Scudo Sports

Adı nedir şu aletlerin

Scudo
Cocugu tehlikeye sokmayin, gezdirmek istiyorsaniz özel cocuk koltuklari var onlardan alin. Bir baba olarak cocugunuzun sagligini düsünmek zorundasiniz.

Sizin dediginiz ayakliklar BMX Freestyle icin kullaniliyor. Cocuk gezdirmek icin degil.

sizin veled kaç yaşında? kaç yaşında olduğunun önemi yok gerçi, bisikletin arkasında oturmak büyükler için de sakat bi durum. küçükken abim hızlı bir şekilde sokağa giriş yapmıştı ve kendimi yerde bulmuştum. arkada oturuyordum ve savrulmuştum yani. çocuk koltuğu diye aratırsanız çıkacaktır.
(link)

Geçen gün Erdek'te dediğiniz yerde bir çocuk oturmuş, babası bisikleti eliyle götürüyor.
Aradan 10 saniye geçti geçmedi, çocuğun ayağı jant ile kadro arasına sıkıştı. Babası bisikleti sürüyor olsaydı ne olabileceğini düşünemiyorum bile.

@Taxonera
o zaman size tavsiyem ön tarafa marangoza bir koltuk yaptırın. ön boruya monte edersiniz. tahta üzerine bir sünger bir de kılıf geçirirsiniz. vidalarla tutturursunuz boruya. en fazla 20 liraya mal olur herhalde. arkaya oturtmayın. 4 yaşındaki çocuğun ayağı cant tellerine girebilir, düşebilir, hatta geriye doğru kafa üstü bile düşebilir.

çocuk önde elinizin altında olur gidondan tutar. en iyisi bu.

@Taxonera biraz fazla mı alıngansınız ne? :hhhhhh:

@Murat Cömez boşverin. bazen yazıklarımız çok yanlış anlaşılabiliyor. çoğu zaman tavsiyelerimizi emir kipinde veriyoruz, evet belki hata. ama insanlar kötü niyet görmedikleri halde neden böyle alınıyorlar, anlamıyorum. :ckskc:

Herhangi bi biskletcide gidip anlattıgınızda takarlar zaten 3-5 tl bişeydir. Cocuk düşe düşe büyür yaralanır izler kalır. Şimdi eline telefon verip cocuk büyütmektense sokaga cıkarım düşsün ayagı sıkıssın canı acır evet ama cocukluk yasar . Cok uzun yol yapmadıktan sonra koltuk banada ticari geliyor ayrıca cok ucuz seyler degil. Önlem almak güzeldir de cocuguda belli kalıplara hapsetmek anlamsız .

merhaba taxonera, işin içinde çocuk olunca tabi herkes biraz daha hassas oluyor o yüzden konu biraz gerilmiş gibi. bende daha fazla dağılmadan bir anımı anlatıp durumun gidebileceği yerleri anlatmaya çalışayım, hayam meyal hatırlıyorum bende 4-5 yaşlarımdayken karşı komşumuz beni bisikletle gezdirirken arka bagaj üzerinde topuğum janta sıkıştı ve da bu çok kısa sürede oldu ve hemen hastaneye kaldırdılar beni, anlatılana göre bikaç dikiş atılmış ve eve göndermişler bizi. ancak çok iyi hatırlıyorum bu durumun bendeki etkisi çok büyük olmuştu bir ay kadar yürüyememiştim ve çok zor kaldırmışlardı beni(kolayla kandırmışlardı :) ) ancak işin daha yıkıcı tarafı benim açımdan şöyle oldu; artık 6-7 li yaşlarda herkes bisiklet sürmeyi öğrenirken ben çok korkuyordum hiç binmek istemiyordum ve 9-10 yaşımda çok korka korka birazda şans eseri öğrendim(şuan allahtan iyi bir mtbciyim). o yaşlarda yaşadığım travma ve kısa sürede olabilecekler göz önüne alındığında çocuğa ne kadar ayaklarını aç sakın kapatma deseniz bile dikkati dağılınca unutacaktır. yaşı itibariyle o yüzden daha güvenli bir çözüm bulmanız hem çocuğunuzu gezdirirken oluşabilecek tehlikeleri engelleyecektir hem o gününüzü keyif alarak geçireceksiniz hemde olası bir kötü olaydan sonra hem sizin hemde çocuğunuzun psikolojisi harap olmasını engelleyecektir. belki arka bagajın etrafı kapatılarak tekerlekte ilişkisi kesilebilir ancak herhangi bir düşme durumunda yine çocuğunuz çok savunmasız kalacaktır, çocuk koltukları dediğiniz durumdalar işin içinde çocuk olunca çok basit şeylerden bile nasıl paralar istendiğini bilmeyen yoktur ama bu da bir nevi kask gibi bir kere korur bir daha da hiç ihtiyacınız olmaz belki, hatta hiç ihtiyacınız olmaz (en istenen durum) belki. çocuğunuzla birlikte çok keyifli turlar geçirmeniz dileğiyle iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Uğur Recep AKGÜL
4 yaşındaki çocuğun ayağı cant tellerine sıkışıp parçalandığında da düşe kalka büyüsün diyecek misiniz? sokakta koşarken yere düşüp diz kapaklarının kanamasından veya dirseğinin yara olmasından bahsetmiyoruz burada.

