Scudo Sports

Ah Şu Altıgen Vida Yok Mu

Tepki
3
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar ben bisikletimin gidonunu yükseltmek istiyorum ama latıgen bir vida var ve açılmıyor çok sıkı. Bunun vidasını nereden bulabilirim? Yakınlarda bisikletçi yok.

Scudo
Vida zaten acilmiyormus, yeni vidayi neyapacaksin ki????

Tam emin değilim ama sanırım, alyan no 6 olması lazım. 6 No'lu alyan işini görür.

Tornavida diyecektim :) Vida dediğim de böyle içeriye göçük.
Alyan no 6 uygun gibi. Yarın bakayım nalburda vardır inşallah.

6 alyenle açılır dikkat edin o vidayı yalama yaptırmayın yavaş yavaş yapın

• Beğen
Tepkiler: Murat Kazancı
al adamım.

(link)

bunu al, bisikletin biçok yerini sıkıp gevşetip ayar yapabilirsin

• Beğen
6gen için zaten alyan var, normal alyandan farklı olanı.
Hırdavatçıda olması lazım.
Evde tornavida seti varsa, uçları değişenlerden, onları da kurcala çıkar içinden.

• Beğen
ya ben o altıgenlerden nefret ediyorum hep yalama oluyorlar ya beni ayar ediyolar sonra kırıp atmak zorunda kalıyorum.

Alyan takimi yeterli olur. Decathlonda caki gibi bir aparat var. Icinde birkac alyan, bir yildiz felan var cok isime yaradi oneririm. 13 tl felan. Somunlar disindaki neredeyse tum parcalari sokup takabiliyorum.

altıgen vida nedir ya? alyanın ne olduğunu bilmiyormusunuz.....alyana altıgen diyorsanız bisikletin diğer aksamlarına taktığınız isimler allah bilir nelerdir merak ettim.

@niyazi akarken

alyan ayrı bir şey altıgen vida ayrı bir şeydir

alyanla altıgen vidayı söküp takabilirsiniz

Neden boyle bir cikis yaptiniz? Her insan, herseyi tamamiyle mi biliyor? Kendini ifade etmis, bizde anlayabilmisiz ki iletisim kurmusuz.

@Murat Kazancı

konu bu yazı ile yazılmış. gidondaki alyandır... ayrıca altıgen vida=alyandır.
(link)

ayrıca altıgen vida diye birşeyde yok...(link)

Onu anladik, biliyoruz zaten. Ben tepkinizi boyle bir uslupla dile getirdiginiz icin rahatsiz oldum..

@Emre.yıldırım

çok basit geldi o hışımla yazdım.sonradan pişman oldum ama yazmış oldum.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@enes savaş

Alyanla vida sıkarken aşırı dirençle karşılaşınca bırakmak lazım. Genel kanı "ne kadar sıkarsak o kadar iyidir" olduğu için bu kadar çok yalama sorunu oluyor. Alyan bir yerden sonra gitmiyorsa zorlamayın, herhangi bir gevşeme olmaz zaten.

Herkes herşeyi farklı ifade edebilir. Eger karşılıklı anlaşılabiliyorsa sorun yok. Agresifleşmenin, kucumsemenin veya farkli bir uslubun geregi yok arkadaslar. İşte size örnekler:
Altıgen vida = alyen = alyan
kadro = şasi = üçgen (eskiden bu tabirde kullanılırdı)
aynakol sökme aleti = çektirme = krank kolu sökme aleti
jant = cant = çember

Daha da çoğalır bu. Duzgun bir uslupla en dogrusunu bilen yardım ederken karşısındakine de bunu aktarırsa hic sorun kalmaz...

Oyunlarda tusa sert basinca araba daha hizli gitmiyor, ayni hesap..

Geri