Scudo Sports

Aerodinamik jant, giysi, pozisyon. Hangisi daha fazla hız kazandırır?

@Mustafaaa71
Bisikletin güç kaynağı olan SEN den ötürü oluyor. Bilmem anlatabildim mi !?

Scudo
@Mustafaaa71
Ben pedal çevirdiniz anlamında demedim aslında.
Kilo, boy, o anda ki duruş pozisyon vs. gibi durumlar fark yaratabilir.
Birde bisiklet ağırlık durumları da söz konusu olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
Jant göbeği rulmanlı olucak bisiklette .Benim bisikletimde bilyeli göbek akıcılığını beğenmiyorum ,rulmanlı göbek set alıp değiştireceğim .

Normal gidona tribar yakabilir miyim

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@ByRe4L
Tabiki

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@Gökay Akçay
Genelde 45 dakikadan sonra avuç içlerinde karıncalanma oluyor işe yarar mı

@ByRe4L
Takabilirsiniz,
197755

Bu arada, zamana karşı bisikletler en konforsuz bisikletler gerçekten de. Şimdi tabi herkes "eh herhalde yani" diyecek ama hiç parmak basılmamış bir konuya dikkat çekmek istiyorum :cool: Omuzların duruşu. Önce amatörlerden örnekler:

197758
197759

Oklarla işaretlediğim mesafeye dikkat edin, kolların başladığı yerler, bu mesafeyi azaltmayı kendi üzerinizde hemen şimdi deneyin, omuzlarınızı olabildiğince küçültmeyi deneyin ve aslında inanılmaz küçüldüğünü görebileceksiniz. Bu görsellerdekinden ÇOOK daha fazla azaltabilirsiniz omuzlarınız arasındaki mesafeyi. Fakat, ne kadar acı verici değil mi? Bu pozisyonu 2-3 saniye koruması bile acı verici... Şimdi de profesyonellerin omuzlarında duruma bakalım:
197760
197761
Tony Martin

Martin, neredeyse kaskının genişliğinin yarı mesafesine kadar indirmiş bu mesafeyi. Yüzündeki acının tek sebebi nabzı, veya bacaklarındaki,baldırındaki yanma değil, belindeki ağrı değil, aynı zamanda omuzlarındaki bu kasılmayı korumanın verdiği acı...

Yani, mesele tribardan tutmak değil, frontal area dediğimiz ön profilden bakılınca kapladığımız alanı küçültebildiğimiz kadar küçültmek, acı çekmek pahasına da olsa. En kritik noktalar dizler, omuzlar ve dirsekler.
197762

@Serkan Mıstınoğlu
İşte tam bu noktada aklıma uzun mesafe bisikletçilerinin kullandığı tribarlar, aerobarlar geliyor bu adamlar her gün 300/400 km yol yapıyor yeryüzündeki tüm dayanıklılık ve uzun mesafe rekorlarını alt üst eden Mark Beaumont tribarlardaki pozisyonu için “ insan vücudunun bisiklet üzerindeki en doğal pozisyonu” olarak tanımlamış ve en büyük tehlikenin “bisiklet üzerinde uyumak” olduğunu bir çok ropörtajında dile getirmiştir, merak ettiğim bu zamana karşılar benzer pozisyonda acı çekerken uzun mesafeciler nasıl oluyor da bu kadar rahat edebiliyorlar ...
D4C929E2-7C3F-44B4-AA85-823934C09915.jpeg57FE84AB-F95F-4683-AFE8-B3E650394D82.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
@Gökay Akçay
O insanlar alışkın abi ben arkadaşımı fitness a götürdüğümde hepsi sizlanip duruyor ancak ben kas acısını seviyorum bunun gibi onların durumu da

@Gökay Akçay

Kendimden biliyorum 100-150 km üzeri mesafelerde ekonomik sürüş adına ortalamalar düşük tutulduğu için bisiklet üzerinde geçen saatler uzadıkça uzuyor ve bir müddet sonra gidonun neresinden tutarsanız tutun her türlü pozisyon acı vermeye başlıyor. O aerobarın üzerine uzanabilmek o an o kadar konforlu ve rahat geliyor ki uyumalarına artık şaşırmıyorum. Uzun mesafeciler için bulunmaz bir nimet :)

@Ozan_ozaN
Alt resimdeki pozisyonların çoğunun videoda ki yarışlarda uygulanmış hali var. Gülünç görünsede özellikle yokuş aşağı 80-85 km hızlara çıkarıyor bu pozisyonlar ?

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
@Fakir Kemancı

Ben allahtan erken uyandım, çok para kaybetmeden olayı bitirdim.

Geri