Scudo Sports

Adrenalin seviyesini belirli düzeyde tutmak için ne yapmak gerekir?

heisenberg3910

Forum Bağımlısı
Tepki
335
Kandaki adrenalin seviyesini belirli seviyede tutmak ya da salgılanmasını bir miktar önlemek ve yahut etkisini azaltmak için için ne yapmak gerekir? Sakinleştirici haplardan başka çaresi yok mu?

Scudo
Meditasyon yoga vs yapmak, kahve, çay kafeinli şeyler içmemek, et ve hayvani ürünler yememek en başta aklıma gelenler...

• Beğen
Tepkiler: heisenberg3910
@Hakan Yazman

Hakan abi bişey sormak istiyorum. Et yememek. Peki beslenme konusunda etin yerini neyle kapatmamız gerekir. Yani et faydalı değilmidir sence. Kilo almak gerekiyor. Konserve ton balıkları tavsiye edermisin. Yani et yerine ne tavsiye edersin. Etin gerçekten zararı varmı. Bu konuda bilgi verebilirsen çok sevinirim.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

bence kırmızı et abartmamak şartıyla vucudun ihtiyacıdır, ama etten alacagımız proteini baklagillerden ve soya mamüllerinden de alabiliriz.

@MaNiaC_oF_BiKe

Et yüksek oranda kötü ve zararlı yağ içeriyor, ayrıca hayvan muhtemelen bir çok kimyasal maddelere hormonlara ilaçlara maruz kalıyor. Tavsiye edebileceğim et sadece serbest doğadan av hayvanlarıdır. Burda Zürey arkadaşa etin uyarıcı etkisi nedeniyle tavsiye etmedim. Kırmızı etin tek önemli ve vazgeçilmez özelliği yüksek oranda emilebilir demir içermesi.

Protein olarak dünyanın bir numaralı doğal proteini yumurta beyazıdır, nerdeyse yağsızdır ve bütün aminoasitleri dengeli olarak içerir, hafif suyla ıslattığınız teflon tavada gayet güzel pişirebilirsiniz. Ben koli koli alıyorum, günde 5-10 yumurta beyazına kadar tüketiyorum antrenman dönemine göre. Hemde oldukça ucuza geliyor... Konserve ton balıkları da arasıra tüketebilirsiniz.

Bende yumurtayı bol tüketiyorum ve vücut dengesine oldukça faydalı.Günde en az 6 yumurta yiyorum.(Her öğünden sonra 2 adet az pişmiş [Rafadan])
Hiç doyurmuyor ama faydası için yiyorum.Kesinlikle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Acıktım ya :D

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

@zürey

Adrenalini seviyesini kontrol etmek için sakinleştirici?????????????
Tıbbi İlaçlar şakaya gelmez, hele sakinleştirici ilaçlar (sedatifler, trankilazanlar)
hiç bir şekilde...Kullanmayı bıraktım, reçetesi olmayan kimsenin elinde
bulunmamalı bu tür ilaçlar.

Bu ilaçların etkileri endokrin sistem üzerine değil sinir sistemi üzerinedir!!!!
Kısaca kandaki adrenalin seviyesini kontrol gibi bir amaçları da yoktur...
Yanlış kullanımı (veya doktor tavsiyesi olmadan) sonucunda ortaya
çıkacak sonuçlar çok kötü olabilir...

Lütfen özelliklesağlık konusunda; bilginiz olmayan konularda beyanda bulunmayınız,
soru sorarken bile dikkatli sorunuz, bu konuda yanlış anlaşılmalar,
yalnış uygulamalara dönüşürse kötü sonuçları olacağını düşününüz...

@Atacan

bugün bu soruyu biyoloji öğretmenimize de sormuştum ve sakinleştirici kullanarak engellersin demişti.ben de ona güvendim.bir dahaki sefere daha dikkatli olurum.uyardığınız için teşekkürler.

Bencede bu konularda çok dikkatli olmak lazım. Bu yüzden tek bir kişinin dediğine inanıp kullanmamak lazım.Bu tür ilaçlarında prospektüslerinin dikkatli bir şekilde okunup kelimesi kelimesine uyulması lazım...

Ayrıca eklemek istedim et B12 vitamininin bulunduğu yegane kaynaktır.Et alınmadığı takdirde vücutta B12 eksikliğinden doğan hafıza bozuklukları ortaya çıkar ve unutkanlık sorunuyla karşılaşırsınız.Haftada 1 kez et yemek gerekmektedir.Ayrıca sakinleştirici hapların klasikleşmiş yan etkisi adındanda anlaşılacağı gibi sakinleştirici uyuşukluk hissi yaratmasıdır ve reçetesiz kullanılması hiç ama hiç doğru değil.

• Beğen
Tepkiler: heisenberg3910
Arkadaşlar konuya biraaz abest kaçıcak ama ben nasıl Adrenalin seviyesini yüksek tutarız hep merak etmişimdir :).... Hareket yaparken cok fazla kolaylık saglayan bu hormonu arttırıcı besinleri, tutumları vsvs.. belirtebilir misiniz? bana özelden ulaşın cunku bu konu amacı dışında olucaktır:).

@BMX_rider07

Besinle adrenalin seviyesini arttıramassın. Adrenalin seviyesi dinlenme durumunda vücutta belirli bir düzeydedir. Organizma korku-stress ile karşılaştığında adrenalin seviyesi 10 katı kadar artar. Bu bir çeşit savunma mekanizmasıdır.
Adrenalin (epinefrin) salgılandığında
1.Kan basıncı artar.
2.Kalp atış hızı artar.
3.Göz bebekleri büyür.
4.Kan şekeri yükselir.
5.İskelet kasları kan damarları genişler. Bu sayede iskelet kaslarına daha çok kan gider (daha çok glikoz daha çok oksijen=daha çok enerji) ve iskelet kasları maksimum gücüne ulaşır. Bu nedenle acil durumlarda çok daha çabuk ve çok daha güçlü tepki verebiliriz.
6.Organizmanın stressten kaçarken veya stressle savaşırken kullanmayacağı organlara giden kan damarları daralır. Örn: böbrek gibi hayati organlara giden kan azalır.
Bundan dolayı adrenalin etkisi kısa süreli olmalıdır(etkisi 3 dakika kadar). Uzun süreli salgılansaydı vücud hayati fonksiyonlarını yeterince yerine getiremezdi ve ciddi sorunlar ortaya çıkardı.

Yani adrenalin seviyesini yüksek tutmak senin pek de yararına olmaz.
İnsan vücudu mükemmel bir şekilde işleyen bir makina. Bence en iyisi bu makinaya en iyi yakıtı verip (doğru beslenme) işleyişini kendi haline bırakmak.

@BMX_rider07

Bir tutum söyliyim ama tavsiye etmem; bir işe kalkışırken en kötü ihtimalleri düşün;
adrenalin tavan yapacaktır, salgılanması heyecan veya korkuyla doğru orantılıdır:D.
Şaka bir yana fizyoloji dersinde adrenalinin en çok salgılandığı durumlar :
''fight or flight'' diye anlatılır. Adrenalin salgılandığı anda insan düşünüp
karar vermeyi beklemektense, içgüdüsel olarak davranır ya kalıp savaşır yada
en yakın yoldan kaçar.
Extreme sporlarda adrenalin ilk acemilik zamanlarında yüksektir ustalaştıkça
daha az salgılanacaktır; çünkü insan kendinden daha emin ve kontrollü olur.

Bir şeyi yapabileceğinize emin olmadan kalkışmayın; eğer kalkıştıysanız
kendinize güvenin; ''adrenalin''i de kendi haline bırakın o ayarlar kendini bir
şekilde :D

@andac

Aynı anda göndermişiz nerdeyse, tabi önce 1dk davranmışsın;
doktor adamın hali başka oluyor :D

Geri