Scudo Sports

Ailemle sorunlar yaşıyorum lütfen yardım eder misiniz?

Sipioreeee

Daimi Üye
Tepki
99
Bisiklet
Sedona
Ya eve 7000 bin lira para giriyor.2,2 k annemin dükkanından geliyor, 3k babam alıyor emekli maaşı, 2 k da abim alıyor.Ben işten bugün ayrıldım.Kaldıramadığım için.Turizm otelcilik mezunuyum.2 dil biliyorum.Açık öğretim okuyorum.Bölümümü yanlış seçmişim.Açık öğretim kursuna da gittim bana logaritma, fonksiyon nerde yüksek matematik bilgisi isteyen şey var onu anlattılar.Onu da bıraktım.Daha anadolu lisesi öğrencisi yapamıyor o konuları.Ben nasıl yapayım, meslek lisesi çıkışlıyım.4 işlem anca yapabiliyorum.Bu sene bölüm değiştirmek için gene ygs ye girdim ancak barajı 5 puanla kaçırdım.Bu sene de ösym açık öğretim bölümleriyle ilgili bi değişiklik yapmış.İstediğim, yapabileceğim bölüm lys şartı getirmişler.Yani bu sene giremeyeceğim o bölüme.Seneye kaldı.Bildiğim tek iş.Komilik/garsonluk.Garsonluk için yeteri kadar tecrübem olmadığı için komilik yapmak zorundayım.Çok lüks yerlere de girdim.Ancak işi kaldıramadığım için bırakmak zorunda kaldım.Başka meslek alanlarına da girmek istedim, kariyer netten falan bütün heryere cv gönderdim geri dönen yok.Komiye de tuvalet temizletiyorlar, nerde angarya pis iş var oraya veriyorlar.Ayrılma sebebimde bunlardan biri.Ben bugün ayrıldığım iş yerini kaldıramadım.Hala bacak kaslarıma dahi ağrıyor.Şimdi konuya geleyim

Benim istediğim şu.Açık öğretimden uluslararası ilişkiler yazıp 4 senede açık öğretim kursuna gidip o sırada yabancı dil öğrenmek.Bugün de dil kursundaki hocam, bu ay açılıyor kur bilgin olsun bana mesaj attı. Anneme de para ayarla diye konu açtım biraz önce.Yok para veremem de borcum var da para yetmiyorda car car konuştu.Git çalış paranı kazan kendin git diye.İş yerinde çalışamıyorum.Zaten de çalışmak istemiyorum, tuvalet temizlemek istemiyorum, pis iş yapmak istemiyorum.Ne zaman para istesem evde kavga çıkıyor.Geçen abimi dövdüm sırf bu yüzden.Şimdi de babam bas bas bağırdı git çalış diye.Zoruma gitti.Senin ne özelliğin var diye.Bende dedim tuvalet temizleyecek kadar kötü bi özelliğim yok dedim.Hiç bi istediğimi almıyorlar.Bende onlardan gizli gizli kartlardan para çektim.Yaklaşık 30 bin lira kadar.Onlarda kredi kartını internete kapattılar.Kredi çekip borçları kapattılar.Şimdi hiç bi yerden para bulamıyorum.

Babamın bas bas bağırması çok zoruma gitti, bağırarak üzerime yürüdü dövecekti nerdeyse.Yardım edin arkadaşlar lütfen

lütfen yukarı

yukarııı

Scudo
Kusura bakma ama ben babanın yerinde olsam o otuzbin lirayı sana tuvaletleri yalatarak ödetirdim. Umarım her şey yoluna girer ve gider :srnsml::srnsml::srnsml:

gerçekten madem çektin 30 bin ne?
yapcağın belli 1 yıl çalışıp para biriktirceksin.ygs ye basit düzeyde çalışıp iyi bi kursa gidip(bak basit düzeyde sadece konuları öğrenceksin.hızlı işlem yeteneğin varsa ilk yüzbin garanti) ygs den tercih yapcaksın.okul geçmişi olmayan biri lys yapamaz.ben iyi sayılcak bir anadolu lisesi mezunuyum lise hayatım boş ama o yüzden lys de çuvalladım sayılır.ha sınav senesi çalıştım mı hayır mat geo 1 kitap bitiremedim diğerlerinden kitap bile yok ama olsun lys zordur.
sonra gidip hacettepede mis gibi paramedik (ilk ve acil yardım) okuyorsun mis gibi.4 sene sonra işin hazır.mühendisler 30 yaşına gelirken zor alıyor 3 bin lira
hacettepe 140 bin falan alıyor o olmazsa başka bir yere girersin.ygs ye hazırlanma kararı verirsen yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle eve 7000 lira giriyor gibi bir ifade doğru değil. Herkesin çalıştığı kendinedir. Herkes parasını getirip eski Türk filmlerindeki gibi ortaya koyuyorsa bilemem tabi.

2 dil biliyorum demişsiniz ama hâlâ dil kursuna gitmekten bahsediyorsunuz. O halde 2 dil biliyorum da demeyin. Tabi 3. dili öğrenmekten bahsetmiyorsanız :D.

Ve yanlış anlamayın ama daha barajı bile aşamıyorken, siz gidip 4 senede herhangi bir bölümü hem de aynı zamanda dil öğrenerek bitiremezsiniz.

Abinizi dövmek nedir? Ailenin hesaplarından 30bin lira :krktm::eek: çekmek nedir? Hem de gizli gizli. Bu açıkçası hırsızlıkla eşdeğer.
Bence sizi evden kovmadıklarına dua edin.

Sürekli kaldıramıyorum diyip durmuşsunuz. Çalışmak ve para kazanmak çoğu zaman zordur zaten.

"Tuvalet temizleyecek kadar kötü biri değilim." ne demek? Tuvalet temizleyen insan kötü insan mı oluyor? Şu dünyada kazandığı parayı her kuruşuna kadar hak eden insanların başlarında gelir temizlikçiler, çöpçüler vs.

Size bir tavsiye verecek olsam, askere gidin derim. Sonra gelin ve bir iş bulup birkaç sene sonra da evlenin.

Once ruhunuzu arindirin. Namaz kilmayin ogrenin bilmiyorsaniz, alniniz bir topraga degsin.. Ailenizden helallik alin. Rizk ne artar ne eksilir, kul dilerse helalle yer dilerse haramla. Tuvalet temizlemek, cop arabasi surebilmek engelli bir insanin hayali olabilir. Varliginizin kiymetini bilin. Calismak ibadettir, alinteri insanin serefidir.

Benim de bir sorum var, yanlış anlamayın yeni üye olduğum için soruyorum: Bisikletforum'da ailevi sorunlar da mı paylaşılıyor mesela? Sadece bisiklet ve bisikleti ilgilendiren konular değil yani öyle mi? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

@Helikopterci_44
Serbest Kürsü başlığı altında bisiklet dışında da konular açılabilmektedir.

@hamiderdem eskiden ibadete düşkündüm.Bazı olaylar oldu dinle aram açıldı hocam

@observer lise 4 de, ilk girdiğim sene 230 almıştım hocam.Meslek lisesine göre iyi bi puan 230.Bu sene de matematikten çok yanlış yaptım yoksa gene geçiyordum barajı

@berberci psikolojik sorunlarım var hocam.Ailem askerliği kaldıramazsın diyolar.Orda iyice kafayı yerim ben.Kaldıramam askerliği.Tuvalet temizlemek kötü demedim.Ben sadece milletin sidiğini b.kunu temizlemek istemiyorum o kadar

Geri