Scudo Sports

agrılara yardım

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Tepki
689
herkese selam
bundan yaklaşık 2 hafda önceki turda fazla
zorlamakdan sol dizimde anladılması
güc bir agrı oluşdu üzerine basmakda zorlanıyorum
şuan bandaj ile dolgit adında bir agrı kesice
kullanıyorum
bu konun hakkında
bilgi verirseniz sevinirim
şimdiden teşekkürler

Scudo
Geçmiş olsun, buradan lifler ve tendonlarla ilgili bir yığın bilgi verip doktormuş edasına girmeyeceğim.

Şuan , hem de hemen hastaneye gitmeniz gerekiyor. Kalıcı bir rahatsızlıkla karşı karşıya kalmamanız için lütfen acele edin.

Bizi de habersiz bırakmayın.

Erdoğan

@rahmankarataş

aynı sorunu bende yaşıyorum 3-4 gündür. :( üstelik benim de sol dizim. birkaç gün bisiklete ara verip dinlenicem, geçmezse hastane yolları gözüktü demektir... bence sizde bir doktora görünün derim zira 2 hafta geçmiş üstünden hala geçmediyse önemli birşey olabilir...

Benimde eskiden kalma diz ağrılarım zaman zaman tekrarlıyor. minisküslerim gevşekti o yapıyordu ama doktor hiç bir zaman bandaj vermedi. çünkü bandaj ordaki kasları zayıflatır, sen dizini güçlendir derdi. antremanlardan sonra buz koyabilirsin bir de en önemlisi esneme hareketleri yapabilirsin.

Merhaba,

Geçmiş olsun öncelikle. Bir doktor değilim ama bu sporu yaptığımız için hepimizin bir tecrübesi oluyor. İlk aklıma gelen, 2 hafta basit bir incinme burkulma süresinden fazla!. Ben de bu ara sol diz ağrısı ve bağlantılı sağ omuz çekiyorum ama benimki farklı bir olay, zorlanma veya kaza vs değil. Bu vesileyle diz vs ağrılar konusunda tanıdığım doktor arkladaşlar sayesinde bayağı bir tecrübem de oldu.

Öncelikle tabii ki doktora gözükmek gerekir ve doktor da büyük ihtimalle EMAR isteyecektir. Ama yine de size şunları sormama müsaade edin:

- Ağrı mı? Sızlama mı?
- Sol dizinizden başka vücudunuzda ağrıyan/sızlayan başka yer var mı?
- Ağrı yeri hep aynı mı? Yoksa günden güne diz çevresinde geziniyor mu?
- Şişlik var mı? Yani sağ dizinizle sol arasında görünüş farkı var mı?
- Ayağınızı dizinizden itibaren geriye doğru rahatça bükebiliyor musunuz?

Tekrar geçmiş olsun...

Saygılarımla

@ilkerikier

benim 2006 yılında sag dizde sorun olmuşdu
bandaj la gecmışdi aynısı şimdi sol dizimde
inşallah biraz istirahattan sonra gececek

Sevgili Rahman geçmin olsun.Dizindeki rahatsızlık için bence vakit geçirmeden bir otopedi polikiliniği olan sağlık kuruluşuna gidip muayene olmanı tavsiye ederim.Zira ayağının üzreine basarken zorlandığını ve ağrıların olduğunu söylüyorsun.Umarım ciddi bir sorunun yoktur,ama işi şansa bırakma derim.
Geçmiş olsun der acil sifalar dilerim...

@basri

slm
-agrı sızı yokda ayaga kaldıgımda hani bilek burkulurya öyle bir şey
-sadece diz kapagım
-hep aynı yerde
-şişlik yok
-evet rahatlıkla bükebiliyom
ilginden dolayı teşekkürler
selamlar

@H.Can DEMİREL

teşekkür ederim
biraz daha bekleyecegim
cünkü aynı sorunu sag dizde yaşamışdım
gecmezse gidecegim
selamlar

Kardeş geçmiş olsun.Bence sen ihmal etme iyi bir ortopediste git yinede.Vede zorlayacak bişeyler yapma sakın geçmeden ki iyileşme süresi uzamasın.

eklemleri ihmal etmemek gerekli en ufak ağrılar bile bazen büyük problemlerin habercisi olabiliyor bence ihmal etmeden bir doktora görünmelisiniz çok geçmiş olsun

Spor yaralanmalarından yada zorlamalarından sonra tıbbi tedavi görmeden kendi haline bırakılan hasarlar, ileride kronik problemlere yol açabilir. Eklem etrafı bağ ve yumuşak dokulardaki enflamasyon(hasar) tam geçmez ancak sadece ağrı azalır. Daha sonra en ufak zorlamada problem hemen tekrar nüks edebilir.
İlaçların yanında gerekirse, atel vb. destek malzemeleriyle yapılacak bilinçli bir uzman dr tedavisi problemin kesin çözümüne daha iyi bir katkı sağlayabilir.
Ben uzman dr. (örn: ortopedi ) öneren arkadaşların fikirlerine katılıyorum. (Bu doktor biraz da bisikletten anlıyorsa çok daha güzel olur)
Sağlıklı ve mutlu günler.

Haydaaaa noluyor yaw bu bisikletçilere. Geçmiş olsun Rahman...
Herkesin dizi sakatlandı. Soğuk havanın etkisine aşırı zorlama eklenince mi böyle oluyoruz acaba... :( :( :( :( :( :(

@Mesut Girgiç

Yapma yaw Mesut Abi! Bak moralim bozuldu şimdi. :( Doktor bana bağ doku kıkırdak zedelenemesi dedi aşırı zorlamadan kaynaklı. 10 gün istirahat verip ilaca falan gerek yok dedi. Bir de klasik dizi güçlendirme egzersizleri verdi. İnsan onları yapmaya üşeniyor. Aslında bilinçli bir sporcu olmak için bunları ihmal etmememiz gerektiğini de çok iyi biliyorum... :rolleyes:

@goxelkurt

slm
tabi dogru soylüyorsunuz
bir kac gün daha bekleyip doktara cıkacagım
teşekkür ederim

@Mesut Girgiç

slm
daha önce aynı olay sag dizimde de olmuşdu
doktora gitmişdim
krem ve bandaj verdi agrıların devem ederse
dedaviye başlarız demişdi
şimdi sol dizimdeki agrı hemen hemen aynı