Scudo Sports

Ağam bizle eyleniyi (karbon tur bisikleti)

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.203
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

@Ahmetgitar ın meşhur cromoly tur bisikleti kaç tl den gidiyor diye bakınırken bu bisiklete denk geldim. Gözlerim yuvalarından çıktı. Kendimizi 50/34 aynakol, 28 hacim lastik tur bisikletlerine tam hazırlamış iken bu kadarıda bünyeme fazla geldi. Kendimi böyle bir duruma hiç hazırlamamıştım. Tamam karbon fitneslar, şehir bisikletleri görmüştük ama bildiğin karbon tur bisikletine de ilk kez karşılaştık. Sanırım tur dünyası radikal bir şekilde değişiyor. Karbondanda tur bisikletini böylelikle görmüş olduk. O kadar donanıma rağmen oldukça hafif, artık iyimi yapmışlar kötümü yapmışlar kullanan oldukça anlayacağız.

Scudo
Onlar tur derken bizim gibi mahalleler arasi turlar yapmak icn bagajina çadir , mat , tencere tava, wc terligi , piknik tüpü yığan lümpenlerin egolari icin uretildi sayin Mehmet AzkuruTampilav bey

Ne kadar eşya yükleyebilirsin ki buna saçma değil mi?

karbonfiber downhill kadroları var hatta uzun yıllardır motorsporlarında da kullanılıyor. Uçaklarda, uzay mekiklerinde dahi kullanılıyor :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Konuyla uzaktan yakından alakası yok ama 2015 yılında 2600 liraya aldığım strava 2000 şuanda 5200TL.

Karbon lafını duyunca bizim milletimizde bir korku başlıyor, kırılır,ağırlık taşımaz,kazadan sonra kullanılmaz olur,su değdimi hemen kurulamak lazım yoksa karbon yapısı bozulur vs.vs. :koptum:Bu kadar ön yargılı olmayın zaten ağır yüklü bagaja, kazalara karşı dayanıksız olsa koskoca firmalar neden milyon dolarlar yatırıp bunları üretsin, mühendisler boşuna maaş almıyor, her geçen gün daha iyisini geliştiriyorlar.Bütçesi yeten karbon malzemeleri almaktan çekinmesin derim:)

• Beğen
tur icin karbon cok gereklimi bilmem..deneyimli kisilerin gorusleri onemli..
Agirligi 13,5 kilo..belliki saglam karbon orum yapilmis..malum agirlik tasiyacak sonucta..ee alu kadroya sahip olanlarda bu agirliktalar..hadi arasinda olsun 1,,2 kilo fark.hadi olsun 3,,4 kilo..tam techizatli bir tur bisikletinin agirligi hic yoksa 40 45 kilo rahat vardir..hatta 50 dersem daha isabet olur..bukadar agirliga sahip bisikleti surecek kisi 2,,3 kilo net agirlik farki olan bisikleti 2600 euroya tercih etmez..sonucta agirlik tasiyacak..devede kulak hesabi.

2600x4=10.400 liracik..
Sahsen bu paraya guzel bir yol bisikleti almak isterim..onunla o birmi, degil tabikide.

Şu bisiklete 10 bin mi :D çok zevksiz bir kişi bu bisikleti alıyor olsa gerek..

Dikkat kırılır, dikkat ahır hayvanları yiyebilir... diyorum trolleyip çıkıyorum :D

Geçen hafta Sagan düştüğünde arka çatalı parçalandı. Aynı yarıştaydı sanırım, birisinin kadrodaki en kalın çapraz boru ikiye ayrılmış onları topluyordu yerden :) Karbon jantı parçalara ayrılan mı dersin (geçen ay bir sprint etabıydı galiba), Uludağ asfalt inişinde sele borusu kırılıp bir yerine batan arkadaşım mı dersin. Karbon riskine girecek bütçem yok, ama olan denesin tabi :islik:
Acaba tüm sarsıntıyı kadro yemesin diye mi süspansiyonlu maşa kullanmışlar @mehmetsunu ?

• Beğen
@Kerem Groims
Ahhaha :D

@mehmet.ali

dolar 1.5 euro 1.9 du şimdi 4 lira normal

@mehmetsunu yine yapacağını yapmış, forumun kucağına bombayı bırakıp ortadan kaybolmuş. :)

"Yaban ellerde başımıza iş gelirse kolay tamir edebilelim" diye düşünüp çelik alaşımlı kadro tercih eden hedef kitleye karbonfiber malzemeden kadro sunanların kafalar pırıl pırıl olmalı.

"Downhill ayarında kadro yaptık, üstünde tepinseniz kıramazsınız" diyorlarsa, o vakit öndeki maşanın orada ne işi olduğunu sormak lazım. Gürkan Genç harici amortisörlü maşa kullanan uzak mesafe turcusu görmedim ben. Ki onun bisikleti de mtb'den yapılma esasen.

Bir de, hani 2600 euro istediğin alete ön-arka bagaj seti, heybe, termos şişe falan koyuversen fena olmazdı değil mi KTM?

Enteresan ayna kol vesselam. 26 ya indiğinde kaset 34'e çıkıyor...İnsan harfiyat mı taşıyacaklar acaba demekten kendisini alamıyor. Yani karbon olduğuna bakmayın yükleyin istediğiniz kadar, merak etmeyin tırmanır diyor. (şahsen benim algım böyle). Karbonda bu kadar yüke birde düştüğünüzde ne olur meraktan soruyorum.

• Beğen
Geri