Scudo Sports

Ailem bisikleti eve koymama izin vermiyor

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ben aldığım fiyatı söylediğimde, ailem bisikleti eve koymamı kendileri söylemişlerdi. Kaldı ki sizin bisiklet çok daha pahalı, umarım şuan dışarıda bırakmamışsınızdır. Hakan Abinin dediği gibi fiyatını söyleyin, zaten dışarıda kalmasına razı olmazlar diye düşünüyorum ben de.

Scudo
@ErzincanLee Hep hata yapmışsın.:bsmagryr:
Bisikleti almadan önce lazer kaskı alacaktın ve sizinkilere gösterecektin.Diyecektin ki ben bu kaskı dünya paraya aldım. Kask boşa gitmesin bari bisikleti de alayım diyecektin. Bak o zaman ne oluyodu. :ssrtcbya::D

28 yaşındayım ve ailemin evinde yaşamak zorundayım bir kaç sene daha. Bir sene önce bu eve yerleştiğimde babam eve bisikletimi koymama izin vermedi. Kendi odama koymak istesem, biraz ısrar etsem falan belki ikna ederdim. Ama ev onun, almak zorunda değil. Olay bu kadar basit.
Şansınızı denemek için değerini söyleyip, çalınmasından çekindiğinizi söyleyin. Koyacak yeriniz yoksa motor, bisiklet gibi araçlar almak riski göze almak oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
şimdi iddia makamı olarak seni dinliyoruz da, bir de savunmanın da söylediklerini dinlemek lazım. evde "burada dursa kesinlikle sorun çıkarmaz" deiğin bir yer var mı? babanın empati yapabileceği, sevdiği bir uğraşı var mı? varsa ordan yürü, onunla o uğraşını paylaş, atıyorum balığa gitmeyi seviyorsa onunla takıl kanına gir bir süre. bir de onları dinle ve merdivenlere zincirle bağla sonra bi arkadaşını ayarla maske takıp önceden kestiğiniz zinciri ksiyor gibi yapsın sende bi şey duydum deyip onu kovala, sonra daha baskın gelme imkanın olur. tee allaaam ya. . bisikletimizi eve sokmak için düştüğümüz durumlara bakın. . :))

Netten bisiklet hırsızlık videolarını izleterek, yine hırsızlık haberlerini okut. Belki işe yarar :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Herhangi bir bisiklet bile ev dışında güvende değilken Race 062 hiç ama hiç değil. Eğer evde yer problemi varsa ve ev kendinizin değilse maalesef bu tür durumların yaşanması normal. Her şeye rağmen eve alamayacak olursanız net söylüyorum satın ve hayallerinizi yarın ne olacağını bilmediğimiz bu coğrafyada bir kaç zaman daha erteleyin. Daha ucuz bir model alın ve zincir kilit ile ev dışında saklayın. Bu süreçte her ne kadar sevdiğiniz bisiklete binemeseniz de mahrum kalmazsınız. Bisiklet çok yeni olduğu için ve piyasada talep çok olduğu için muhtemelen satışta sorun yaşamazsanız. Son olarak, eğer odanızda çok az bile yer varsa hem hafif hem ince olan bu bisikleti bisiklet kılıfı içerisinde saklayabilirsiniz. Ne bisiklet çizilir ne ev kirlenir. (zaten kirletmiyor ama aile açısından)

@MustafaSener sizinle aynı durumdayım malesef bakalım aksam eve gidince konuşacağım tekrar

İlk bisikleti aldığımda arka balkon kapalı diye oraya koyuyordum, dışarı yada işe gidip geliyor bisiklet ön balkonda güneşin altında. En son açtım internetten pahalı lastik modellerini bak lastik kaç para koyup duruyorsunuz güneşte kuruyup yırtılacak sonra 400 liraya lastik mi alayım. Elimde bir tane spor yapıp insanlarla sosyalleştiğim şey var onu da nasıl bozarız derdindesiniz. Gidip sağda solda sürtüp gece 4-5 eve gelip it kopuk serseri mi olayım onu mu istiyorsunuz?" dedikten sonra karışmadılar. Sonra Manisa'ay geldikten belli bir sonra bisikleti yeniledim yol bisikleti aldım dedim, fiyatını telefonda söyleyince bir "ne gerek vardı" falan dedi. Sonra yıllık izinde bisikleti de bagajda götürdüm gösterdim. Öncekinin yarısı ağırlığında olup, sürekli bisiklet üzerinde olduğumu gördükçe şimdi aman satma dursun kenarda iyice bak diyorlar. Aile ile aynı evde yaşayınca yediğiniz yemek dahi gözlerine batıyor emin olabilirsiniz. Hele üniversite falanda okuyup evdeyseniz iyice batar, ne yapsanız olmaz.
Bisikletin fiyatı 5 ise 7 diyin zaten ekipmanı osu busu derken o paraya geliyor. Güncel ekonomi durumu zaten malum. Her şeyin fiyatı yükseliyor bir nevi yatırım aracı olarak lanse edin. "O zaman altın alsaydın" falan derlerse hem ulaşımı sağlıyorum, hem spor olup çevre ediniyorum diyebilirsiniz.

