Scudo Sports

Ağrıları dindirecek krem

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Kremin adı Anestol Pomad. Sürdüğünüz yeri geçici olarak uyuşturuyor tavsiye ederim.

Scudo
Sizin önerdiğiniz bir ağrı kesici. Ağrıyı dindiriyor olabilir ama ağrıya sebep olan sorunu hiç bir şekilde gidermiyor. Hekim değilseniz eczanelerde reçete ile satılan bir ilacı önermenizin yalnış olduğunu da belirtmem gerek.

Uzun süre sele üzerinde oturmanın neden olduğu tahrişleri engellemek için özel kremler var:
(link)

Anestol pomad çok iyi bir ilaç(doğru kullanıldığı zaman ) popoma süreyimde bisiklet süreyim sakat iş pişik yapar sonra civilce çıkarır bol bol yağlı krem sonra sandalyeye bile oturamassın :D

@Murat B.

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca eklemek istiyorum. O bölgeyi uyuşturduğu zaman o anda gelişen rahatsızlıkların semptomlarını da bastırmış olur kişi.. Çok daha tehlikeli bir durum..

• Beğen
Tepkiler: gok
Sudo Krem kullanabilirsiniz
(link)

• Beğen
Tepkiler: Revo
bir hafta binip hala ağrı hissediyorsanız bence ya seleyi değiştirin ya da

@Murat B.

Murat bey o konudan bende muzdaribim ancak acaba ülkemizde bir muadili varmı?

vazelin yazacaksın sanmıştım :D

Bence en iyi kremeni adini veriyorum...

Sadece güzel görünümlü veya ilaki jelli sele almak degilde popoya uygun seleyi almak en iyi ilac ve kremdir.

bir tek sele ile iş bitmiyor taytta iyi olması lazım tabi belli bir kilometreden sonra onlarda pek fayda etmiyor :(

@yucel gulesenoglu
Konuya karisayim.
Bazen 8-10 saat sele üstünde oturdugum olur. Hele sicak havalarda ne kadar terlenecegi malum. Asiri tuz ve benzeri seylerin yapacagi tahris, psisk ve yaniktir.
Herkes te bilir bebeklere ne yapildigini.....
Benim sahsi cözümüm de budur. Bebekler icin kullanilan kremler bu is icin en uygunudur, assosun chamois kremi ile ayni maddeleri ihtiva ederler ve 10 kati daha ucuzdur.
Kullanim sekline gelince, ya bebeler gibi apis araniza süreceksiniz, yada bisikletciler gibi taytin "pad"ine süreceksiniz. Ikisinin de etkisi aynidir.
Bu arada sunu tekrar edeyim; bisiklet selesinde, televizyon seyretmek icin oturdugunuz kanepe, divan, koltuk gibi seylerin rahatligini aramayin,,,, :)

• Beğen
Tepkiler: CasWTF
Uzun sürüşlerden önce Assos Chamois Creme kullanıyorum ben. Fiyatı da makul.
(link)

Global Cycling Network a yazalımda bunla ilgili video hazırlasınlar :) Aslında gitgide alışıyor insan yani haftada 2-3 sürüşte 100 km yi zorlayınca ağrı oluşuyor ama alışmak lazım yani alışmadıktan sonra sele ,ped, krem tamamen çözüm değiller. Krem sadece tahrişi azaltabilir ama ağrıları yani kas için deri altı ağrıları azaltmaz onlara ya katlanıcaz ya da alışıcaz.

@Hasan SAYLIK

Hocam keşke başka şey isteseymişsiniz, bugün yayınladılar istediğiniz videoyu:

Bir video da izlediğim kadarıyla;sürekli uzun turlara çıkan bir hanımefendi"arkamızı acıtan sele diil,giydiğimiz kıyafetlerin kalın dikişleri(kot pantolon meselaa...)" demişti :alkis:

açılın ben doktorum : D (bunu hep istemişimdir kısmet bu güneymiş)

sürekli olan bir durumsa, ağrı kesicili krem yerine direkt yeni sele alın demek de pek doğru olmaz. sonuçta brooks da alsanız ilk 1000 kmde yine aynısı olacak.
sele poponuza alışmamış olacak.

yani ilk zamanlar için krem eve kabul ama bir çözüm değil malesef...
bir arkadaş konuşmamızda apranax alıyorum demişti. sakın bunu yapmayın. gerçekten güçlü bir ilaçtır. kafanıza göre alınması kesinlikle sakıncalı. hem bunu da antibiyotik gibi düşünün en ufak olayda alırsanız tesir oranını düşürürsünüz.

keyifli pedallamalar...

@Murat B.
Böyle video hazırladıklarını görmemiştim oysa ki devamlı bakarım. Bu arada GCN'nin mayoları da harika olmuş Santini ye yaptırmışlar.

Geri