Scudo Sports

Adam olsa bisiklete binip gezmez

Ya böyle insanlardan sıkıldım:mad: size ne bizim hayatımızdan biz sizin eğitim seviyenizle dalga geçiyormuyuz yada çalıştığınız işle veya ırkınızla dalga geçiyormuyuz biz böyle mutluyuz gidipte şahin veya murat alıp onunla trafikte drift yapmıyoruz veya elimize döner bıçağı alıp adam dövmeye gitmiyoruz (onlara laf söylemeye yemiyor) ama altında mersedez veya BMW alıp trafikte makas atanlar adam oluyor veya sabahtan akşama kadar içip sonra evde karısını döven adam oluyor ah ulan ah nereye gidiyor bu insanlık :agla:

Scudo
Erkek adam, arabanın egsozunu(nasıl yazılıyor bu?) bağırtırken aynı anda müziğin sesini de kökleyerek kendisi dışındaki insanları rahatsız eder. Bisiklet konusuna değinmeye bile gerek yok çünkü erkek adam 13 yaşından sonra bisiklet falan kullanmaz.

@Knight Rider
ben bu konuyu kaçırmışım çok iyiymiş :koptum::koptum:

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Ulan var ya, adam olsanız hiç biriniz bisiklete binmezsiniz. Azıcık delikanlı olun minibüse binin. Otobüse binin. Adam mısınız siz? İnsan bi utanır. Terbiyesizler. Ben dahil.

O bisiklete binen sporcular filan var ya, onlar da sporcu değil, adam değil onlar. Erkek dediğin, adam gibi adam dediğin, delikanlı dediğin adam bisiklete binmez. Metrobüsle biner arkadan karslı dayının biri kötüne sürter, atı gibi kıllı herifin biri uzanır tutamaçlara kolunu bir kaldırır ter kokusundan burnun sızlar. Delikanlı adam sıkışık trafikte bekler. Sinirlenmez. Üzülmez. Öfkelenmez. Birisi osurursa pardon birisi osurduğunda kokuyu fark etmez. Çünkü yok öyle bir şey. Kimse terlemedi, kimse osurmadı, kimse üstüne çıkmadı. Herkes mükemmeldir Metrobüste. Cüzdanın filan da çalınmaz. Bisiklet neymiş.

Adam olsa bisiklete binmez. Var ya azıcık adam olun lan. Bisiklet neymiş terbiyesizler.

Ben dahil.

@Şeffaf Öyle deme abisi bak burda metrobüsün gerçekte ne olduğunu anlatmış biz yıllarca bindiğimiz metrobüsü yıllarca yanlış tanımışız:

@Knight Rider
Stolku bırakmıştım ben çakması mı çıktı?
Çok kötüymüş :D

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Her şeyin başı eğitim ! Onunda sistemi her sene değiştiği için bir şey beklemek haksızlık olur...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Kerem Özbayrak Hayır motorcu birisi mesela Toprak Razgatlıoğlu yada Kenan Sofuoğlu gibi Kenan zaten siyasete girdi ehuehuehuheuheueh :D :D :D

Bir arkadaşım vardı, bizim oraların kadınları erkeği üç hayvan olarak görürler derdi. Bende oda ne olaki diye sorduğumda üstüne giyerken Vizon, altında sürerken Jaguar, yatağında ise boğa dedi. Şimdi bu röportajı dinleyince aklıma bu anı geldi nedense.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Kerem Özbayrak yok yok cumhurbaşkanaı olsun motorlar ucuzlar korumalar beleş olur ne güzel hem bazı motor ekipmanları bisiklet içinde kullanılabilir mesela downhill yarışlarında cross veya enduro kaskları kullanılabilir yada bodyarmor'da güzel ben hem ondan hemde deri motor montu almayı planlıyorum nede olsa forumun apaçisi (motorcusu) olarak her türlü stunt gösterisinin yapmam lazım :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
aynı mahallede oturup, 30 senedir spor kıyafetlerle (kask, tişört, bermuda pantolon) bisiklete binen birisiyim.
2 örnek verip konuyu uzatmayacağım;

Zamanında beraber bisiklete bindiğimiz bir mahalle arkadaşımın şöyle bir sözü oldu: "40'ına geldin hala bisikletle uğraşıyorsun"

Mahalleden bir yaşlı amca eve girerken beni gördü ve kahkahalarla gülerek (ki hâlâ her gördüğünde gülüyor) "bırakmadın mı çocuk işlerini hâlâ" demişti...

Maalesef; halkımızın bisiklete bakış açısı böyle... Kişiden bağımsız...

Konuya biraz farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Sakın hakaret iğneleme olarak düşünmeyin.

Şimdi ülkede olmuş soğan patatesin kilosu 5.5 lira. Mercimeğin kilosu 10 lira. Vücuda girmesi gereken günlük protein kilon kadar desek ortalama bir kişinin 80 gr protein alması gerekir diyelim.
Mercimek yemeğini yapabilmek için 4 kişilik bir aile için yağını suyunu mercimeğini soğanını salçasını hesaplarsak ortalama 20 tl çıkacaktır. Bu yemek kişi başı günlük protein ihiyacının %20 sini karşılar.

