Scudo Sports

Ahmet Örken'e Otobüs Çarptı " Yolda ne İşiniz var dedi"

Geçmiş olsun öncelikle, bu tip olaylarda karşı tarafın tavrına göre bizlerde tavrımızı koymalıyız gerekirse, yoksa daha da şımarıyorlar.

Scudo
Facebook üzerinden gördüm bunu da kafama tek bişey takıldı. Orada ki sıradan bi birey olsa. Yarı profesyonel olarak bu sporla uğraşan biri olsa yahut sadece bisiklet süren birisi olsa belediye ve yetkililer aynı hassasiyeti gösterecekler mi? Önemli olan her bi bisikletçi için aynı duyarlılığı göstermek bence. Tekrar geçmiş olsun diyorum milli sporcumuza...(

Konya'da ki körüklü otobüs şoförlerinin o koca otobüslerini kullanışını bir görseniz aklınızda canlanır kaza
Geçmiş olsun Ahmet sporcumuza

• Beğen
Tepkiler: harun reşit özel
Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça...
Bu otobüs şöförü gibi az gelişmiş bünyelerin ne kadar kalabalık olduklarını fark ettikçe bu ülkeyi terk etmeyi ciddi ciddi düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: deathsidestory
evet haklısınız gerçekten yollarda haddini bilmezler var.
geçen hafta anayolda araçların yolunu kesmemek için sol en dipten gidiyordum ama dediğim gibi 'haddini bilmez' in biri bana yüksek bir sesle küfreder gibi korna çaldı ve bende o anda dalgındım ve ani ve yüksek sesten ürktüm direksiyonu tüm gücümle sola kırdım ve son hızla direğe toslayıp ancak durabildim o anın korkusu ve siniriyle adama bağırmaya başladım ve adam ana-bacı söverek arabayı üstüme sürdü!

Cidden böyle haddini bilmezler var sırf arabası pahalı diye kendini yüksekte gören tiplerden tak ettim artık!!

Yazık gerçekten. Yolda ne kadar sağda giderseniz arabalar o kadar yaklaşıyor. Birazcık kaçma mesafesi vermek işe yarıyor

Bu memleketin en büyük sorunu kendi çıkarlarını herşeyin üzerinde gören her şeyi ama herşeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanan aslında hiçbir ahlaki değer ve ilkesi olmayan lümpen oportünistlerdir.

ahmet örken arkadaşımıza geçmiş olsun derim ,,

istanbulda yaşayan bisiklet dostlarım,,
anadolu yakada yaşamaktayım ,kadıköy ilçesinde ,buradada var tabi bazı haddini bilmezler,ama artık sıkıldığım için bunlardan, etapları aynen azalttım ,bu etaplar hangileri

anadolu yaka

1- üsküdar-beykoz sahil yolu oradan poyraz ve riva
bura bitti ,nedeni dönüşte trafik yoğunluğu ve dar yollar
2- bostancı - pendik kurtköy bağlantısı ve formula aynen bitti

avrupa yaka

1- beşiktaş-garipçe aynen bitti diğer kilyos oralar tarihe karıştı ,hele hele o aksaraydan küçükçekmeceler
ve hatta sahilden florya aynen bitti ,
2- belgrad aynen bitti
3- büyükçekmeceden tekirdağda bitti,(büyükçekmeceye araç ile gidiyor idik )

peki nereleri kaldı
avuçta kalan çok az etaptır bu etaplar zati istanbul için yapacağımız yerlerin çalışma yeridir

1 - dudullu- bıçkıdere 33 km eğimlerde durmadan basarız
bıçkıdereden sonra gelen eğimleri alarak göçbeyliye geliriz oradan direk viaport ve aydos güneyden direk kayış dağından erenköy carrefour 'a

2- çerez tur olarak ise istanbul içi hekimbaşı-polinez -hekimbaşı etaptır çavuşbaşı köyünden almayız ,

istanbul dışı ise

1- her sene bi adet olacak olan bostancı-kartepe otel 'dir
bostancı-eskihisar-topçular-suadiye köyü-kartepe otel-suadiye köyü-ve yalova etabıdır 203 km

