Arkadaşlar ben bisikletimin gidonunu yükseltmek istiyorum ama latıgen bir vida var ve açılmıyor çok sıkı. Bunun vidasını nereden bulabilirim? Yakınlarda bisikletçi yok.
6gen için zaten alyan var, normal alyandan farklı olanı.
Hırdavatçıda olması lazım.
Evde tornavida seti varsa, uçları değişenlerden, onları da kurcala çıkar içinden.
Alyan takimi yeterli olur. Decathlonda caki gibi bir aparat var. Icinde birkac alyan, bir yildiz felan var cok isime yaradi oneririm. 13 tl felan. Somunlar disindaki neredeyse tum parcalari sokup takabiliyorum.
altıgen vida nedir ya? alyanın ne olduğunu bilmiyormusunuz.....alyana altıgen diyorsanız bisikletin diğer aksamlarına taktığınız isimler allah bilir nelerdir merak ettim.
Alyanla vida sıkarken aşırı dirençle karşılaşınca bırakmak lazım. Genel kanı "ne kadar sıkarsak o kadar iyidir" olduğu için bu kadar çok yalama sorunu oluyor. Alyan bir yerden sonra gitmiyorsa zorlamayın, herhangi bir gevşeme olmaz zaten.
Herkes herşeyi farklı ifade edebilir. Eger karşılıklı anlaşılabiliyorsa sorun yok. Agresifleşmenin, kucumsemenin veya farkli bir uslubun geregi yok arkadaslar. İşte size örnekler:
Altıgen vida = alyen = alyan
kadro = şasi = üçgen (eskiden bu tabirde kullanılırdı)
aynakol sökme aleti = çektirme = krank kolu sökme aleti
jant = cant = çember
Daha da çoğalır bu. Duzgun bir uslupla en dogrusunu bilen yardım ederken karşısındakine de bunu aktarırsa hic sorun kalmaz...