Bunlar sorun değil ki. Benim de eşim eve bisikleti almıyor. Kesinlikle izin vermiyor napayım yani. 10 ay oldu sanırım alalı ortak garajda yatıyor. Duvara iki tane kocaman kapalı kanca çaktım. ikisine birden zincirliyorum. üstünde hiçbir şey bırakamıyorum. El mahkum sokmuyor eve. Yalnız değilsiniz. Ortak alanda korumanın yolunu bulacaksınız.

@z_g_h bende de aynı durum mevcut. Garajda değil ama kilitli sığınakta duruyor. Hanımı bir türlü ikna edemedim. Ama hak da vermiyor değilim, ev biraz küçük, balkonlar da sürekli güneş alıyor korumam mümkün değil. Ben olsam ben de içeri almazdım. 😂

Ben de kömürlükten yazıyorum. Bizimkiler ikinize aynı anda yer yok deyince ben de kendim kömürlüğe geçtim. Bisikleti eve bıraktım. Bisikletim Scott o bir dünya markası. Bense gariban kedi Hamlet.

Ben 11 yıllık bisikletimi bile odama koyuyorum.Dün akşam 052 sipariş ettim.Aldırmak için iki ay mücadele verdim.Onu yatağıma alırım herhalde...

Hanım benim bisikleti içeri almıyordu bende en eski savaş hilelerinden Truva atı hamlesini yaptım. Oğlana carraro race 052 HD aldım dolayısıyla onun bisikleti eve alınınca benimki de arkasından içeri sızdı. Ne demişler aşkta ve savaşta herşey mübahtır 😁

benim durumum
kışın bisiklet dışarıda yazın içeride eşim kayın validemin yanına gittiğinden eve alıyorum ben rahat bisikletim rahat. :)
arada teftişe geliyor yakalanıyorum ''bunun burada ne işi var'' diye söyleniyor bana bende ''sen ne zaman gideceksin'' diye soruyorum :):)

Türkiye'ye geldiğimde yatak odamıza, ayak ucuma (dördüncü kat) koydum bisikleti. "Dokunmayın!" dedim. 🤪
Binbir söz ettiler, üzerini bir şeyle örtme koşuluyla yatak odasının balkonuna çıkarmayı kabul ettim.😁
Fransa'da verandada duruyor. Korunaklı bir yer ama verandaya evin içinden geçiliyor. Her bisiklet geçirdiğimde hanımla bir kapışıyoruz ama benene. 🤣

Bir gün elinden tutup bir bisikletçiye götürün. Orada bir tur atın, fiyatları öğrensin. Sizinkinin fiyatını sormadan zaten yaklaşık ne kadar verdiğinizi tahmin edecek.
Sonra da bisikletçiye "merdivenlere bıraksak nolur" gibisinden sorun. Zaten bisiklet kullanan herkesin hemfikir olduğu birşey, bisiklet merdiven boşluğuna bırakılmaz.
Sizden değil de başkasından da aynı yorumu alırsa, büyük bi ihtimalle kendisi içeriye aldırır.

1 ay kadar önce eşimin ablası ile bir bisiklet muhabbetimiz oldu. Ben kesinlikle içeriye sokmam bisikleti diyordu.
Sonra kendi 3 yaşındaki kızlarına 3 tekerli bisiklet alacak oldular. Fiyatları görünce bisikletler de ne pahalıymış dedi. Bana da "senin bisiklet pahalıdır, 1000 lira var mı" diye sordu. Ben de sadece üzerindeki cantların güncel kur ile 1800 lira civarında olduğunu söyleyince, "o dışarda bırakılır mı yahu, al tabi içeri dedi".

Fiyatları gözleriyle görünce ve riskleri de farklı kişilerden duyunca, kabul ediyorlar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri