Scudo Sports

aero kadro fren bacakları

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
merhaba arkadaşlar. Bisikletim merida reacto. Bildiğiniz üzere frenler kadronun altında. Grupseti mi güncellemek istiyorum. Ultegra veya dura ace setlerde arka frende bir değişiklik oluyor mu? Normal satılan bir set mi almam gerek yoksa farklı bir ürün mü gerekiyor?

Scudo
Arka kaliperi normal kullaniyo diye biliyorum. Bi degisiklik yoktu. 400 mu model

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
direct mount brakes diye aratmanız lazım aero kadrolarda daha çok tercih ediliyor kadroya çift vida ile sabitleniyor normallere göre daha rijit oluyor.campagnola da mesela direct mount diye bir seçenek yok

@TontonCocuk formda bir arkadas vardi reacta 400 e ultraga set taktirmisti hatta d2 mi be pek anlamam onfan di o size bilgi verebilir

• Beğen
905_zps5c534f71.jpg

Merida reacto 905 modelinde direct mount varmis. Siz modelinizi ifsa etmek istemediginiz icin ancak tahminde bulunabiliyoruz. İp ucu verseniz mesela? Model numarasi 4 haneli mi 3 haneli mi? Veya ilk numara 4mu 5 mi

Super :D
Meridanin kendi kaliperlerini kullandigini yaziyor su sitede
(link)

• Beğen
ben de 400 kullanıyorum, evet kendi markalı brake sistemi var bisiklette

• Beğen
Kusura bakmayın isteydim sohbet bisikletle eve geleyim derken yazamadım. Reacto 400 var bende anlayamadım pek mevzuyu kavrayamadım aynısı gözüküyor öndeki ile foto atıyorum bir bakınca ona göre hayalet edeyim.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    135,8 KB · Okunma: 41
  • image.jpeg
    image.jpeg
    121,6 KB · Okunma: 39
@TontonCocuk merida kaliperleri kullanmak zorundasınız bence, çünkü ultegra ve durace (kısacası tüm shimano kaliperlerde) sol tarafta mandal bulunur ve sizin oradan zincir geçiyor gibi görünüyor. Kadrodan gelen telin gelme açısı fena değil, sorun çıkarmaz gibi duruyor, yükseklik de kurtarır gibi. ama sol taraftaki mandal problem yaratır gibi duruyor. Fotoğraflardan tam anlaşılmıyor.

image (1).jpeg

şu bölgeden bahsediyorum

10964172-1401724401-648386.jpg
full60220.jpg

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu aynen o mandal sikinti cunku arka teker havayi indirmeden cikmiyor yerinden bildigim kadariyla ama dedigim gibi bir arkadas donanimi yukseltip almisti bu modeli

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Merhabalar o reacto 400 ü olan sanırım benim ve ultegra di2 sistem var ancak arka firen uymadığı için başka marka takıldı.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Dura-Ace setle satılan Merida Reacto DA'da bile Tektro fren var arkada

(link)

1424742020565-xvshjbra6jrr-630-80.jpg

kimseye sölemezsiniz olur biter :D

@Serkan Mıstınoğlu peki su da olmaz mı ona birde on aktarıcı uyumlu oluyor dimi onda da sorun çıkmasın bari :)

Dosyalar

• image.png
    image.png
    31,6 KB · Okunma: 34
  • image.png
    image.png
    31,9 KB · Okunma: 34
@TontonCocuk shimano ultegra BR6810 direct mount o görseldeki, o frenin amacı da bu sanırım. olur gibi duruyor ama hiçbir tecrübem yok :(
(link)

Meridaya mail atılıp uyumlu arka frenler sorulabilir.

• Beğen
Geri