Scudo Sports

Ailem bisikleti eve koymama izin vermiyor

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

ErzincanLee

İnsanı Ayakta Tutan Tek Şey , Ayakları dır. =))
Tepki
2.522
İsim
Halil Ekinci
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba
Arkadaşlar ailem bisikletimi eve koymama izin vermiyor. Babam zincir alırız merdiven boşluğuna bağlarsın diyip duruyor, babam şeker hastası tartışmakta istemiyorum, iyice soğudum bisiklet carraro 062 race 2020 modeli fiyatını söylesem tartışma kesin çıkar. Siz olsanız ne yaparsınız?
Hoşçakalın iyi forumlar.

Scudo
Gençken aile ile beraber yaşamda bu tür sorunlar çıkabiliyor, ama ayri odanız varsa ve sigiyorsa kendi odanıza koyun bence, ortak alanda bulundurmayin. Bisikletin parasina ilişkin olarak da, eğer siz çalışıp odediyseniz kim ne diyebilir. Ister 20000 verirsiniz ister 2000. Ama tabi o ödedi ve hala haberi yoksa sıkıntı çıkabilir evet. Benim kendi deneyimim dogrultusunda önerim reşit olma yaşını geçtikten sonra kendi yaşam alanımızda bisikletinizle kimsenin iznine ihtiyaç duymadan yaşamanızdir.

Aklıma "Mükremin Çıtır"geldi....
Bence koşullarınızı bilmesem de bağımsız bir yaşam düzeni kurma yolunda çabalarınızın artması gerektiği kanaatindeyim...
Bazı ailelerde "Sembiyotik" bir bağ oluşup bunu çözmek zor olabiliyor...
Kendi özgür seçimleriniz için bağımsız bir yaşam düzeni şart...Özel koşullarınız olabilir ama er geç bu değişim olmalı...

@Tui Lui @cazci Yaşım reşit erkek kardeşimle aynı odayı paylaşıyorum yer sıkıntı, kendi kazancımla 2 yılda birikim yaparak aldım, ama gelin görün ki durum böyle olmuyor, merdiven boşluğunda duran çocuk busikletkeri ile mukayese eden bir adamdan bahsediyorum.

Babaya ince ince işleyerek olaya girmelisin tartışmadan tatlı tatlı,zincirin hırsıza engel teşkil etmediğini anlat sonunda ikna olur,odaya olmasada balkona koymak daha güvenlidir,ilerleyen zamanlarda çaktırmadan odaya yatay geçiş yaparsın göz alışınca kimse ses etmez;)

Zaten farketmeyecek yarın evlilik olur , oncesi ayri sonrasi ayri politikalar izlemek zorunda kalır idare etmeye çalışırsın , çocugun ismi olur, .....bu topraklarda bitmez bu durumlar . O yüzden rahat olun , vidaları biraz gevsetin ( bisikletin değil ama 😁😁😁)
Sağlıcakla pedallayın. 👍👍👍

@Cemal Ç. Aga tepesi atarsa bu söylediğin olay aynen yaşanır. Kiraya yeni çıktık zaten birazda ona pipirikleniyorlar Tipik Türk ailesi elalem ne der.

@Tui Lui @cazci Yaşım reşit erkek kardeşimle aynı odayı paylaşıyorum yer sıkıntı, kendi kazancımla 2 yılda birikim yaparak aldım, ama gelin görün ki durum böyle olmuyor, merdiven boşluğunda duran çocuk busikletkeri ile mukayese eden bir adamdan bahsediyorum.
Peki anlıyorum durumu. Ama şu da var biz ebeveynlerimizi sürekli memnun etmekle yükümlü değiliz, onlar da sürekli bizi memnun etmek zorunda değil. Hayatın doğal akışında çatışma, anlaşmazlık vardır, bundan kacinmayin bence. Sonra unutulur, bir şekilde yeni duruma alışılır.👍

@Tui Lui Galiba bu pasif baskın karakterim nedeniyle yine üzülen ben olacağım gibi sağlık olsun. Yardımcı olmaya çalıştığınız için herkese teşekkür ederim.

