Scudo Sports

ağırlık

böCek

Daimi Üye
Tepki
95
ağırlık neden çok önemli bisiklet seçiminde anlamış değilim:eek: :eek: nedenini yazarmı birisi acaba:rolleyes: :rolleyes:

Scudo
kısa ve öz:bisiklet kas gücüyle çalışıyo,kaslara ne kadar az ağırlık yüklersen o kadar az yorulur ve performansında artış olur.en basit cevabı bu:)

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
yokuşlarda elde çıkarırken fazla ağırlık olmasın diye :p

bana su ornegı vermıslerdı bende kabul etymıstım:);
ben dedım kı ya dedım 200 gr hafıfletıp o kadar para verecegıme ben yarım kılo verırım olur bıter:D

ama aradan usulca cıkan bır abı demıstı kı(hanı oykuleyıcı anlatım);senın bır daga cıkacagını varsayalım ve senın sırtına bır kılo kum torbası koyalım 60 kılo olduğunu dusunelım senın bır kılo verıp o daga cıkarken kı performansınla
o kum torbasını cıkarıp daga cıkman arasında daglar kadar fark var demıstı kı haklı

ayrıca ozellıkle jant gıbı hareketelı aksamların agırlıkları daha onemlıdır nedenı ıse henuz anlasılamamakla bırlıkte fark edılomektedır

ayrıca hafıfı bısıklet her zaman daha cevık olur daha serıdır 2 zamanlı ve 4 zamanlı motorun farkı gıbı(yanlıssa ozur dılerım ama ben oyle dusundum)

• Beğen
Tepkiler: böCek
@Yetkin Şahin

aman ben sımdı bosu bosuna mı acıkladım o kadar ya:)
tesekkurler ellerınıze saglık...

• Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir
genelde yarışlara girenlerin daha çok ilgilendiği bişeydi ancak artık herkes ilgilenir oldu çünkü bisiklet ne kadar hafif olursa daha az yoruluruz ve bisiklet daha bi keyif vermeye başlar

çok sağolun ya ilgilenmiş herkes açıklamış bende bilgi sahibi oldum :) hakan yazmanın konusunu görmedim pardon ;)

@böCek
yazının hemen altındaki linke tıklarsanız bulabilirsiniz

Gençler slm.
KOnuyla belki direk ilgisi yok ama "böcek"in sorusunu okuyunca aklıma şu geliverdi.:)

Formda mankenlerin podyuma çıkış ücretleri daha kilolu mankenlerinkine göre daha fazla, demek ki onların da hafifleri makbul..

Neyse dedim ya aklıma gelenin konuyla direk alakası yok. Onun için bu konuyu açtığım gibi tekrar kapatıyorum..;)

• Beğen
Tepkiler: basar
Merhaba arkadaşlar
Yokuş çıktığını varsayalım elinde 1 kg ağırlıklarla tırmandığını bir de 5 kg ağırlıklarla tırmandığını hangisinde daha çabuk yorulursun?Tabii kide 5 kg ağırlıklarla.
Şimdi fizikte iş güç bölü kütledir.İşi arttırmanın yöntemi ya gücü arttırcan ya da kütleyi azaltcan.İnsan bacağının gücünü belli bir seviye artırabilirsin ondan sonra artmaz artık bir de yorulma olayı var sürekli aynı güçle basamazsın o yüzden bisikletle iyi bir iş çıkarmak istiyorsan hafifletmek şart.
Ben demiyorum fiziki kural bu...

• Beğen
Tepkiler: güray
@spokesman

Yani böyle bir kaynak varken ilahi Böcek :) bak imzamda da var ;)

@Mesut Girgiç

Mesut Bey Selam,

Tamamen katılıyorum ayrıca eklemeden edemiycem.

Vücutta Kg ın gereğinden fazlası hammallıktır ...

Fazla Kg larınınızdan arınınız , maddiyatınız ölçüdede paraya biraz kıyıp hafif bisiklet alınız . . .

Sağlıklı günler ve geceler ,
Tolga Gürgün

kg lar yarışlarda belli eder kendini 70-80 km lik bir yarışta dik bir yokuşta anlaşılır 300-500 gr ın değeri yoksa çarşı pazar gezerken önemli değil tabi.

@Gürgün

İşte mükemmel yaklaşım budur hem bisikletiniz hemde kendiniz ideal kilaloarda olursanız hem daha mutlu hemde daha sağlıklı bir bisikletçi olursunuz...

Sadece bisiklet hafif olmamamı kendiniz de mümkün olduğunca hafif olmalısınız ekstra konfor ve ataklık için.. Ayrıca bisikletiniz o kadar hafif ve siz sırt çantasın afazla lüzum olmaya gereksiz ağırlıkları da taşırsanız o zaman bu haifiliğin hakkını vermemiş olursunuz... Bunu da gözardı etmeyin...

Geri