veya en kötüsü 4 yaşındaki bir çocuk doğru düzgün dengesini sağlayamaz. arkada otururken geriye doğru kafasının üzerine düşer ve ölürse, o baba hayatı boyunca bunun acısını yaşar.

@Murat Cömez

@Taxonera

Konuyu açan @Taxonera 'nın kastetmek istediği sanıyorum ki, BMX ya da Freestyle bisikletlerdeki çoğunluğu metal ve aluminyum malzemeden olan ve anlık hareketler için tasarlanmış pegler değilde, şehir bisikletleri, commuter bisikletler tarzında bisikletlerin arka bagaj/rack kısımları için foot-peg'ler diye düşünüyorum. Ancak yine de, @Murat Cömez 'inde dediği gibi 4 yaşında bir çocuk için benimde tavsiyem arka kısıma sabitlenen bir oturak yönünde olacaktır. Her ne kadar arka tarafta insan taşımaya yönelik olan bu foot-pegler mevcut olsa da 4 yaşında bir çocuğun bir anlık dalgınlığı sonucu hareket halindeki arka teker kısmına ayaklarının takılması an meselesi olabilir.

@cumali55
Cumali kardes kime anlatiyorsun, onlar birkere o cocuk tasima isini kafaya takmislar ve yaparlar. Sen ne dersen de bos. Konuyu acan arkadas zaten dogrulari duymaya gelemiyor ve hemen parliyor, böyle kisilere öneride bulunmak bence hata olur.
4 yasindaki bir cocugu aslinda koltukta falan gezdirmek degilde ona uygun bir bisiklet alarak kullanmasini ögretmek ve simdiden bisikleti sevdirmek en dogrusu olur.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH ve Turan
10 yaslarındayken arkadasımın arkasında benim topugum girdi janta 2 cocuk agladım baya kanadı ozaman cocuktuk bisiklet forumlar bilgisayarlar aktif degildi internet desen hakgetire okuldan gelip cantayı atıp sokaga cıkardık aksam ezanı okunmadan girmezdik.

Apar topar eve geldik kan içinde hemen saglık ocagına gittik dikiş atıldı U şeklinde topuk yırtılmıstı şimdi izi duruo anısı duruo acısı coktan gecti . Cocuk olsam gene binerdim . Herseyi takip edemessiniz herseye hakim olamassınız , birtakım önlemler alırsınız fakat vaktiniz dolduysa eger yapacak fazla bişey yoktur.

Olduktan sonra evet üzülürsünüz herkes üzlür ve olsun diyede yapmaz. Ama anlatmak istedigim birseyi yapmak isteyipte , bişey olur aman öyle olur böyle olur diye yapmamak farklı geliyor . Araba kaza yapabilir bisiklet kaza yapabilir en olmadık anda en iyi bilen biride dalgınlık gaflete kapılabilir bu olacak diye bisiklete binmekten vazgecmek farklı. Kaldıki babası yanında be dedigi gibi yavas gidicek belki kask takıcak yada farklı bi önlem alıcak yada belki sadece oturtucak sizden bişey sormus ve herkes ögüt ve ders vermeye baslamıs .Aynen emir gibi olmus .

Sen cocugunu sokaga cıkarmassın evde oyuncak kacar bogazına her dakika takip edemessiniz hiçbişeyi.

Geri