Eğer sıkıntı bisikletin kapladığı alandan kaynaklı ise, duvara asmak iyi bir çözüm olabilir. Ben kendi yaptığım duvar askısı ile yatağımın dayalı olduğu duvara astım. Sağlam bir şekilde yaptığımı bilsem de, kafamın üzerinde bisiklet bulunması ilk başlarda biraz tedirgin hissettirdi ama sonrasında alıştım. Şu anda evde yapılan herhangi bir işe engel olmuyor ve yer kaplamıyor. Duvar askısına ikna edebilirsiniz bence. Maliyet açısından ise ben 2 adet 10luk inşaat demirinin üzerine plastik hortum geçirdikten sonra duvara açtığım deliğin içerisine poliüretan köpük sıktım ve demirleri hafif bir açı ile yukarı bakacak şekilde yerleştirdim. Sonrasında demirin ucuna hortumu katladım ve 3 cmlik bir braket haline getirdim olur da demir eğilirse ve bisiklet kayarsa diye ama 2 aydır aynı açıda sapa sağlam duruyor.Duvar gerçekten iyi bir tercih. Şehirin sakin bir mahellesinde müstakil bir evde yaşıyoruz bahçemizden 15 yıllık plastik sandalyeleri çalmaya tenezzül eden hırsızlara yol bisikleti oldukça cazip görünecektir diye düşünüyorum.

@Atakan K. Eve yeni taşındık kiralık bize ait olmadığı için bu olaylar yaşanıyor zaten. Bu konuda burada kalsın, benim gibi biri yazarda yalnız olmadığımı hissederim azda olsa =(

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bence insanlar evlerin kozmetik görüntüsüne biraz fazla değer veriyorlar.Ülkemizdeki yeni evlerin bile hemen hepsinde işçilikler berbat seviyedeyken duvardaki delikten rahatsız olmak tuhaf. Bir televizyonun duvara asılmasından farksız bir durum bence.Boyut olarak ta, ağırlık olarak ta, asılma şekli olarak ta pek bir fark yok. Sadece çoğunluk yapmadığı için aykırı kabul ediliyor. Duvarın tamiri ise oldukça kolay. Evden çıkacak olursanız saten alçısı ile delikleri 2 dk de kapatır. Kuruyunca eğer pürüz varsa 2 dk zımparaladıktan sonra boya ile eski haline gitirilebilir.

@Atakan K. Bunun tek nedeni eğitim, insanlar bisikleti oyuncak olarak görüyor. Kimsenin tenezzül etmeyeceği bir oyuncak eşya, sonrada trafikte ne işin var, yolda giderken sıkıştırma, yaralama, darp edilerek kaçanlar toplumsal zihniyet bu işte bisikletin yeri sokak arasında çocukların gidip geldiği oyuncak bir eşyadan ibaret bu şekilde bakılıyor.
Herkese iyi geceler.

Benim rahmetlik anneannem, dayıma sigara içiyor diye kızardı. Dayım da "Ana, ben bunu yolda buldum, öyle içiyom" derdi." Anneannem de" iyi madem iç o zaman "derdi :ssrtcbya:
Siz de" Ben bunu yolda buldum, hatta bu velespit bildiğiniz "yol" dersiniz. :harika: Belki yumuşarlar:D

@ErzincanLee Bence bisikletin fiyatını birazda abartarak söyleyin...Hatta şu kadara almıştım, şimdi bu kadar olmuş, 2. el satsam kardayım vs algısı yapın. Kıymetli olduğunu bilsinler. Başta "o kadar ihtiyaç dururken buna mı verdin " gibisinden kızılsada sonuçta malın değeri galip gelecektir diye düşünüyorum...

@HakanAydn evet mantıklı yarın şöyleceğim. ne olursa olsun olmadi yaninda aldim lazer kaskı hediye verip satışa koyarım daha 1km binilmedi.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri