sedir90
Üye
- Tepki
- 22
- İsim
- Kürşat ERKAN
Değerli dostlar ben denizliden aranıza katıldım.Bisiklet maceram ilk Ümit bisikletin iki amortisörlü(sırf güzel görünüyor diye almıştım) maşallah denecek ağırlıklı bisikleti ile 3-4 haftada bir 1-2 saat yarı binerek yarısındada elimde taşıyarak turlamalarımla başladı.Sonrasında ikinci el bir carraro Dambiez 916 yol bisikleti gördüm hafif olması hosuma gitti ve daha önce yol bisikleti kullanmama rağmen tereddüt etmeden aldım.Ve bu bisikletimle gezdim tozdum aşka geldim kısacası ancak turlara çıktığımız diğer arkadaşların mtb leri ile çok rahat sağa sola çıkması ve her yola girmesi ile aklım çelindi tekrar mtb ye geçmeye karar verdim.Gittim Kron xc2000 aldım.yaklaşık 1 aydır biniyorum.Güzel bisiklet ama olmuyor alıştım bir kere yol bisikletine hem sürati hem gidondaki farklı tutuşları hemde hafifliğini arar oldum.Sonunda anladım ki ben yol bisikleti istiyorum.Olay budur dedim.Dedim de şimdide alacağım yol bisikletini seçemiyorum.Forumlarda geziyorum ama her marka ile farklı farklı yorumlar var.Bir türlü karar veremedim.Kron rocket yol bisikletleri hoşuma gitti.Ancak bu sefer alırken biraz daha bilinçli olmak istiyorum.Yol bisikletinde kompenentler en düşükten yükseğe doğru nasıl sıralanıyor?Tiagra nasıldır.Üst kompenenti nedir?Birde 28 inç yol bisikletinde oluyormu bir türlü bulamadım.Birde çok fazla sormuşun demicekseniz tavsiye edebileceğiniz bir yol bisikleti hiç fena olmaz.Bol pedallar.Cümleten Allaha emanet olun.