2- uludağ
yenikapı -bursa feribot iskelesi
uludağ -bursa feribot iskelesi -120 km

Konya gibi bisiklet sporuna önem veren bir şehirde bu tip olayların yaşanmasına bir daha izin vermeyeceklerini belirttiler.”dedi.
tam politikacı ağzı..lafla olmuyor, bir daha yaşanmamasını temenni ettin ya artık tamamdır, şayet bir daha yaşanmasını istemiyorsan bu terbiyesizliği yapan şoförün işine son vereceksin.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@gmfaruk
Arkadaşlar bu konu önemli. Trafikte araçların kör noktasında kalmamak lazım. şeridi iyi kullanmak lazım yoksa araçlar sıkıştırıyor. Korna da yeseniz arkadaki araca yol vermek için kendinizi riske atmayın. Trafik sizin için ne zaman müsait olursa o zaman yol verin.

Bisiklet sporuyla yaklaşık 8 yıldır uğraşıyorum , yol mtb 2 side var Türkiye için bisiklet çok yapmacık geliyor . geçen yaz los angeles a gitim hayatın ne oldugunu ve spora karşı olan saygıyı gözle görülür bir şekilde yaşadım ve o an Türkiye gözümde zerre kadar kalmamıştı keşke burada yaşasaymışsım dedim kendime halende diyorum Sırf bu yobaz laftan anlamaz insanlar yüzünden Kimligimden Tiskiniyorum bisikletçilerin biçoguda öylledir bu çatı altından nefret eder benım her dile dine ırka mezhepe saygım sonsuzdur. ama ben Tiskiniyorum bu Toplumun düşüncelerinden ve tavırlarından.

Haberde bence kaza kadar ikinci bir haber var.
Çin'de düzenlenecek turnuvaya takım yönetimini katılmama kararı almış. Gerçekten üzücü.

Her neyse konuya dönersem, geçen bir arkadaşla beykoz civarında giderken bir kadın hiç sağına bakmadan karşıdan karşıya geçiyordu. Biz ise 30-35'le gidiyoruz. Kadını uyardık sağına baksana diye. Özür beklerken "kes sesini" cevabını aldık. Sonuç olarak bu ülkede insanlıktan çok mallık hakim, yapacak bir şey yok.

Aslinda bizim ulkemizde her sey zor. Araba sursen de magandayla ugrasiyorsun

• Beğen
İnsanın insana saygısının kalmadığı, çakallık yapanın yanına kâr kaldığı zamanlarda yaşıyoruz maalesef. Bu da sadece bisiklet değil, gündelik yaşamın her alanında sinirlerimizi bozuyor.

• Beğen
@oktayakgoz
Olay Magandalıkta bitiyor zaten. Bilgisizlik, görgüsüzlük, saygısızlık gırla gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
ülkedeki şöförlerin önemli bir bölümü bildiğin "sığır". hırsız, haysiyetsiz adamlar. şerit çalmayı, kendinden küçük araçları sıkıştırmayı, kırmızıda geçmeyi marifet sanan hayvanlar. tabii ki hiç bir zaman da onlar suçlu değiller. senin ne işin var ki orada? bütün yollar bütün geçiş hakları ona ait tabii ki. haddini bileceksin sığırın karşısında. onlar milli irade.

bisikletiniz ile trafikte en çok dikkat etmeniz gereken 3 grup var; taksiler, minibüsler ve belediye otobüsleri.

kimsenin günahını almak istemem ama bu 3 grubun sürücüleri çoğunlukla sıfır bilinç ile hiçbir trafik kuralına uymadan takılıyorlar. hadi taksiler ve minibüsler kendilerine çalışıyor da, belediye otobüslerine ne oluyor da kırmızı ışıkta durmuyorlar. bunlardan kurtulamadığımız sürece geri kalmış ülke olmaya devam.

ne yazıkki Türkiye'de ne spora ne de sporcuya değer verilmiyor. Sanki yollarda bisikletin işi yokmuş gibi davranılıyor. =(

Geri