Scudo Sports

Ağzı yalama olmuş alyan başlı vida

Dash_1905

Üye
Tepki
7
İsim
Ahmet Taş
Herkese merhabalar. Geçen gün bisikletçimden bozulan shimano tx35 arka aktarıcımın yerine daha iyisini vermesini istedim. Shimano tx75 verdi. Bana öncekinden daha iyi gibi geldi. Neyse eve geldim . İndim hobi atölyeme. Arka aktarıcıyı değiştirdim. Kadroya bağlantısı yapılan vidayı tam sıkayım derken vida yalama oldu. Daha tam ayarlamadan açsını oraya sanki çakıldı. Alyan vida içinde fıldır fıldır dönüyo. Bu vidayı nasıl değiştiririm ve ya sökerim ?

Scudo
Ona uygun olan ya da giriyorsa bir boy büyük alyanı vidanın üzerine koyun ve iz bırakması için çekiçleyin. Ardından vidayı yavaşça çıkarmayı deneyin. Mutlaka çıkacaktır. Ama çıkarttıktan sonra oldu bu diyip yeniden kullanmanızı tavsiye etmem.

Alyan vidanın baş kısmını kıl testere ile keserek, düz tornavidanın girebileceği şekilde bir hat açabilirsiniz. Bu şekilde kolaylıkla sökülüyor yalama olmuş alyan vidaları.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mehmet Altuğ
Vida yuvasa donuyorsa bu taktik bir ise yaramaz.

Eger alyan vidanin icinde donuyoraa dediginizde haklisiniz.

Ilk bahsedilen durum icin spreyler vardi siktiginda sertlesip silikon gibi oluyordu onunla cikarilabilir

Vidanın başına spral ile kanal açtım. Düz tornavida ile çıkardım. Yeni vida ile değiştirdim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Arkadaşlar sele ileri geri ayarı yapacaktım ancak alyan çok sıkılmış, gevsetirken epey uğraştım belkide ters sıktım ve sonuç olarak başını bozmuş bulunmaktayım. Bu vidadan nerede bulabilirim?

Dosyalar

• IMG_20220926_134152.jpg
    IMG_20220926_134152.jpg
    50,5 KB · Okunma: 75
  • IMG_20220926_134131.jpg
    IMG_20220926_134131.jpg
    48,9 KB · Okunma: 75
Arkadaşlar sele ileri geri ayarı yapacaktım ancak alyan çok sıkılmış, gevsetirken epey uğraştım belkide ters sıktım ve sonuç olarak başını bozmuş bulunmaktayım. Bu vidadan nerede bulabilirim?

Nalburlarda. Başı aynı olmayabilir ama dişi aynı, uzunluğu yaklaşık olarak aynı bulunur. Bunlar hep stanadrt metrik civata, diş yapısı bakımından M6, M8 gibi kodları var.
Alternatifi vidada canavarla düz yarık açıp düz tornavida ile kullanmak ya da boşluğa bir torx tornavida ya da alyan çakıp artık torx anahtar ile çalışır hale getirmek (can_celik'ten alıntı: Jant sokma mili nedir? )

Teşekkür ederim 👍

Sokak arasi bisikletçileri bi dolaşın hocam bi şans vardır. Ben bi keresinde o vidayı kırdım. Bundan 2 yıl kadar önce sele gevsemisti bende tekrar gevşemesin diye tüm gücümle sıkmıştım vidayı. Yolda giderken bi mazgaldan totoyu kaldirmadan geçince çaat vida kirilmis tüm sele yere dökülmüştü. Şans eseri bir bisikletçide buldum bulamasam ben de ostimdeki buyuk nalburlara gidecektim.

Ek; Yeni vidayi gresleyip takın tekrar sıkışmasın hatta ben yabancı bir forumda okumuştum sanirsam, vidanin gevşememesi için ve kirilmamasi için bir miktar esneklik payi katsin diye vidayı teflon bant ile sarıp monte edin diyordu ne derece doğru bilemem ben öyle uygulamıştım.

Teşekkürler hocam, vidadan buldum sadece biraz uzun kaldı ama sorun olmadı. Elimde eskiden kalma bir kova gres yağı var şimdi ondan sürüp tekrar takarım vidayı sağol bilgi için. Şuanlık sorun yok. İnşallah seyir halinde sizinki gibi bir kırılma olmaz. Kulağa korkunç geliyor çünkü. Çukurda vs daha dikkat ederim artık popoyu kaldırma konusunda:) Biraz sert kullanıyorum çünkü. Aslında katlanır bisikletin yanına fiyatlar daha da artmadan bir bisiklet daha düşünüyorum. Şehir bisikleti alsam katlanırla benzer olacaklar, 29 jant dağ bisikletine daha sıcak bakıyorum. Bir tane Bisan mtx 7200 29 mekanik disk buldum görünüşü duruşu hoşuma da gitti aslında ama mekanik kimse tavsiye etmiyor. 7200'de Shimano mekanik sistem varmış, alırsam bunu abime veririm o biner. Bakalım duruma göre bakacağım birşeyler. Neyse konu dağılmasın, teşekkür ederim herkese bilgiler için.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Aynısı geçen ay başıma geldi, keskin bir bıçakla alyanın başını kesmeye başladım. Tabi bıçak kullandığımdan biraz uzun sürdü ama sonra düz tornavida ile açabildim

Aynısı geçen ay başıma geldi, keskin bir bıçakla alyanın başını kesmeye başladım. Tabi bıçak kullandığımdan biraz uzun sürdü ama sonra düz tornavida ile açabildim
Bu bir ironidir diye umut ediyorum. Bıcakla alyan vidanın başınızı kesdiniz?

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
@Prestor Böyle bir kolpaya ne gerek vardı ben de anlamadım :koptum:

Bu bir ironidir diye umut ediyorum. Bıcakla alyan vidanın başınızı kesdiniz?

vallahi kestim yahu,2 haftaya döneceğim eve ama fotoğrafını çeker atarım. Kestim derken, alyan vidanın başınıa dik bir şekilde kesik attım, düz tornavidagirebilecek şekilde

Geri