin,baba sigara içmiyorum ve spor yapmak istiyorum bisiklet ile ilgilenmek istiyorum ve bisiklet ile mutlu oluyorum dersen o sigara içmediğini de hesaba katacak ve izin verecektir umarım.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Cidden zor iş bende sorunlar yaşıyorum umarım sonu iyi biter

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Ben haber vermeden vermeden almıştım ve sosyal medya paylaşımımla öğrenmiş bulundular fakat bu onları görmezden geldiğim anlamına gelmesin.
Konuya gelecek olursak, artık duyarlılık arttı, bisklet yolları yapılıyor, sürücüler 2 tekerlilere daha çok dikkat ediyor, zaten kasklı olucam, ışık/yelek vs ekipmanım olacak denebilir. Yukarıda yazmışlar ama tekrar etmek istiyorum hoşuma gitti; zararlı alışkanlıklarım yok, it kopukla serserilik yapmak yerine spor yapmak istiyorum denebilir.
İşin gerçeği: 2 tekerliler hala yok sayılıyor, bisiklet yolu bağdat caddesinde pop up 3 km değil. Heryerde bisiklet yolunun olduğu zamanı belki bizden sonraki nesil görür.

• Beğen
Tepkiler: Aruera
İlk başta en iyisini almaya gerek yok. Çok uzun olmayan bir zaman önce ilk bisikletimi ikinci el 270₺ye almıştım. Tekerleri kalın çelik ağır bişeydi. Ama hala severim onu. Ankara'da çok trafik olduğu için önce kaldırımda sürdüm yola inmekten çekiniyordum. Kaldırımlar yayalar yüzünden sürülemez durumda, elbette kaldırımlar yayaların hakkı ama bu şehirde bisiklet yolu yok. Sonra güvenlik ekipmanlarımı toplayıp yolun en sağından sürmeye başladım ve alışmaya başladım derken o bisikleti sattım işimi görecek bişey aldım onu sattım başkasını aldım derken şimdi aşırı pahalı olmayan ama keyif aldığım bisikletim var. Güvenlik ekipmanlarımı tam kullanıyorum ve yollara alıştığım için neresi hangi saatte kalabalık olur nereye giriyim nereye girmeyim, park eden arabaya yakın gitme vs vs zamanla oturuyor. Demem o ki bir yerden başladıktan sonra zamanla oturuyor. Gelirim yok nasıl alacam demeyin, şuan kullanmadığınız 2-3 ürün satsanız iyi kötü bisiklet parası çıkıyor. Alın, bakım yapın ve sürün. Sonra kask sonra ışık derken herşeyi almaya başlıyorsunuz. Şehir içinde hızlı ve agresif sürüşler yapmayın, güvenli bisiklet nasıl sürülür araştırın ve deneme yapın. Kask ve gözlüksüz sürmeyin. En ama en önemlisi, anne ve babanızın rızasını almadan bir iş yapmayın.

İlk başta en iyisini almaya gerek yok. Çok uzun olmayan bir zaman önce ilk bisikletimi ikinci el 270₺ye almıştım. Tekerleri kalın çelik ağır bişeydi. Ama hala severim onu. Ankara'da çok trafik olduğu için önce kaldırımda sürdüm yola inmekten çekiniyordum. Kaldırımlar yayalar yüzünden sürülemez durumda, elbette kaldırımlar yayaların hakkı ama bu şehirde bisiklet yolu yok. Sonra güvenlik ekipmanlarımı toplayıp yolun en sağından sürmeye başladım ve alışmaya başladım derken o bisikleti sattım işimi görecek bişey aldım onu sattım başkasını aldım derken şimdi aşırı pahalı olmayan ama keyif aldığım bisikletim var. Güvenlik ekipmanlarımı tam kullanıyorum ve yollara alıştığım için neresi hangi saatte kalabalık olur nereye giriyim nereye girmeyim, park eden arabaya yakın gitme vs vs zamanla oturuyor. Demem o ki bir yerden başladıktan sonra zamanla oturuyor. Gelirim yok nasıl alacam demeyin, şuan kullanmadığınız 2-3 ürün satsanız iyi kötü bisiklet parası çıkıyor. Alın, bakım yapın ve sürün. Sonra kask sonra ışık derken herşeyi almaya başlıyorsunuz. Şehir içinde hızlı ve agresif sürüşler yapmayın, güvenli bisiklet nasıl sürülür araştırın ve deneme yapın. Kask ve gözlüksüz sürmeyin. En ama en önemlisi, anne ve babanızın rızasını almadan bir iş yapmayın.
Şu an pek ucuza bisiklet kalmadı arnica diye marka var ama güvenemedim hiç bi yerde videosu bile yok 990 tl bisan alacağım ben yıllardır sürüyprum ama hiç kendümün olmadı ailem kararsız :( güvenlik diyor annem habire

Şu an pek ucuza bisiklet kalmadı arnica diye marka var ama güvenemedim hiç bi yerde videosu bile yok 990 tl bisan alacağım ben yıllardır sürüyprum ama hiç kendümün olmadı ailem kararsız :( güvenlik diyor annem habire
Bahsettiğim ilk bisikletim simsiyah markasız bisikletti. Marka takıntınız olmasın. Bir yerden başlamak önemli. 990₺ bisikleti aldığınızda kask+gözlük için bütçeniz kalmıyorsa 700₺lik bisiklet alın 300₺ ile kask+gözlük alın. Bütçeniz yetiyorsa uzun süre işinizi göreceğini düşündüğünüz bisikleti alın. Anneniz haklı, önce güvenlik.

Geri