Scudo Sports

Adana'dan Antalya'ya sahilden gidilir mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Mersin-Antalya sahil yolunu kullanarak bisikletle Adana'dan kalkıp Antalya gitmek 1 aylık bisiklet sürücüsü için(1 ay boyunca antrenman yaparak aynı zamanda) mantıklı bir karar mıdır?

Aslında asıl merak ettiğim bu yol bisiklet sürücüsü için ne kadar güvenlidir? Daha önce bu güzergahı kullanan bisikletli arkadaşımız var mı? Bu sene olmazsa seneye de yapabilirim daha doğrusu yapmak isterim bu turu, o yüzden 1 aylık sürücü kısmına fazla takılmayınız.

Scudo
@aligüler

Gidenler var ama bence tehlikeli bir yol ben otobüsle giderken dahi yeri geliyor otobüs sağa çekiyor karşıdan gelen kamyon geçiyor sonra bizim otobüs geçiyordu ve çok virajlı bir yol otobüs kamyon dönerken geniş almak zorunda kalıyorlardı. Ancak son zamanlarda devamlı yol çalışması vardı dolgu ile keskin virajları azaltıp yolu genişletiyorlardı son durumda daha iyi olabilir.

Aşağıdaki Mersin-Antalya Bölümü fikir erebilir zaten Adana - Mersin yolu düz ve kolay etap.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=73358

Konuyu tekrar hortlatıyorum çünkü internette neredeyse hiç döküman yok .
1.Gün planım hazır
Adana - Mersin D-400 Kara yolu üzerinden gitmeyi düşünüyorum ama sahil yolunu kullanmak istemiyorum ( yollar çok dar ve otobüs , kamyonların oldukça bol kullandığı yollar olması nedeniyle )
2.gün için mersinden karaman üzerinden devam etmek istiyorum kullanabileceğim yasal bir yol var mı ?

En güzeli sahilden gitmek. Ben oradan hataya geldim. Çok muhteşem. Bütün güzelliği kaçırırsın

@Bisiklet Tutkusu geçen yaz temmuz-ağustos ayında Marmaristen bir aile Şanlıurfaya bisikletle gitmişti sahilden. İnstagramda Küçük1Aile olarak bakabilirsin. size yolgöstrici fotoğraflar veya bilgiler bulabilirsiniz..

Merhaba,

2009'da geçmiştim o yoldan. Antalya-Adana yapmıştık. Yolların en dar, virajlı ve yokuşlu halinde... Bir kaç sene önce Sinop-Anamur turunun son 2 etabı Karaman-Silifke ve Silifke-Anamur etaplarıydı. Yollar çok değişmişti. Her herde tünel inşaatları vardı ve artık o eski halinden neredeyse eser yoktu. Sahilden rahatlıkla gidebilirsiniz. Rahatlıkla dediğim trafiksiz değil. Yol inşaatı olan yerler haricinde rahat. İçeriden gitmek isterseniz de 1600m.'lik Sertavul geçidine tırmanmanız ve ya Konya ya da Ermenek'tarafından Antalya'ya doğru yönelmeniz gerekecek. Yokuş anlamında biraz daha zorlu bir yol olabilir.

Tercih sizin.

Şimididen kazasız ve keyifli turlar.

five

15-20 kez kullanmışımdır sahil yolunu. Konya güzergâhını hiç kullanmadım. Sahil yolunun avantajı sürekli virajlı ve engebeli olması sebebiyle sürücünün dikkatini sürekli trafiğe ve yola vermesini sağlıyor. Bu da güvenlik açısından en önemli kriter. Düz yol belli bir süre sonra dikkat dağınıklığına ve uykuya sebep olabiliyor.

Düzeltme: Ben bir an araç için düşündüm. Bisiklet için riskli olabilir ki yeterince dar bir yol. Ancak bisikletli grupların sahil yolunu kullandığına şahit olmuştum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
alanya - mersin (silifke) arası oldukça düzeldi. çok kısa bir kesimde yol tek şerite düşüyor. dişli oranlarınız nedir ? yokuşlar oldukça sert .

Geri