Bu arkadaşlar sabah kahvaltısında peynir süt zeytin yumurta ile kahvaltı yapar ise günlük ihtiyacının ortalama %35 protein ihtiyacını karşılar. Bu kahvaltı maliyeti 4 kişilik aile için neredeyse 25 lira.

Öğlen yemeği çalıştığı kurumda yediğini evde kimsenin olmadığını düşünüyoruz ve geçiyoruz. Çocukları hesaba katmıyorum.
Günlük ortalama protein ihtiyacı 45 TL ile zar zor karşılanır. Bu da eşit 1350 TL yapar.

Evet konuya geri dönelim. Ben bu tip yaklaşımları aaa çok kötü olarak kaşılamıyorum. Çünkü bu ablamızı yetiştiren anne baba, bu ablamızın kocası ve ona yaklaşım tarzı. Özgür ruhunu nasıl bize aktarabileceğini anlatma duygusu bu değişkenleri ve daha sayamadığım bir çok değişkeni göz önüne alırsak gayet mantıklı bir açıklama yaptığını düşünüyorum.

Makarna mercimek ilişkisini kurabilmek önemli diyorum.

Ailemde olsun, çalıştığım iş yerinde olsun, bulunduğum ortamlarda olsun hep müstehzi,acıyan bakışlara maruz kalıyorum. İnsanların beni dikkate almadığını görüyorum. Görüpte taktir eden birisi bile akabinde konuşma esnasında "sen de binsene abi" deyince "yok yaa" diye lafa başlayıp devamında milli düşünce yapımızı göz önüne seriveriyor. Önceki mesajlardaki alaycı laf atmalar, küçümsemeler sürekli oluyor. Motosikletimden dolayı da benzer muameleye maruz kalıyorum. Güce tapan Orta doğu insanı sevmiyor demek mütevazı insanı. Güçlü karakterler görmek istiyor arabalarıyla jipleriyle gezen. Biz iki tekerliler hep bir yaramaz, faydasız boş şeylerle uğraşan zayıf karakterler gibi görülüyoruz bu toplumda. Üstelik kendi camiamızda, kendi içimizde bile horlanıyoruz yahu grup setimiz düşük markamız çok tutulan yabancı marka olmadığı için doğru değil mi? Sorun sadece bisiklet değil bence sorun çok daha derinlerde..

Eminim bisiklete böyle çocuk oyuncağı gözüyle bakan insanlar bisikletle ilgili bir mesleğiniz olsa, onu da çocuk işi veya boş iş olarak görür.
Dikkatinizi çektiyse bu tarz insanlar sanatla, edebiyatla vs. uğraşmayı, kitap okumayı da boş iş olarak görüyor. Örneğin zamanında bas gitar çaldığımı gören bir tanıdık, boş işlerle uğraşmayayım diye beni uyarmıştı. Yakın zamanda yine aynı tanıdık hala boş boş işlerle mi uğraşıyorsun diye sormuştu, gitarı kastederek.

Beraber göreve çıktığımız şoförlerimden biri geçen gün yaşımı sordu. Söyleyince şaşırdı, ben seni 26-27 yaşında sanıyordum dedi. Tam genç gösterdiğimi düşündüğü için sevinecek iken bombayı patlattı: Senin yaşında adam o bisiklete biner mi? :bsmagryr:

Elalem ne der kaygisindan ALLAH c.c ne der kaygisina ulasamadik demis sair. Birakin kim ne derse desin. Ve cevap verirken siyasi goruse yada nefsinize gore cevap vermeseniz tartisma atisma olmaz.
Nasreddin Hoca yi hatirlayin.
ELALEMİN AGZİ TORBA DEGİL Kİ BUZESİN...

Adam dedigin oyle cocuk gibi bisiklete binmez!
Binmek zorunda kalirsa kicina yapisan tayt, acaip gorunumlu kask takmaz!
Adam dedigin spor yapmaz! 40’indan hatta 30’undan sonra “spor, saglik, yasam” diyene gulerler adamdan saymazlar!
Adam dedigin sigarayi 2 nefeste, rakiyi bir dikiste devirmeli, sohbete geldimi her konuda fikir sahibi olmalidir. Ama bunlari bilmek icin okumasi, arastirmasi, kaynak gostermesi gerekmez! O zaten bu birikimin kaynaginin uzerinde oturmaktadir.
Adam dedigin arabayi uzvu gibi kullanmali, trafik kurallarinin nerede gerekli, nerede gereksiz oldugunu bilip kendine gore yorumlamali, yorumuna aykiri olarak hareket eden ve kurallara tam riayet edenlere korna ve kufurde kendini sakinmamalidir!
Adamlik sahip oldugunuz para, mal, mulk oraninda yucelir!
Adamligi kimseden ogrenecek degiliz :naslyany:

Ben icimdeki cocuk ve insan olma cabamla mutluyum. Adam, kadin, hayvan diye ayirmaya, tanimlamaya calismak cok gereksiz bir caba...

INSAN OLUN!

Hatta insan da olmayin, bu dunyayı paylastiginiz her canli gibi olun ve yasadiginiz dunyanin, cevrenin, tum canlilarin bir parcasi olun. Kendinizi gelistirin, ornek teskil edin, yasayip gecerken guzel izler birakin, keyifli anlar biriktirin. Gerisi zaten olur...

Geri